Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

DOBA HOTELOWA NA CAMPACH (Baśko Polje)

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Alen
Croentuzjasta
DOBA HOTELOWA NA CAMPACH (Baśko Polje)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alen » 01.06.2009 14:32

Mam pytanie dotyczące doby hotelowej na campach w Chorwacji
Czy jest ona taka sama na każdym campie?
I czy ktoś wie w jakich godzinach trwa na campie w Baśko Polje ?
:?:
m_cowboy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) m_cowboy » 01.06.2009 14:51

Nie przejmuj się "dobą hotelową" na campie w CRO. To południowcy - oni trochę inaczej traktują pojęcie czasu... :D
Na pewno nikt nie będzie stał nad Toba z zegarkiem w ręku jak się bedziesz pakował.
Alen
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alen » 01.06.2009 15:13

W sumie masz rację ale ja spotkałem się juz z taką nieprzyjemną sytuacją w Sućuraj na Hvarze dlatego wolę popytać :)
Na camp w Baśko Polje jadę pierwszy raz więc jeżeli ktoś już tam był to chętnie poczytam co ma do powiedzenia na ten temat.

Obrazek
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 01.06.2009 15:34

Co najwyżej może być doba CAMPINGOWA :D ;) wszak o camping chodzi prawda :?: Na campingu Dole w Zivogosce Blato jest regulamin i się go trzymają koniec doby campingowej jest o 11.00 my tego nie doczytaliśmy i zbieraliśmy się po południu, po zjedzonym obiedzie, z tej to prostej przyczyny Pani w recepcji chciała nam naliczyć kolejną dobę :?. Jakimś cudem się wybroniliśmy, mówiąc, że miejsce jest już od dawna wolne, że samochodami stoimy na głównej alejce, tylko poszliśmy jeszcze na pożegnanie z Jadranem... TO pożegnanie z Jadranem (wtajemniczeni wiedzą o co chodzi ;) - dla nie wtajemniczonych ;)). W sumie to wcześniej nie pisałem o tym, bo nie sądziłem, że to istotne :lol:

Pozdrav :papa:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 01.06.2009 15:35

Jeśli nie ma info na stronie www, to można wysłać mailowe zapytanie... nic prostrzego.
Pozdrawiam
Alen
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alen » 01.06.2009 15:44

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Jeśli nie ma info na stronie www, to można wysłać mailowe zapytanie... nic prostrzego.
Pozdrawiam

Czekam już 2 miesiąc na odpowiedz
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 01.06.2009 16:08

Zapewne dowiesz się na miejscu, załatwisz wszystkie sprawy papierowe do odpowiedniej godziny. Basko polije to ogromny moloch, wiec nikt z zegarkiem nie będzie cie naciskał, że jest 15 po 12 i masz już wyjechać.
Jeżdżąc na inny camping tej firmy, dawniej można było się wymeldować do 18 a w zeszłym roku system już od 12 naliczył następną dobę. Tak że za godzinę pobytu na Kampie zapłaciłem jak za cały dzień
Alen
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alen » 01.06.2009 21:17

Dzięki
W sumie interesuje mnie bardziej to, o której mogę się już tam zameldować by planując podróż nie przyjechać za wcześnie.
Czy 10-11 będzie odpowiednią godziną ?
m_cowboy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) m_cowboy » 01.06.2009 21:34

Myślę, że będzie idealna.
Zawsze starałem się być na miejscu przed południem i w tym roku też tak będzie 8)
Tomcroek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomcroek » 02.06.2009 08:02

Byłem na tym campingu w ubiegłym roku.
Niestety nie pamiętam dokładnie jak w przepisach wygląda doba na tym campie.:?
Jest jednak tak jak mówią poprzednicy - południowy luz.
Przyjechaliśmy i pani w recepcji powiedziała żebyśmy poszli poszukać sobie miejsca i się rozłożyli. Potem zostawiliśmy w recepcji paszporty i dostaliśmy numerek do wywieszenia na namiocie, za kilka minut przyszedł miejscowy elektryk i podłączył nam prąd.
Przy wyjeździe po śniadaniu ok.9 wymeldowanie potem jeszcze pakowanie i wyjazd po 12.
Kilkakrotnie widziałem pana który chodził i sprawdzał te numerki na namiotach.
I jeszcze jedno, może się przyda - można płacić kartą. :D
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 02.06.2009 09:05

fkk Ulika

konczy sie tez doba jak zreszta wszedzie i jest okreslona w regulaminie

spakowalismy sie wczesniej, auto postawilismy w miejscu parkingowym dla aut, rozliczylismy sie na recepcji, zjedlismy obiadek, poplywalismy, odpoczelismy i wyjezdzajac kolo 17-18 jak slonka nieco nizej zeszlo mielismy problem z wyjechaniem przez szlaban

najpierw chciano abysmy placili za kolejna dobe ale w koncu machneli reka i pojechalismy ...
Alen
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alen » 02.06.2009 11:30

piotrulex napisał(a):fkk Ulika

konczy sie tez doba jak zreszta wszedzie i jest okreslona w regulaminie

spakowalismy sie wczesniej, auto postawilismy w miejscu parkingowym dla aut, rozliczylismy sie na recepcji, zjedlismy obiadek, poplywalismy, odpoczelismy i wyjezdzajac kolo 17-18 jak slonka nieco nizej zeszlo mielismy problem z wyjechaniem przez szlaban

najpierw chciano abysmy placili za kolejna dobe ale w koncu machneli reka i pojechalismy ...

A jakie godziny obowiązują na Ulice?
I jaki jest koszt pobytu na tym campie 2dorosłe osoby 2 letnie dziecko i namiot bez parceli.
Słyszałem że jest to bardzo ładny camp a ty chyba na nim już bywałeś.
I jeszcze jedno czy dłuższy czas pobytu znaczy taniej czy tak samo?
Ile czasu zajmuje dojazd np z Karlovaca lub Makarskiej autostradą do Uliki.
aga 1974
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga 1974 » 10.06.2009 06:57

Jeżeli chodzi o Basko Polje , to doba chyba kończy się o 12 tej , z tego co pamiętam. Radzę nie przekraczać tej godziny z uwagi na niezbyt przyjemną obsługę recepcji. Później można po prostu popsuć sobie humor. Generalnie obsługa na recepcji pozostawia wiele do życzenia. Zostawiliśmy paszporty w recepcji - normalne. Kiedy po tygodniu chcieliśmy je zabrać ,bo były nam potrzebne ( jechaliśmy do Dubrownika - podróżowanie bez żadnego dokumentu raczej nie jest wskazane) wynikła wielka awantura , ponieważ panienka z recepcji ani nie chciała wydać paszportów , ani zamienić ich na jakiś inny dokument( np. moje prawo jazdy). Po długich bojach udało się , ale recepcje omijałam przez kilka kolejnych dni. Szkoda nerwów. Radzę sprawdzić godzinę i się dostosować.
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 10.06.2009 13:09

Na Solarisie kolo Sibenika maja dosc specyficzny sposob rozliczenia i mozna powiedziec nie bardzo uczciwy, tam fakture wystawiaja komputerowo na podstawie daty przyjazdu i wyjazdu i tak dla przykladu : ktos przyjechal na camp wieczorem 5 VII i wyjechal wczesnie rano 7 lipca zaplaci za 3 (trzy) doby. Analogicznie tyczy sie to dluzszych pobytow , po 21 dniach otrzymuje sie 5% znizki.
afigielek
Autostopowicz
basko polje

Nieprzeczytany postnapisał(a) afigielek » 19.06.2009 16:37

Witam.
Tydzień temu byłam na wspomnianym campingu i rzeczywiście należy się "wymeldować" do godziny 12.00 (treść z otrzymanej ulotki: Departure should be before 12 a.m. hours. Stay in camp after this hour will be accounted as a furher day of stay). My niestety nie doczytaliśmy dołączonej ulotki i przekroczyliśmy czas o 2 godziny, na szczęście pan był tak miły, że nam podarował tę nieświadomość.

Powrót do Kempingi