Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Do jakiego miasta na Riw. Makarskiej?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gonti
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonti » 22.07.2006 18:12

Polecam Igrane, byłam tam dwa razy w tym roku w sierpniu wybieram sie 3 raz :D , cicha , spokojna, miejscowość.Wg mnie ma swój specyficzny klimat...
Przyjemnie jest też w Gradacu, w ubiegłym roku spędziliśmy tam tydzień.Większa miejscowość, ale równie urocza, ma piekną najdłuższa plażę na Riwierze Makarskiej.Super widoki i wszędzie blisko....
Jupiter2000
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jupiter2000 » 24.07.2006 11:09

he hallo !
wybieram sie pod koniec sierpnia do Igrane i mam pyt. jest tam moze wypozyczalnia jakis rowerkow wodnych ??
makol84
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) makol84 » 24.07.2006 12:34

witam, czy ktos moze cos powiedziec o miejscowosci BRIST?? czy jest ciekawa i wogole cos wiecej??
gonti
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonti » 24.07.2006 19:52

Jest tam wypozyczalnia rowerków i innego sprzetu wodnego
olabiuro1
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) olabiuro1 » 25.07.2006 14:08

Polecam Baśke z kwaterą "na Golgocie", trochę mozna spalić kalorii ale za to widoki na morze cudne!!! Ja mieszkałam na ul. Naputica 45. Akurat dostaliśmy pokój z fajnym tarasikiem i miło było jeść na nim śniadanko, och....
Na plaży niezłe jedzonko - pysia gordon blue, (po prawej od portu patrząc w str. morza, trzeba przejść przez taki mini targ).
A na mieście lodziarnia z taaakimi zaje(piiiiiiiiii) lodami, no po prostu cudeńko! Zawsze ludzi od groma, ale warto, szysunia.... ;)

A poza tym gorąco polecam Podgorę, jeszcze bardziej urokliwa, Tucepi i Gradac.
dm75
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dm75 » 25.07.2006 16:42

ArekOpole@30 napisał(a):ja bym jeszcze zaproponował Promjne jeżeli szukasz spokojnego miejsca. Mała miejscowść (może z 500 domów), szeroka plaża (częściowo zacieniona), nawet w południe nie było problemu ze znalezieniem miejsca ;)

Czy mógłbyś podac coś bliżej ? Czy mozna tam jechać z dziecmi 3 i 10 lat,jakie są ceny kwater? Czy mozna jechać w ciemno? Bo ja szczerze mówiac jade tam pierwszy raz ( w II połowie sierpnia) a jeszcze nie mam sprecyzowanego miejsca i tylko czytam forum i szukam! Dzieki!
marek2006
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek2006 » 30.07.2006 08:53

Baśka Voda jest piękna tylko na plazy bardzo ciasno.Chodziliśmy koło baru Oseka w kierunku campu w Baska Polje bo tam było jeszcze znośnie.Ale ze 100% przekonaniem polecam tą miejscowośc.Jest pięknie
yeti33
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) yeti33 » 02.08.2006 06:53

gonti napisał(a):Polecam Igrane, byłam tam dwa razy w tym roku w sierpniu wybieram sie 3 raz :D , cicha , spokojna, miejscowość.Wg mnie ma swój specyficzny klimat...
Przyjemnie jest też w Gradacu, w ubiegłym roku spędziliśmy tam tydzień.Większa miejscowość, ale równie urocza, ma piekną najdłuższa plażę na Riwierze Makarskiej.Super widoki i wszędzie blisko....

Czy w tych dwóch miejscowosciach sa campingi?
ROBKOW
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ROBKOW » 02.08.2006 08:30

Właśnie wróciłem z pobytu w Makarskiej.Rzeczywiście jest bardzo tłoczno,gwarno,na plaży w poludnie ledwie znależlismy kawalek miejsca na rozlożenie połowy koca.Woda czysta,ale nie tak przejrzysta jak w innych miejscach.Więcej na plażę w Makarskiej nie poszliśmy. Zwiedziliśmy trzy inne miejscowości i plaże na riwierze:Baśka Voda,Tucepi oraz Podgora.Z tych miejscowosci do plażowania polecam szczególnie Tucepi,najciekawszy kawałek plaży znajduje się moim zdaniem na skraju miejscowości w kierunku Podgory-woda czysta,żwirek,jeżowce (ale nie tak od razu przy brzegu,więc bezpiecznie),niewiele ludzi.W Baśce ludzi już więcej ,a i dno morza bardziej kamieniste.Plaża w Podgorze żwirkowa,ale bardzo wąska.
Z innych atrakcji oprócz plażowania polecilbym jednak Makarską,gdzie wieczorami mimo tloku jest ciekawiej: codziennie jakieś atrakcje muzyczne (od muzyki klasycznej do rockowej).Trafiliśmy akurat na koncerty niejakiego Narcisa Vucina odbywające się pod niebem w przytulnej kawiarni,który solo na gitarze akustycznej przezentował różne przeboje z lat 70-tych,80-tych oraz własne utwory chorwackie.
Podkreślam jednak,że pod koniec lipca w Makarskiej jest olbrzymi tłok,widoczny szczególnie na plaży,na parkingach,w knajpach.Ze wzgledu na to zacierał się dalmatyński charakter tej miejscowości.Inne miasteczka spokojniejsze,szczególnie Tucepi oraz Podgora,bardziej urokliwe,jednak nie jestem przekonany czy spędzanie tam każdego wieczoru nie okazałoby się nieco monotonne.
Pozdrawiam
Max11
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Max11 » 02.08.2006 09:14

Byliśmy w Makarskiej od 04-17.07. Było w dechę za wyjątkiem osatnich 2-3 dni. W weekend 15-16.07 dojechało drugie tyle wczasowiczów i zrobiło się naprawdę tłoczno. Osobiście polecam zarówno Riwierę Makarską /z natłokiem wczasowiczów/ jak i wyspy HVAR oraz BRAĆ z miejscowością BOL. Miejsca na plaży w bród. Poza tym wszelkie możliwe atrakcje wodne: windsurfing, kite, rowerki, diving. Pogoda stabilniejsza niż w Makarskiej /tutaj możliwe przelotne opady deszczu/. Zgadzam się z przedmówcami zachwalającymi uroki innych miasteczek wokół Makarskiej.
Życzę wszystkim niezapomnianych wrażeń.
Ps. Karta SD 1GB to wymóg podstawowy
Max :D
psitul_mnie
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) psitul_mnie » 02.08.2006 12:20

Mariusz_M napisał(a):Byłem dwa razy - jadę trzeci. Można robić szybkie wypady do Makarskiej

Mam pytanko związane z tym czy byliscie autkiem czy nie? Jesli nie to w ktorym miejscu znajduja sie informacje dot. busow kursujacych do Makarskiej?
Piker
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piker » 02.08.2006 12:38

Ja również byłem w Makarskiej w terminie 18-30.07. Ludzi sporo-fakt. Ale ja spacerowałem sobie 15min w stronę Baszki Vody, gdzie znajdują się mniejsze plażyczki, zatoczki, skałki itp. i jest znacznie mniej ludzi. Jak poszedłem raz, to już zawsze tak robiłem 8)
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 03.08.2006 14:48

A ja polecam Drasnice, naprawde mala miejscowośc (poza sezonem okolo 300 mieszkancow) świetna plaża dla dzieci, na prawo od plazy miejskiej, przy konobie. Przejeżdżając przez Makarska już bylem pewien, że nie chcę tam mieszkac. Nie abym mial zastrzxeżenia co do miasteczko bo go nie znam ale z jadranki juz bylo widac, że tam jest po prostu masa ludzi. W Drasnicach tez sporo, ale nie tyle i nie odczuwa sie tego. Znalezienie misjaca na plazy nie stanowi problemu, a dodam ze najczęściej chodzilismy w zestawie 4+4 czworo dzieci i czworo doroslych plus masa kocow, zabawek, parasoli itp.

PS Nenad Glucic najlepszym gospodarzem w Dalmacji! :)
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 03.08.2006 23:08

JasioJasio napisał(a):
PS Nenad Glucic najlepszym gospodarzem w Dalmacji! :)

Nenad Glučina :P
wolf
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wolf » 04.08.2006 19:23

*p*a*t*i* napisał(a):https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?p=127532&highlight=#127532

Podobny temat - poczytaj
pozdrawiam

Pato . To zdjęcie z delfinem to fotka Twoja czy znaleziona w necie ??? Jest S U P E R !!! Przez 14 dni pobytu w Chorwcji tylko 2X widziałem te przesympatyczne ssaki i niestety tylko z daleka.... :(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Do jakiego miasta na Riw. Makarskiej? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone