Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

"Dnevni boravak" w motelach

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
matio_turbo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) matio_turbo » 14.06.2009 00:53

Wybieram się do Chorwacji 17 lipca i wieczorem tego dnia wypada mi nocleg tranzytowy. Znalazłem kilka miejsc, ale w dwóch nurtuje mnie właśnie coś co jest nazywane:
po chorwacku dnevni boravak
po angielsku daytime occupancy lub day stay

Konkretnie chodzi mi o te strony:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Nie miałem zwyczaju nocować w motelach, więc proszę o odpowiedź :D
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 14.06.2009 01:15

To znaczy korzystanie z pokoju w dzien (w tym przypadku od 8 do 20)
Czyżby to był motel do schadzek?
matio_turbo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) matio_turbo » 14.06.2009 13:18

Kir napisał(a):To znaczy korzystanie z pokoju w dzien (w tym przypadku od 8 do 20)
Czyżby to był motel do schadzek?

No właśnie tego nie wiem. Chciałem zorientować się co do noclegu tranzytowego i nie wiem jaka byłaby ewentualna cena.
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 14.06.2009 16:55

Interesuje cię opłata za pokój dla odpowiedniej liczby osób.
masz w cenniku - np dla 2 osób masz Dvokrevetna soba
lub w drugim Double bed room for two persons (pokój z 2 łóżkami)
łózko dwuosobowe == french bed

doručak == śniadanie
matio_turbo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) matio_turbo » 14.06.2009 17:12

Kir napisał(a):Interesuje cię opłata za pokój dla odpowiedniej liczby osób.
masz w cenniku - np dla 2 osób masz Dvokrevetna soba
lub w drugim Double bed room for two persons (pokój z 2 łóżkami)
łózko dwuosobowe == french bed

doručak == śniadanie

Dzieki, tyle już wiem :D Ale np. tutaj: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link jeśli jest pozycja dnevni boravak, chce wynająć dwa 2-osobowe pokoje i przyjadę na nocleg np. o 19.00 to zapłacę 620 kn (2 x 310), czy będę coś musiał dopłacać?

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone