Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Decyzja podjęta.

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
evik
Odkrywca
Decyzja podjęta.

Nieprzeczytany postnapisał(a) evik » 25.05.2010 10:01

A więc po czterech latach przerwy ponownie Chorwacja.Wyjeżdżamy we wrześniu i mam nadzieję,że nie będziemy żałować.
Tydzień Postira -Brać- ma być odpoczynkowo.
Tydzień- Trogir- zwiedzająco. Jeśli ktoś ma jakieś uwagi, albo wspomnienia, co do Postiry proszę o podzielenie się.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 08.07.2011 12:35

evik napisał(a):A więc po czterech latach przerwy ponownie Chorwacja.Wyjeżdżamy we wrześniu i mam nadzieję,że nie będziemy żałować.
Tydzień- Trogir- zwiedzająco. Jeśli ktoś ma jakieś uwagi, albo wspomnienia, co do Postiry proszę o podzielenie się.

Witam sąsiada :D

My również w podobnym okresie będziemy na Brač. (26.08-4.09)
Byliśmy już tam w czerwcu tego roku i tak zauroczyła nas ta wyspa, że jak wszystko się uda to na nią wracamy.
Trochę naszych opowieści tu : forum/viewtopic.php?t=32818
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 08.07.2011 13:56

evik napisał(a):A więc po czterech latach przerwy ponownie Chorwacja.Wyjeżdżamy we wrześniu i mam nadzieję,że nie będziemy żałować.

Dobry wybór. Byłem w Postirze 2 lata temu - pozostały praktycznie same miłe wspomienia :) Miasteczko malutkie, spokojne i klimatyczne. Ale mimo tego spokoju można wieczorkiem pospacerować sobie "promenadą" i wypić drinka w jednej z knajpek. Czasem nawet nie było już miejsc siedzących :) W miasteczku 2 większe sklepy (w tym Konsum nieco na uboczu, choć akurat mieszkaliśmy 100 m od niego), piekarnia i mini targ rybny.

Do kultowej plaży Lovercina można dojechać polną drogą wzdłuż morza, czego nie polecam, oraz zwykłą asfaltówką (co jest lepsze, choć późniejszy sam zjazd w dół do plaży wymaga stalowych nerwów, szczególnie, gdy trzeba na tym krótkim odcinki wyminąć 5 aut, jadących z naprzeciwka :). Ale tak czy siak warto.

Podczas pobytu udało nam się załapać na "Pirate Night" w niedalekiej mieścinie Puscista - całkiem fajny szoł. Można tez się wybrać na Skrip i oczywiście nieco dalszy Bol.

A co mi się nie podobało? Konieczność przeprawy promem ze Splitu do Supetaru. Sama przeprawa fajna, ale w Splicie musieliśmy czekać w ogromnym upale ponad 2 godziny, żeby się "załapać" na prom, wśród pchających się innych kierowców.

Mieliśmy tutaj także pewną przygodę. Otóż, po dłuższym czekaniu na prom pełen znużenia, postanowiłem, że pójdę się nieco rozejrzeć do pobliskiego "centrum". Żona z dzieckiem została przy aucie. Nie było mnie może z 10 minut, a gdy wróciłem, pełen jeszcze przed chwilą parking samochodów oczekujących na prom zrobił jest... pusty :) Naszego auta też nie było :) A telefonu nie wziąłem :) Pomyślałem, że wpadłem w jakaś dziurę czasoprzestrzenną :D Okazało się, że wszystkie auta błyskawicznie pojechały już na prom (wskoczyłem prawie w ostatniej chwili :), a Żona (wtedy bez prawa jazdy, nie potrafiąca za bardzo jeździć) została "zmuszona" - podczas mojej nieobecności - do wjechania na prom (do dziś nie wiem jak to zrobiła :).

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone