Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy możliwy jest wykup wycieczki w Chorwacji do Medjugorje?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Micknemka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Micknemka » 31.07.2012 13:44

Czy orientuje się ktoś na temat „wycieczek fakultatywnych” do Medjugorje z okolic riwiery Makarskiej – wybieram się w sierpniu do apartamentów w te okolice a bardzo mi zależy przede wszystkim na takiej wycieczce do Medjugorje z jakimś tłumaczem polskim, rezydentem polskim lub grupą turystów z polski – czy są organizowane tam jakieś takie jednodniowe wycieczki – gdzie najlepiej się udać, z kim się skontaktować by móc skorzystać z takiej wycieczki? Bardzo mi zależy proszę o jakieś informację :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.07.2012 15:27

Generalnie pomysł mam taki abyś zlokalizowała jeszcze w Polsce biura podróży, które wysyłają ludzi na wypoczynek do Chorwacji, a najlepiej do Makarskiej. I zadzwoniła do biura/albo odwiedziła osobiście z pytaniem czy istnieje możliwość wykupienia u nich samej wycieczki fakultatywnej do Medjugorie. Obłożenie nie zawsze jest pełne więc jest szansa, bo dla nich to pieniądze.
jak to jest mniej więcej organizowane piszą tu:

http://gdziewyjechac.pl/2298/chorwacja- ... gorie.html

oczywiście wszystko ma plusy-jedziesz autokarem z jakimś rezydentem/przewodnikiem więc jest szansa, że dowiesz się więcej o miejscu.
i minusy- tu może być cena, albo ramy czasowe wyjazdu.
Jeśli jedziecie własnym autem, może spróbować samemu?
Jeszcze jest kwestia po co tam jedziesz, jeśli się pomodlić to rozumiem, jeśli zwiedzić, to niestety nie mogę Cię zachęcać, 99,9% kościołów w Polsce jest piękniejsze. A stragany Z dewocjonaliami ciągnące się przez całe ulice wręcz odstraszają. Ja byłem, bo żona się chciała pomodlić.

pozdrawiam

może tu

http://pszczolka.olsztyn.pl/page/22/cho ... krajobrazy

albo poszukać na miejscu w Makarskiej, więcej niż pewne, że będzie więcej niż jedna oferta.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 31.07.2012 16:05

Cześć.

Może coś z tego tematu się przyda:
forum/viewtopic.php?p=269359#269359

Do Mostaru napewno Progmetem ale Medjugorie chyba trzeba szukać wśród mniejszych przewoźników - zapytaj w informacji turystycznej.

Pozdrav
dorota131
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorota131 » 31.07.2012 20:26

Z Podgory można wykupić wycieczkę do Medjugorie.
Przy ulicy Kovacica jest biuro gdzie sprzedają wycieczki.
Nie korzystałam ale widziałam ogłoszenia.
Micknemka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Micknemka » 01.08.2012 07:12

Dziękuję bardzo za informacje :)
Nie jadę zwiedzać Medjugorje tylko głównie ze względów religijnych bardzo chciałabym odwiedzić to miejsce - miło by było aby się tam dostać też z jakimiś Polakami :)
A nie jedziemy swoim autem tylko na tzw. przyczepkę dlatego też pytam o inne środki dostania się tam. :)
Loren
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Loren » 02.08.2012 07:07

Wycieczkę wykupisz bez problemu, jeżeli będziesz w jednej z miejscowości w południowej Dalmacji - Brist, Zaostrog, Gradac, Podaca, Drvenik, itp. Miejscowi organizują wycieczki do Medjugorie, Mostaru, Dubrovnika.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.08.2012 09:21

Loren napisał(a):Wycieczkę wykupisz bez problemu, jeżeli będziesz w jednej z miejscowości w południowej Dalmacji - Brist, Zaostrog, Gradac, Podaca, Drvenik, itp. Miejscowi organizują wycieczki do Medjugorie, Mostaru, Dubrovnika.

czy aby z Makarskiej? czy aby a polskim pilotem/przewodnikiem? :twisted:
Reilla
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Reilla » 02.08.2012 20:19

Biuro podróży Mamajo z Wałbrzycha na pewno będzie organizować wyjazd z Podacy. Zadzwoń i zapytaj kiedy dokładnie, na pewno nie będzie problemu, żeby się doczepić :-)
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 04.08.2012 08:45

zaintrygował mnie temat, czy z Trogiru też jakaś agencja lub biuro podrózy organizuje wycieczki do BiH ??
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 04.08.2012 08:58

Z Trogiru to już trochę daleko się robi. Koło 200 do Mostaru.
Wydaję mi się, że oferty wisiały, jednakże głowy nie dam.
Może ktoś jest obecnie na miejscu i popatrzy.
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 04.08.2012 09:13

FUX napisał(a):Z Trogiru to już trochę daleko się robi. Koło 200 do Mostaru.
.

Targeo pokazuje jakieś 3 godziny jazdy :) Wychodzi że do Dubrovnika jest dalej bo podróż trwała jakoś 4-5 godzin z biura z Trogiru, a jak jechalismy sami własnym autem to wyszło koło 4 godzin :)
Nie mogę na Targeo namierzyć Medjugorie żeby oszacować czas podróży :?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.08.2012 09:40

spróbuj na gpsie samochodowym, nie powinno być problemu
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 04.08.2012 09:50

arturac napisał(a):spróbuj na gpsie samochodowym, nie powinno być problemu

dzięki :) jeszcze mamy trochę czasu, wyjazd prawopodobnie dopiero początek września, ale już zbieram informację co by tu i gdzie nas jeszcze nie było :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 04.08.2012 10:30

Nie dojedziesz w 3h
Przyjmij średnią około 40-50.
Suszarek tam także troszkę potrafi się trafić. Autobus/bus jedzie wolniej od osobówki.
fhuzbych
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fhuzbych » 04.08.2012 10:45

Pod Trogirem w hotelu MEDENA zwykle są polskie grupy i są tam organizowane wycieczki do Mostaru i Medugorje i inne
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone