napisał(a) carpic » 21.04.2009 21:15
Byłam w Starej Novalji dwa lata temu, mieliśmy fajny dom nad samą wodą. W sumie fajne miejsce, spokojne i ma swój urok. Porównując je z miejscami które już odwiedziłam, mieszkałam w fajniejszych. Zależy na jaki wypoczynek się nastawiasz.
1. Można znaleźc naprawdę fajny apartament niedrogo i w sumie nad samą wodą (fakt byliśmy w czerwcu)
2. Przez wioskę biegnie ulica na której jeżdżą samochody ale to nie jest jakiś starszny ruch raczej lokalny, no po tej drodze można spacerowac ale widoków oszłamiającyhc nie ma.
3. Sklepy są koło naszego domu nawet dwa ale takie małe. DO większego najlepiej dojechac do Novalji i tam jest na obrzeżach KERUM
4. Nie ma otwartego morza, właściwie jak dla mnie zatoka zobacz na mapie, to mogą byc plusy i minusy. Cieplejsza woda? Ale widoków nie ma jakiś oszałamiających
5. Fajna spacerowa droga przed domami, taka ścieżka można przejśc całą miejscowośc i patrzec sobie na wodę
My w sumie spędziliśmy na miejscu na plaży jeden dzień, oczywiście tej przed domem. Ale to był tani apartament, super wyposażony a z niego jeździliśmy na inne plaże. Przepiękne i przecudowne. Pag ma to do siebie, że warto go całego zwiedzic bo są cudne widoki ale całkiem inne niż te na Dalmacji. Taki księżycowy krajobraz ale ma to swój urok. W tym roku jedziemy do Mandre, miejscowosc nie zachwyciła mnie jakoś specjalnie ale wybraliśmy ją ze względu na dziecko. Podejrzewam, że i tak nie będziemy siedziec na miejscu...Jak coś chcesz wiedziec więcej to pisz jak będę mogła to pomogę.