Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy był ktoś ta na wyspie Hwar?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mars30
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mars30 » 29.11.2011 08:21

Witam, czy ktoś z forumowiczów był na Hvarze w miejscowości Sucuraj apartament Mate Slavic ?
Proszę o pomoc lub ewentualne namiary na pewne kwatery na wyspie Hvar w spokojnej okolicy dla rodziny z dziećmi.
Oto link do apartamentu

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Z góry dziękuje za pomoc
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 29.11.2011 08:34

Sućuraj i Chorwacja to oksymoron :D

Jest tyle pięknych miejsc w Chorwacji, a wy chcecie je spędzić w porcie?

Pozdrawiam :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.11.2011 10:17

Ja akurat byłem na Hvarze, byłem nawet w Sucuraju.(kilka noclegów) Kusi dość krótkie połączenie promowe ale niestety oprócz portu Sucuraj nie ma dużo do zaoferowania. Lepiej płynąć ze Splitu(dłużej, drożej-to wiem) i wylądować na ciekawszej części wyspy. Poza tym droga od Sucuraja do Jelsy (a zapewne chcielibyście się tam zapuścić) jest jakby to powiedzieć ...wąska i kręta, w sam raz na stresa u Ciebie i rzyganko u dzieciaków. Jeśli nie musi być tam to jest wiele ciekawszych miejsc od Sucuraja i od Ciovo (obok Trogiru) też. Jedz choćby do Baśki na wyspę Krk.-plaża, dojazd, Plitvickie Jeziora, itp. itd. I jak dzieci nie szkolne jeszcze to polecam wrzesień!!
pozdrawiam
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 29.11.2011 10:36

O w mordę, następny który straszy ludzi hvarską drogą... :)
Polecam wszystkim przeczytanie tego opisu :!:
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 29.11.2011 10:37

Zgadzam się z przedmówcą. Hvar jest dobry na wycieczkę i zwiedzanie. Co do drogi wzdłuż Hvaru to nie jest taka straszna. Sucuraj nie jest tak atrakcyjny jak inne miejsca do pobytu stałego. Przemyśl to jeszcze.
Jacynty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacynty » 29.11.2011 17:17

weldon napisał(a):Sućuraj i Chorwacja to oksymoron :D

Jest tyle pięknych miejsc w Chorwacji, a wy chcecie je spędzić w porcie?

Pozdrawiam :lol:

większość miasteczek w nadmorskiej Chorwacji jest portowymi w podobnym stopniu... :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.11.2011 18:40

zawodowiec napisał(a):O w mordę, następny który straszy ludzi hvarską drogą... :)
Polecam wszystkim przeczytanie tego opisu :!:

nie straszę,
jak masz sam zamiar napisać coś mądrego to pisz, bo jest na to miejsce i pora. A jak będziesz kiedyś jechał z dzieckiem/dziećmi, które mają chorobę lokomocyjną i zaczną rzygać hurtem to może zrozumiesz o czym piszę:)Ja z moim dzieckiem zrobiłem tą trasę z 15 razy i było ok, ale dzieci są różne i najważniejsze a autor jak pisze jedzie z dziećmi.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 29.11.2011 18:40

Nie kombinuj ;)

Co innego małe, urocze miasteczko z portem, a co innego małe, portowe, miasteczko :D

Swoją opinie o Sucuraju wyrobiłem sobie na podstawie tego,
co mi kumpel o nim opowiadał (też go ktoś namówił na "urocze, małe, portowe" miasteczko
- te dwa ostatnie słowa się zgodziły akurat :D)
no i na podstawie autorytatywnej wypowiedzi naszej Kasi.

Może i się tam i co zmieniło, ale, z drugiej strony, jest tyle uroczych miejsc w Chorwacji,
że niektóre można spokojnie sobie odpuścić ;)

Pozdrawiam :D
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 29.11.2011 18:49

Arturac, chodziło mi o to że z Twojej wypowiedzi wynika że przyjąłeś jako opcję domyślną że każdy kierowca tam dostanie stresa a każde dziecko dostanie cofkę. Tymczasem wg mnie nie trzeba być super doświadczonym górskim kierowcą żeby tam przejechać, a moja żona która miewa chorobę lokomocyjną jak spokojnie jechałem to nie narzekała. Poza tym chciałem przypomnieć wspaniałe opowiadanie Jacuniua :D
pzdr
Kamil
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 29.11.2011 18:57

wg mnie mieszkanki Beskidów droga jest normalna :)
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 29.11.2011 19:16

Piękny Hvar, biedny Sucuraj. Wszyscy (prawie) traktują go, jak punkt etapowy w biegu do ...... . Tylko port, prom i cheja .... brama wjazdowa . Ale jak Kolega pierwszy raz i z małymi dzieciakami. I tak będziecie gnali przez piekne tereny riv makarskiej i inne. A zwalić ciała gdzieś tam i jeden dzień macie dłużej. A hvar i tak zaliczycie i nie ma siły Sucuraj. W 2013 :wink: Hej
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 29.11.2011 19:19

Wyspa HVAR jak naj bardziej. Sučuraj jako baza wypadowa odpada. Aby zwiedzać wyspę non stop musiałbyś się poruszać, za dużo czasu spędzali byście w samochodzie. Najciekawsze miejsca są w tej szerokiej części wyspy. Obejrzy ją sobie w goglach.. Droga nie jest zła. Moja córka z chorobą lokomocyjna za pan brat, poczuła się źle tylko raz . Dopiero w Starim Gradzie :lol: pawiła. Tylko dlatego, bo była w czwartym miesiącu ciąży i to z powodu strasznego smrodu w toalecie przy targu. Warto ją raz chociaż przejechać dla widoków i ciekawych miejsc po drodze!

Zapomniałem napisać :oops: W Sučuraju w porcie jest fajna knajpka, tam jadłem jedną z najlepszych w Cro zupę rybną i kalmary z grila, Uznaje się za smakosza tych potraw, ale oczywiście to rzec gustu :D
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 29.11.2011 19:38

Sučuraj jako baza wypadowa odpada

Słuszna uwaga - raczej odpada. Za dużo siedzenia w aucie i jeżdżenia kosztem zwiedzania. No i aspekt finansowy, paliwo, promy. Chyba, że komuś nie zależy :wink:
.............
Ale sam Sucuraj, wbrew wielu opiniom, nie taki tragiczny i zasługuje na swoje pięć minut. Hej
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 02.12.2011 23:14

Co Wy z tymi drogami na Hvarze 8O Drogi jak drogi. Jechałam ja, jechał mąż, z tyłu 3 dzieci 9l-6l-4l i zniosły to doskonale. Ale my nie mamy choroby lokomocyjnej. Widoki fantastyczne. Sucuraj rzeczywiście ma mało do zaoferowania, chyba, że jest się fanatykiem promów :wink: Żeby coś zwiedzić musielibyście jeździć przez całą wyspę, strata cennego czasu. Proponuję coś bliżej środka Hvaru. Jadąc do Drvenika można tez obejrzeć z grubsza Riwierę Makarską. Natomiast nigdy nie powtórzę tego błędu i nie popłynę ze Splitu. Było gorąco, żar lał się z nieba. Samochód jak piec hutniczy na betonowym cyplu. Wcześniej korek na wąskich uliczkach Splitu-jazda drzwi w drzwi z innymi samochodami. My z 3 dzieci w tłumie na brzegu, czekanie 1,5 godziny na wjazd na prom. Potem na promie- dzieci nieprzytomne ze zmęczenia i ugotowane. Ponieważ mamy porównanie z Drvenikiem to tym razem - jeśli znajdziemy kwaterę pojedziemy przez Drvenik ( zrobiliśmy tak 2 lata temu). Prom płynie krótko , drogi się nie boimy.
W drodze powrotnej popłynęliśmy też do Drvenika i kiedy czekaliśmy na prom w Sucuraju (byliśmy 130 samochodem :D ) to inni ludzie wysiadali z samochodów i chlup! do wody w kostiumach, na materacyku itd. Tak sobie umilali czekanie :lol: Promy chodziły wahadłowo -bez przerwy. Naprawdę szybko poszło.

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone