.png)
.png)
Aldonka napisał(a):Chcesz mi powiedzieć, że woda w Bałtyku bywa ciepła?? Jakoś nie mogę w to uwierzyć. No chyba, że w miejscu gdzie się ktoś mało kulturalnie zleje do wody
mervik napisał(a):Rysio napisał(a): jak stwierdziłem że palców w stopach nie widzę to się ewakuowałem
...w Międzyzdrojach i okolicach ,
wejdziesz do pasa i stopy jeszcze zobaczysz
.png)
Niedzwiad napisał(a):Masz racjęfajnie masz
weldon napisał(a):Niedzwiad napisał(a):Masz racjęfajnie masz
Pewnie, że mam
Tak mnie zastanawia, co was na forum Cro naszło na tę konkurencyjność Bałtyku?
Przecież to oczywiste, że na urlop będę szukał ciepełka, wbijających się w nogę kamienii widoków w Cro, a nad Bałtyk pojadę sobie na przykład na długi weekend, albo tak, jak ostatnio, na odsapnięcie od żarów Cro.
Pojadę połazić po Kaszubach, czy Żuławach, których w Cro nie ma, po Długim Targu albo na Hel sobie skoczę czy Rozewie, albo jodu się nawdycham, czy wędzonego węgorza z Łebskiego wciągnę, albo poślizgam po zamarzniętym Zalewie Wiślanym czy Zatoce i to z Cro kompletnie nie ma nic wspólnego.
Mam znajomą, która raz była w Cro, a że co roku jeździ w to samo miejsce do Sopotu, to spytałem, czy jej się podobało i dowiedziałem się, że daleko, że nie ma co jeść, że gorąco, że kamienie na plaży i ... wróciła do Sopotu .... w lipcu
Ja tak nie lubię, ale dla niej nie ma nic piękniejszego
.png)
Aldonka napisał(a):Bo nie ładne co ładne, ale co się komu podoba
.png)
.png)
piotrulex napisał(a):Odpowiadajac w temacie. Kunkurencyjność Bałtyku nieco wzrasta gdyż dobry dojazd na miejsce wypoczynku jest jednym z ważnych elementów wyboru miejsca. Gdybym mieszkał w Cieszynie i nie jechał autostradą np do Gdańska to w porównywalnym czasie byłbym w Chorwacji jadąc autostradą. Byłbym bardziej wypoczęty, podróż bardziej bezpieczna i mniej bęcząca rownież dla załadowanego auta. Kiedyś z domu pod Toruniem do Gdańskiej Ikei jeździłem ponad 3 godziny mijając kilkanaście fotoradarów, patroli, dziur, kolein itd, teraz kręcę w półtorej godzinki i mam świety spokój.
.png)
mervik napisał(a):agata26061 napisał(a):A jeśli ktoś przy tym dodatkowo uwielbia góry, to Chorwacja jest wprost dla niego stworzona.
......i na dodatek , góry idą wprost do morza, eliksir dla oczu![]()
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko