Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czesi też nieźle podniesli cenę winietki ???

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 05.06.2008 17:23

FUX napisał(a):
Penelopa napisał(a):
szaki17 napisał(a):
Penelopa napisał(a):Dobrze że to przeczytałam za nim kupiłam winietki w PZM nie wiedziałam że aż tak zdzierają MASAKRA napiszcie mi kto już był albo sie orientuje ile w tym roku kosztują winietki na trasach Czechy,Austria,Słowenia będę wdzięczna i czy jeszcze w Czechach można zakupić wszystkie winietki czy raczej nie.Jadę 1 raz więc porady się przydadzą 8) :D

Poszukałem za ciebie i wszystko o opłatach masz tu,miłej lektury :lol:
Dzięki bardzo właśnie strasznie to jest wszystko porozrzucane po Forum ale mam ostatnie chyba :) pytanie czy na granicy Czeskiej dostanę wszystkie wymagane winietki również na Austrię? :?:

Kupisz sobie w normalnej cenie w Austrii....

Trochę sie rozpędził :lol:

Na Czechy na pierwszej napotkanej stacji benzynowej, jak nie to na nastepnej :lol:

Na Austrię też na stacji benzynowej :lol:

SZerokiej drogi!!!
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 05.06.2008 17:48

jdubowski napisał(a):
ziomek napisał(a):my kupujemy na pierwszej napotkanej stacji benzynowej w danym państwie czyli czeską w Czechach ausriacką w Austrii,

Trzeba uważac bo w niektórych miejscach tak się nie da - przykładowo w Austrii wjeżdżasz na A6 z Bratysławy od razu za granicą, zanim dotrzesz do pierwszej tankszteli to moga cię parę razy na 500 EUR skasować :(

Wystarczy nie przegapić nowej, całodobowej, granicznej budki OAMTC-u.
Penelopa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Penelopa » 05.06.2008 22:38

Jurek napisał(a):
FUX napisał(a):
Penelopa napisał(a):
szaki17 napisał(a):
Penelopa napisał(a):Dobrze że to przeczytałam za nim kupiłam winietki w PZM nie wiedziałam że aż tak zdzierają MASAKRA napiszcie mi kto już był albo sie orientuje ile w tym roku kosztują winietki na trasach Czechy,Austria,Słowenia będę wdzięczna i czy jeszcze w Czechach można zakupić wszystkie winietki czy raczej nie.Jadę 1 raz więc porady się przydadzą 8) :D

Poszukałem za ciebie i wszystko o opłatach masz tu,miłej lektury :lol:
Dzięki bardzo właśnie strasznie to jest wszystko porozrzucane po Forum ale mam ostatnie chyba :) pytanie czy na granicy Czeskiej dostanę wszystkie wymagane winietki również na Austrię? :?:

Kupisz sobie w normalnej cenie w Austrii....

Trochę sie rozpędził :lol:

Na Czechy na pierwszej napotkanej stacji benzynowej, jak nie to na nastepnej :lol:

Na Austrię też na stacji benzynowej :lol:

SZerokiej drogi!!!
Dzięki:)
Penelopa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Penelopa » 05.06.2008 22:40

gospodarz napisał(a):
jdubowski napisał(a):
ziomek napisał(a):my kupujemy na pierwszej napotkanej stacji benzynowej w danym państwie czyli czeską w Czechach ausriacką w Austrii,

Trzeba uważac bo w niektórych miejscach tak się nie da - przykładowo w Austrii wjeżdżasz na A6 z Bratysławy od razu za granicą, zanim dotrzesz do pierwszej tankszteli to moga cię parę razy na 500 EUR skasować :(

Wystarczy nie przegapić nowej, całodobowej, granicznej budki OAMTC-u.
Dzięki:)
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 06.06.2008 06:49

gospodarz napisał(a):Trzeba uważac bo w niektórych miejscach tak się nie da - przykładowo w Austrii wjeżdżasz na A6 z Bratysławy od razu za granicą, zanim dotrzesz do pierwszej tankszteli to moga cię parę razy na 500 EUR skasować :(

Wystarczy nie przegapić nowej, całodobowej, granicznej budki OAMTC-u.[/quote]

Dokładnie.

BTW - gdzie ta nowa budka?
Widziałem na Youtube film z tego przejścia - pas rozdzielający (gdzie była stara budka) jest obstawiony betonowymi barierami...
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Czesi też nieźle podniesli cenę winietki ??? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone