Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

czas dojazdu Mikulov - Sibenik

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
evil
Croentuzjasta
czas dojazdu Mikulov - Sibenik

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 27.05.2010 11:30

Witajcie , ostatni mój wyjazd do CRO to wtedy gdy jeszcze nie było autostrad :D Teraz jest inaczej i odcinek za Mikulovem do Wiednia też już jest gotowy . Czy trasę Mikulov - Sibenik na spokojnie dam radę w 7-8 godz zrobić ?
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 27.05.2010 11:36

Google maps podaje: 784 km - około 7 godz. 31 min

A tak naprawdę wszystko zależny od tego, kiedy będziesz jechał, o jakiej porze, w jaki dzień tygodnia, czy będą korki, itp. itd....
sword32
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sword32 » 27.05.2010 11:42

W 2007 wyjechałem z Milulova o 10.00 rano, wtedy jeszcze nie było dobrej drogi tylko do Wiednia non-stop roboty drogowe. Do Baska Voda dojechałem na 20.00. Myślę więc, że do Szybenika będziesz jechał 7-8 godzin. Pozdrawiam
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 27.05.2010 12:05

Dziękuję , chciałem się upewnić :D A pojadę w niedzielę , z Mikulowa start ok. 7-8 rano.

sword32 napisał(a):W 2007 wyjechałem z Milulova o 10.00 rano, wtedy jeszcze nie było dobrej drogi tylko do Wiednia non-stop roboty drogowe. Do Baska Voda dojechałem na 20.00. Myślę więc, że do Szybenika będziesz jechał 7-8 godzin. Pozdrawiam
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 17.07.2010 20:32

Drodzy ! Kto jechał w tym sezonie z Mikulova w okolice Szybenika ? Ile Wam to zajęło ? Ewentualnie z OEKu z Wiednia w te okolice ?

Z góry dziękuję za informacje :D

evil napisał(a):Dziękuję , chciałem się upewnić :D A pojadę w niedzielę , z Mikulowa start ok. 7-8 rano.

sword32 napisał(a):W 2007 wyjechałem z Milulova o 10.00 rano, wtedy jeszcze nie było dobrej drogi tylko do Wiednia non-stop roboty drogowe. Do Baska Voda dojechałem na 20.00. Myślę więc, że do Szybenika będziesz jechał 7-8 godzin. Pozdrawiam
makr
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) makr » 17.07.2010 20:44

evil napisał(a):Witajcie , ostatni mój wyjazd do CRO to wtedy gdy jeszcze nie było autostrad :D Teraz jest inaczej i odcinek za Mikulovem do Wiednia też już jest gotowy . Czy trasę Mikulov - Sibenik na spokojnie dam radę w 7-8 godz zrobić ?

8 spokojnie dasz radę, zwłaszcza gdy weźmiesz jeszcze winietę na Słowenię na autostradę.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.07.2010 20:56

Nie bierz winiety na SLO - jedź objazdem (na forum) - 30 E wydaj na piwo - i tak wyrobisz się w czasie pod warunkiem, że nie będzie to sobota!
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 18.07.2010 08:27

ok :D jednak ja jadę tylko na tydzień , więc chyba zaszaleję i kupię winietę tygodniową za 15 euro . Nie chce nadkładać drogi i stresować się objazdem :)

lm648 napisał(a):Nie bierz winiety na SLO - jedź objazdem (na forum) - 30 E wydaj na piwo - i tak wyrobisz się w czasie pod warunkiem, że nie będzie to sobota!
Seavolv
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seavolv » 18.07.2010 09:04

Moja nawigacja od centrum Mikulov do centrum w Sibenik pokazało 771km i 7:22 godz jazdy non-stop, czyli realnie 8-9h wszystko zależy od postojów, korków iitp.
skywalker_01
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) skywalker_01 » 18.07.2010 12:33

planowanie czasu przejazdu, to jak wróżenie z fusów. :D
Jeszcze nigdy nie zastanawiałem się ile może trwać podróż.
Robię to tak. W przeddzień pobytu nad Jadranem, o 9 rano zapraszam żonę do samochodu i ruszamy w drogę. Sama trasa z Warszawy do Cieszyna zajmuje nam 5 - 6 godzin. Tu kawka, tu herbatka, tam obiadek. Nie spiesząc się spokojnie tak po całej trasie. Dojeżdżając na miejsce nie czujemy się wykończeni podróżą i o to przecież chodzi. W końcu jesteśmy na wczasach.

Pozdrawiam tych szalonych, którzy za wszelką cenę muszą dojechać w określonym czasie na miejsce. wasze tłumaczenie, że "wiozę dzieci" nie jest żadnym argumentem.
Zdejmijcie nogę z gazu, zobaczcie jak to pozytywnie wpływa na wasze samopoczucie.
makr
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) makr » 18.07.2010 15:31

skywalker_01 napisał(a):planowanie czasu przejazdu, to jak wróżenie z fusów. :D
Robię to tak. W przeddzień pobytu nad Jadranem, o 9 rano zapraszam żonę do samochodu i ruszamy w drogę. Sama trasa z Warszawy do Cieszyna zajmuje nam 5 - 6 godzin. Tu kawka, tu herbatka, tam obiadek. Nie spiesząc się spokojnie tak po całej trasie. Dojeżdżając na miejsce nie czujemy się wykończeni podróżą i o to przecież chodzi. W końcu jesteśmy na wczasach.

Pozdrawiam tych szalonych, którzy za wszelką cenę muszą dojechać w określonym czasie na miejsce. wasze tłumaczenie, że "wiozę dzieci" nie jest żadnym argumentem.
Zdejmijcie nogę z gazu, zobaczcie jak to pozytywnie wpływa na wasze samopoczucie.

właśnie, pięknie napisane :)
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 18.07.2010 18:06

i ja też tak jeżdżę w dodatku mam 2 dzieci na pokładzie , z którymi nie łatwo w aucie :D i tak sobie zaplanowałem nocleg w Mikulovie i dumam czy nie za wcześnie choć tak mi wychodzi ,że to po ok. 7 godz jazdy , więc ok. Z drugiej strony do Graz za daleko bo za daleko , hmm ?

kozak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kozak » 18.07.2010 19:29

Nie chce nadkładać drogi i stresować się objazdem :)

Rany boskie kup winietę (Twoja sprawa i Twoje Euro) ale nie pisz o jakimś stresie związanym z tym przejazdem. Przecież objazd jest dziecinnie łatwy, prosty, więc nie przesadzaj.
Za sprawą Tego forum prostrzy już chyba nie może być.
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 18.07.2010 19:54

pierwotnie chciałem omijać , potem nie ehh , może to już emocje przedwyjazdowe ? :D

kozak napisał(a):
Nie chce nadkładać drogi i stresować się objazdem :)

Rany boskie kup winietę (Twoja sprawa i Twoje Euro) ale nie pisz o jakimś stresie związanym z tym przejazdem. Przecież objazd jest dziecinnie łatwy, prosty, więc nie przesadzaj.
Za sprawą Tego forum prostrzy już chyba nie może być.
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 18.07.2010 20:14

Dzięki! Nareszcie coś naprawdę przemyślanego.
Przywróciłeś mi wiarę w normalność i zdrowy rozsądek w kwestii planowania podróży- o jaki tu ostatnio (wnosząc z pytań i wypowiedzi) dość trudno...
:) :wink:

Szanowni turyści!
Wasze wakacje to nie zadanie do wykonania w pracy!
Nie programujcie sobie przejazdu od A do Z w ścisłe ramy ani nie gońcie czasu na początku wyjazdu.
Bo jak cokolwiek wam nie pójdzie zgodnie z planem, to się zaczniecie frustrować a cały ten czas poświęcony na zadawanie pytań (a ile się tam jedzie?), oczekiwanie na odpowiedź i zamęczanie się informacjami szlag trafi.

To ma być przyjemność i odprężenie a nie realizacja "targetu" czy wykonanie zlecenia :wink:
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone