Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czajnik w pokoju hotelowym

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tbpa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tbpa » 03.06.2009 12:28

Witam mam dosyć nietypowe pytanie ,mianowicie w tym roku wybieram sie do Cro do hotelu i jade z małym dzieckiem,m któremu musze robić mleko i kaszki więc potrzebuje wziąc ze soba czajnik. Z tego co sie orientowałem sa do kupienia w sklepach czjniki turystyczne o małej mocy , aby nie wyłaczyć zabezpieczeń w pokojach. Czy ktoś może już przetestował to rozwiazanie .Prosze o rady i sugestie z góry dziekuję i pozdrawaim TBPA
nowalijka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowalijka » 03.06.2009 13:35

W takich sytuacjach ja brałam grzałkę elektryczną i większy kubek. Używałam wody butelkowanej, której nie gotowałam tylko grzałam do odp. temperatury. W tym roku zrobię tak samo.

Ps. NA Allegro widzę takie za grosze. Wyszukaj: "GRZAŁKA DO GOTOWANIA WODY"
tbpa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tbpa » 05.06.2009 11:16

Dzięki wielkie w sumie to bardzo dobry pomysł bo grzałka jest mała a kubek i tak jakiś biore ze soba jeszcze raz dzieki
kw
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kw » 05.06.2009 11:49

Przy dziecku bym z grzałką nie ryzykował.
Dorosłym się często zdarza oparzenie, a co
dopiero przy maluchu, co wszędzie łazi i wszystko ściąga.
Są malutkie czajniki bezprzewodowe na 0.5 litra. Łatwo taki
upchać w bagażu, a wygoda znacznie większa.

Krzysztof
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 05.06.2009 17:34

Ja zawsze biorę ze sobą mały czajniczek elektryczny o mocy 800 W i nigdy nie było żadnych problemów.Tylko nie wiem jak jest w Cro ,ponieważ tam nie spałam w hotelu.
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 06.06.2009 00:20

W kubku grzałka grzeje wodę ok.2 minuty,
więc wydaje mi się,
że nie trudno chwilę poczekać i pilnować szkraba, żeby w tym czasie czegoś nie zmajstrował.
Pozdrówka! :)
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 06.06.2009 05:50

Przy małym czajniku nie powinno być problemu. Ja zawsze zabieram ze sobą i w Chorwacji oraz w żadnym innym kraju nie było problemu z gotowaniem wody. W hotelach też nie mają aż takich zabezpieczeń żeby od czajnika wyłączało bezpiecznik.
agneess
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agneess » 06.06.2009 12:25

Ja brałam zwyczajny czajnik bezprzewodowy,nie było najmniejszych problemów. :D
tbpa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tbpa » 08.06.2009 11:53

Wsumietoztymczajnikiemteżnie jest zły pomysł.Muszępojśćzobaczyc zatakimmałymczajnikiem Jezszcze raz dziięki
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 08.06.2009 12:14

zróbmy głosowanie!

ja jestem za czajnikiem (małym, 0,5) - gotuje szybko i bezpiecznie

precz z grzałkami! gotują powoli i są niebezpieczne - mogą wypaść z pojemnika, na przykład ( i tu nie chodzi tylko o 2 minuty gotowania, ale też przechowywanie rozgrzanej grzałki), mogą też porazić prądem (co mi sięprzytrafiło, ajk gotowałem sobie grzałką jajko - wygotowała się woda, którą inteligentnie dolałem do garnka trzymanego w rękach bezpośrednio z kranu - nieźle mię potelepało ...)!!!

precz z grzałkami, moje hasło na dziś, to:
GRZAŁKI - SRAŁKI
nowalijka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowalijka » 08.06.2009 20:50

Grzałki są po prostu dla dorosłych, odpowiedzialnych ludzi... :twisted:

Jestem za grzałką, kosztuje grosze, posłuży na wyjazdach przez lata, nie zajmuje dużo miejsca w bagażu!
nowalijka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowalijka » 08.06.2009 20:52

Krystof napisał(a):i tu nie chodzi tylko o 2 minuty gotowania, ale też przechowywanie rozgrzanej grzałki

Grzałka wykonana jest z metalu bardzo dobrze przewodzącego ciepło, z tego powodu kilkusekundowe zanużenie jej w zimnej wodzie (polanie, z kranu) studzi ją całkowicie... :P
tbpa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tbpa » 09.06.2009 12:07

Widzę ze bardzo ciekawy temat zaproponowałem na forum, sam raczej opowiem sie za małym czajnikiem, przemawiaja względy bezpieczeństwa i wygody pozdrawiam TBPA
kw
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kw » 09.06.2009 12:13

Jeździliśmy i z grzałką i z czajnikiem.
Nie ma porównania - czajnik zdecydowanie wygodniejszy!
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 09.06.2009 13:04

Grzałki są po prostu dla dorosłych, odpowiedzialnych ludzi...

CHCESZ SIĘ KŁÓCIĆ?
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone