Kapitańska Baba napisał(a):2020 rok to był pusty rok. Takiej pustej Chrwacji w sierpniu nigdy nie widzieliśmy i - mam nadzieję - już nigdy więcej nie zobaczymy.
Jak wszystkie fale covidowe przejdą, to pewnie nie ma szans na pustki gdziekolwiek
.png)
Kapitańska Baba napisał(a):2020 rok to był pusty rok. Takiej pustej Chrwacji w sierpniu nigdy nie widzieliśmy i - mam nadzieję - już nigdy więcej nie zobaczymy.
.png)
"gusia-s"]Hej, hej, hej![]()
Wciskam się na pokład choć już pewnie końcówka rejsu ups ...
Co straciłam nadrobię![]()
Na szczęście w porcie jest plaża miejska osłonięta od fal...[/color][/b] W Sumartinie plażuje się od tzw. d...y strony, jakieś 10-15 min. spaceru w górę od kościoła, dużo przyjemniejsze tam są plaże. Np. na którejś z tych
A może tam byliście wcześniej![]()
Przyznam, że nie wiem ale się dowiem, jak nadrobię od początku

.png)
"pomorzanka zachodnia"]
Tak, rok temu było wyjątkowo pusto. Mimo że wspaniale i w ogóle, to jednak czułam się czasem nieswojo.
W tym roku już nieco inaczej.

.png)
wiola2012 napisał(a):Jak wszystkie fale covidowe przejdą, to pewnie nie ma szans na pustki gdziekolwiek. Oby nie było odwrotnie, gdy turyści zaczną odrabiać zaległości
.
.png)
.png)
.png)
Kapitańska Baba napisał(a):
Zasnęliśmy – obudziłam się koło drugiej w nocy, wyjrzałam przez okno i jakież było moje zdziwienie kiedy zobaczyłam przez nie............ zacumowany jacht!!!
Nie spodziewaliśmy się, że ktokolwiek przypłynie tu nocą w tym szaleństwie.
.png)
mchrob napisał(a):
Ciekawe jaki opieprz dostali od harbour mastera?![]()

.png)
..png)
Kapitańska Baba napisał(a):
W końcu jednak położyliśmy się spać.
Spać....
Szumnie powiedziane......
Jak spać jak rzuca nami we wszystkie strony??? ......
Zastanawiamy się czy ktoś nie żeglujący wytrzymałby na pokładzie dłużej niż 5 minut.
I dziwimy się, że nam nic nie jest....na szczęście![]()

.png)
"wiola2012"]
Po pierwszej części miałam zapytać o chorobę lokomocyjną ... tzn. morską, ale na szczęście nic Wam nie było.
![]()
Dla mnie 5 minut byłoby o 5 minut za długie na rozfalowanej łódce. Podziwiam
![]()
A tak z ciekawości zapytam: Nie kąpiesz się bo nie lubisz? Bo raczej lęku przed wodą żeglarze nie mają
.png)
Kapitańska Baba napisał(a):Nienawidziłam kąpieli bo ........... zawsze było mi zimno. Przeraźliwie marzłam w wodzie a wejście do niej to była droga krzyżowa...... Więc po co cierpieć? Lepiej unikać![]()
.png)
Kapitańska Baba napisał(a):Nienawidziłam kąpieli bo ........... zawsze było mi zimno. Przeraźliwie marzłam w wodzie a wejście do niej to była droga krzyżowa...... Więc po co cierpieć? Lepiej unikać
.png)
elka21 napisał(a):Ale, od czasu, gdy zaczęłaś morsować, chyba się to zmieniło, czy nie

.png)
"Chris_M"]
Żeglujesz w Chorwacji od lat, ale czarterując jachty poza sezonem tracisz to, co tam jest najlepsze, czyli ciepłą wodę!
Powrót do Nasze relacje z podróży