Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

coś wiecej o drodze przez wiedeń

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tomiusz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomiusz » 27.05.2006 10:02

Witam wybieram sie do cro i jade przez czechy(boboszów) potem austrie i słowenie Mam zwiazku z tym pytanie jak wyglada przejazd przez wiedeń bede kierował sie na Graz. Na forum znalazłem opinie ze można się w wiedniu pogubić i że są korki Planuję wyjazd z wrocławaia o godzinie 2:00 w nocy z piatku na sobotę pozdrawiam
MCR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MCR » 27.05.2006 10:04

a któego jedziesz?
_Leszek_
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) _Leszek_ » 27.05.2006 10:09

No problem - cały czas są drogowskazy na Graz a poza tym non-stop jedziesz E59, zmieniają się tylko nazwy autostrad : A23 > A2.
pozdr.
tomiusz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomiusz » 27.05.2006 10:23

planuje pod koniec sierpnia a co ty także masz zamiar jechać może z wrocławia albo do novi vinodolski pozdrawiam
MCR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MCR » 27.05.2006 10:26

Tak,jadę z Wrocławia, ale znacznie wcześniej :)
tomiusz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomiusz » 27.05.2006 11:13

w takim razie zyczę powodzenia oraz udanego urlopu i czekam na relacje pozdrawiam tomiusz
swiniakk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) swiniakk » 27.05.2006 19:58

taa w tym Wiedniu troszke lipa musisz patrzeć na znaki ,bo jest jeden szyld aby skręcić na Graz. Trzymaj się prawej strony to napewno się nie zgubisz ( ja go przejechałem i robiliśmy nawrotke na głównej na ciągłej :lol: ) ale dalej to spoko napewno lepiej jak we Wrocławiu
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.05.2006 21:05

Potwierdzam - Wiedeń jest bardzo dobrze oznakowany, nie sposób się zgubić, ale gdyby na miejskiej autostradzie zdarzył się większy korek - mam taki patent, że od lat wożę ze sobą plan miasta (to tylko parę zł), wtedy pierwszym zjazdem uciekam z korka i radzę sobie po mieście. Raz jeden zaoszczędzilem całe 2 godzinki :) , a dowiedziałem się o tym od rodaków - jedząc spokojnie kolację w Mikulovie.
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 27.05.2006 21:10

A ja jakoś nigdy nie miałem problemu w Wiedniu :) Trzeba tylko patrzeć uważnie na znaki (kierunek Graz). Sporym ułatwieniem są też oznaczenia państw, w kierunku których biegnie autostrada (I) (SLO) itp. Odrobina uwagi i na pewno sie nie pogubisz :)
swiniakk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) swiniakk » 28.05.2006 02:04

moondek napisał(a):A ja jakoś nigdy nie miałem problemu w Wiedniu :) Trzeba tylko patrzeć uważnie na znaki (kierunek Graz). Sporym ułatwieniem są też oznaczenia państw, w kierunku których biegnie autostrada (I) (SLO) itp. Odrobina uwagi i na pewno sie nie pogubisz :)

no tak ale jest jeden szyld że już czas odbijać na Graz i tyle. Musisz oko wytrzeszczyć i pojedziesz gładko....my go nie widzieli i pojechali :P
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.05.2006 06:57

https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=10671&highlight=
Podaruj sobie Boboszów!!!!!!

Sprawdzone.
Autostrada, Grodków, Głuchołazy, Sumperk, Olomouc, Brno bokiem, Breclaw/Reintal(granica; totalne pustki)
Pozdrawiam

FUX

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone