Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

co zrobić?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Luki892
Podróżnik
co zrobić?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Luki892 » 25.06.2010 21:28

Witam serdecznie,

Pierwszy raz jadę w ciemno i będę szukał kwater na miejscu. Kurcze nie mam pojęcia czy dając na miejscu gospodarzowi w cro kasę za kilku dniowy nocleg powinienem coś żądać? jakiś papier? potwierdzenie zapłaty? cokolwiek co był potwierdzało że dałem kasę i mogę mieszkać?

Jeżeli to możliwe to poradźcie jak się zachować i co zrobić? czy w ogóle jest sens żądać czegoś takiego? czy trzeba po prostu zaufać gospodarzowi?

Za wszystkie porady wielkie dzięki
zpoe
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zpoe » 25.06.2010 21:34

przyjeźdzasz, oglądasz, po zdecydowaniu płacisz i musisz dostać potwierdzenie tymczasowego zameldowania...załatwia to właścicel u którego masz nocleg w ichniejszym urzędzie....
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.06.2010 21:49

Luki892 napisał(a):....... czy trzeba po prostu zaufać gospodarzowi?

Za wszystkie porady wielkie dzięki

Osiem razy (za każdym razem w innym miejscu) zaufałem i nie spotkało mnie nic nieprzyjemnego. Poza tym w wielu miejscach płaciłem przed wyjazdem, a nie na "dzień dobry". Zero stresu z tego powodu, tylko warto pamiętać - dokładnie dogadaj cenę.
Pozdrav
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 26.06.2010 09:50

Ja z 12 a może 15 razy tak płaciłem bez żadnych papierków i też nie odnotowałem żadnych kłopotów. Najczęściej płacę zaraz po przyjeździe by mieć spokój i nie trzymać tyle kasy gdzieś w szafach :wink:
patryy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) patryy » 26.06.2010 09:57

oni z papierkow sie musza rozliczac...wiec wola nie dawac pokwitowania.

podobnie jak powyzej...placilismy na poczatku i problemu nie bylo
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 26.06.2010 11:18

Ja myślę, że tam jest taki zwyczaj.
I nie mają takich pomysłów, żeby później mówić, że sięmniej dało albo wogóle.
Jedź śmiało :)
Udanych wakacji!
Pozdrawiam :)
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 26.06.2010 12:14

Zawsze płacę pod koniec urlopu i tylko raz miałem małe spięcie dotyczące uzgodnionej ceny. Co ciekawe, po naszej stronie stanął kuzyn właścicielki, nam przyznał rację, więc sprawa szybko zakończyła się przy pożegnalnej gorzałce :D

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone