Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kościół oddalił się od ludzi moim zdaniem, ale arcybiskup Życiński był dla mnie jedynym autorytetem w Polskim kościele.
....Krzyż nie może być biało-czerwony, nie może mieć barw politycznych, krzyż należy do Jezusa.......... I za to dla tego Wielkiego człowieka Wielki szacunek, Wielki.
...bardzo ucieszył mnie dzisiejszy telefon... Zadzwonił mój dawny kolega, wówczas z byłej Jugosławii, z którym kontakt straciłam wiele lat temu... Studiowaliśmy na jednym roku, byliśmy nawet w jednej grupie językowej u dr Pieczary z UAM... Dzisiaj niespodziewanie się odezwał, odnalazł mnie poprzez wspólnych znajomych... Mieszka w Zagrzebiu. Nie powiem, sprawił mi niesamowitą niespodziankę... Wspominając niekiedy Drażena zawsze utożsamiałam Jego osobę z popularnym bardem chorwackim Arsenem Dedić, słuchaliśmy wówczas wspólnie dużo muzyki... ...rozmowa była zaskakująco - sympatyczna...