Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 23.03.2010 12:10

Josko miał pecha, Sroczka szczęście... równowaga w przyrodzie musi być zachowana Obrazek
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 23.03.2010 12:41

maciek1956 napisał(a):... nie jesteś więc osamotniony :D :D

Zdecydowanie się zgadzam. Sam osobiście kiedyś przed wyjazdem do Braci Madziarów zapakowałem samochód w tym również rowery, bo startowałem o 5 rano no i na koniec wjechałem do garażu :D Żeby nie odwoływać wyjazdu do 2 w nocy prostowałem blaszane profile i rynienki w Polonezie żeby go przykręcić. Po dojechaniu na miejsce okazało się że Madziar u którego mieliśmy nocować miał piękne zadaszenie dla samochodów gości. Klepanie i prostowanie trzeba było powtórzyć. Nie chcielibyście słyszeć wtedy mojego komentarza do zdarzenia. Dobrze że Madziarzy raczej nas nie rozumieją :wink:
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 23.03.2010 17:10

janniko napisał(a):Dziś zaskoczyła mnie i ucieszyła służba zdrowia! Nasza Służba Zdrowia.

Miałem umówioną w grudniu wizytę na 19 marca u lekarza specjalisty (NFZ). Tydzień wcześniej zadzwoniła babka z wielkimi przeprosinami, że p. doktor nie będzie i czy mógłbym przyjść np. 23? Więc dziś poszedłem bojowo nastawiony, że spędzę w poradni (w kolejce) co najmniej od 3 do 4 godzin. No i nawet już miałem przygotowany speech.. że ja płacę zdrowotne składki, a tu taki syf itp. itd. Miałem zamiar powiedzieć co o nich sądzę! O fiutach w białych fartuchach!
A tu pech i zaskok totalny!
Mało że w recepcji młodziutka śliczna panienka była przemiła, to czekałem na wizytę nie więcej niż 15 minut (nie zdążyłem nawet przeczytać 1 rozdziału książki .. wziąłem na wszelki wypadek 2 książki!). Do tego jeszcze pani doktor była b. miła i troskliwa. Bardzo szczegółowo wszystko mi wyjaśniła.
A na dobitkę okazało się, że mam b. dobre wyniki i żadnego powodu do niepokoju!

Więc po krótkotrwałym rozczarowaniu poczułem się b. fajnie.

Taki miły wiosenny prezencik do Służby Zdrowia!
.. :P

Widzisz Janie jak życie potrafi zaskakiwać ... :lol: :lol:
I po co były te "fiuty" :D :D
Optymistą trza być :!: :D
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 23.03.2010 17:58

zima ma jeden plus.... nie ma komarów!! a dziś właśnie je widziałam było ich ponad 7 :roll: już się zaczyna :(
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 23.03.2010 18:18

Całkowicie przypadkiem trafiłam na to i jakoś tak mi się buzia uśmiechnęła :)

...i te dopiski :lol: Wychodzi na to, że ja zawsze źle śpiewałam :D
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 23.03.2010 18:48

twister07 napisał(a):zima ma jeden plus.... nie ma komarów!! a dziś właśnie je widziałam było ich ponad 7 :roll: już się zaczyna :(

A ja pierwszego motyla dzisiaj widziałem.
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 23.03.2010 18:55

longtom napisał(a):A ja pierwszego motyla dzisiaj widziałem.

Żule i żurki powychodzili już na ławeczki :evil: :twisted:
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 23.03.2010 19:26

Dobra većer cromaniaci.Na reszcze pojeżdżilem rowerem i zmenczilem sie jak piesek.Barzo fajna jazda i jutro powturka.Naj ważnisze jest da sie odpreżilem na maksa.Pozdrawliam :D
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 24.03.2010 10:55

Josko Bulic napisał(a):Dobra većer cromaniaci.Na reszcze pojeżdżilem rowerem i zmenczilem sie jak piesek.Barzo fajna jazda i jutro powturka.Naj ważnisze jest da sie odpreżilem na maksa.Pozdrawliam :D

Zmęczyłeś się mocno :!: :lol: ,
już 11 przed południem a się jeszcze nie odezwałeś.
Niektórzy to mogą sobie pospać :!:
Zazdroszczę :wink: :wink: :wink:
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 24.03.2010 11:12

Dobro jutro Cromaniaci.Obudżilem sie o 8 godżine i nie lubie spacz Longtom szkoda my czasu.Szenszczliwy jeste bo pszed fylom zarezerwowalem hotel w Pragi na szwienta.Rowerkem po obiadu bendem jeżdżyt bo mam 3 dni wolnego i nie musze sie spieszyt.Pozdrawliam :D :D :D :D
dallaska
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dallaska » 24.03.2010 14:45

też bym chciała wyjechać na święta .ale musze zostać :)
Eewwaa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eewwaa » 24.03.2010 15:01

A ja mam jutro i pojutrze wolne :) :D :) :D :) :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 24.03.2010 15:15

longtom napisał(a):
twister07 napisał(a):zima ma jeden plus.... nie ma komarów!! a dziś właśnie je widziałam było ich ponad 7 :roll: już się zaczyna :(

A ja pierwszego motyla dzisiaj widziałem.

A ja widziałem motyle przez całą zimę :D

Przezimowały u mnie na strychu :D Spały sobie grzecznie... jednego tylko obudziłem bo chciałem sprawdzić czy żyją, czy też śpią i zaniosłem go na dół koło kominka.... obudził się skubany, ale był jak dobrze pijany :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.03.2010 15:33

A mnie ucieszył zwrot podatku :D bardzo szybko w tym roku, ładna sumka będzie czekała na wykorzystanie na wakacjach 8)
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 24.03.2010 16:04

mallgola napisał(a):A mnie ucieszył zwrot podatku :D bardzo szybko w tym roku, ładna sumka będzie czekała na wykorzystanie na wakacjach 8)

pozazdrościć :!: :!: :!: :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 305
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone