Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cieszyn-Bratysława

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wildstar
Globtroter
Cieszyn-Bratysława

Nieprzeczytany postnapisał(a) wildstar » 22.07.2009 21:24

hej, jak ktos jechał przez słowacje proszę o info o drogach Cieszyn-Czadca-Zlina-Bratyslawa.dzieki
janlewbr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) janlewbr » 22.07.2009 21:32

50 km od Bratysławy zaczynają sie remonty odcinkami po 5 km ruch dwoma zwężonymi pasami w jedną strone oraz dwoma zwężonymi w drugą , ograniczenie na remontowanym odcinku do 80 km/h . Podobny remont w Austrii przed Graz'em .
fryzjerek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) fryzjerek » 22.07.2009 22:47

z cieszyna do zyliny ekstra przed bratysl troche zwezen ale oglnie ok idzie smialo przejechac
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 23.07.2009 05:54

Ja jechałam przez Czechy i Słowacje w sobotę miedzy 18-21. Pustki na drocgach, mimo kilku zwężeń nawet ich sie nie zauwazało bo nie utrudniały ruchu.
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 23.07.2009 07:07

My jechaliśmy,
Cieszyn-Brno-Bratysława-bardzo dobra droga,fakt winieta potrzebna na Czechy ale nie są to duże pieniądze.
Dużo szybciej niż przez Żilinę.
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 23.07.2009 07:21

mireks napisał(a):My jechaliśmy,
Cieszyn-Brno-Bratysława-bardzo dobra droga,fakt winieta potrzebna na Czechy ale nie są to duże pieniądze.
Dużo szybciej niż przez Żilinę.

Google Mapy podają: Cieszyn Brno Bratysława - 314 km, 3h28min,
Cieszyn Żylina Bratysława - 273 km, 3h16min.
Niewielka różnica, każdy jedzie jak mu wygodniej.
wildstar
Globtroter
trasa

Nieprzeczytany postnapisał(a) wildstar » 03.08.2009 09:25

witam a policja na słowacji ?
asikx
Cromaniak
Re: trasa

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 03.08.2009 09:31

wildstar napisał(a):witam a policja na słowacji ?

Policja CO? Sprecyzuj się z łaski swojej.

Pozdrawiam
Rafał
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.08.2009 09:58

asikx napisał(a):

Pozdrawiam
Rafał

Może chodzi o to
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 03.08.2009 10:15

JacYamaha napisał(a):
asikx napisał(a):

Pozdrawiam
Rafał

Może chodzi o to

Nie wiem czy chodzi o to czy nie o to. Gość zadaje pytanie w stylu "a ja to co?" i jedyną odpowiedzią jakiej może się spodziewać będzie "a Ty to jajco". Bo nie wiem czy udzielić informacji, że Policja na Słowacji ma fajne mundury, bo Policja na Słowacji jeździ Skodami, bo Policja na Słowacji to organ powołany do nękania biednych polskich kierowców lub Policja słowacka to fajfusy bo jedzą bryndzowe haluszki za pieniądze z łapówek wymuszonych od turystów z Polski.

Żeby nie było, żadna z tych odpowiedzi nie jest prawdziwa.
:lol:

Pozdrawiam
Rafał
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 03.08.2009 20:43

asikx napisał(a):
JacYamaha napisał(a):
asikx napisał(a):

Pozdrawiam
Rafał

Może chodzi o to

Bo nie wiem czy udzielić informacji, że Policja na Słowacji ma fajne mundury, bo Policja na Słowacji jeździ Skodami, bo Policja na Słowacji to organ powołany do nękania biednych polskich kierowców lub Policja słowacka to fajfusy bo jedzą bryndzowe haluszki za pieniądze z łapówek wymuszonych od turystów z Polski.

Żeby nie było, żadna z tych odpowiedzi nie jest prawdziwa.
:lol:

Pozdrawiam
Rafał

Ale za to życzliwa Policja w Chorwacji,w imię tego,że byłem turystą wzięła ode mnie tylko 40kn "na piwo" zamiast pisać blankiecik na 500-1000kn ;) (na 50-tce miałem 78 )
wildstar
Globtroter
...

Nieprzeczytany postnapisał(a) wildstar » 04.08.2009 07:20

witam , wy z warszawki zawsze lubicie sobie pojezdzic na kimś ,ehh...

chodziło mi o spostrzeżenia na trasie cieszyn bratysława , aktualne radarki, nieoznakowane pojazdy z radarkami iwogóle jak uniknąc pokuty .ps jadac kiedyś wolnio przez miasto słowackie tez zapłaciłem mandat ,chyba za wolna jazdę .pozdro.
arturo72
Croentuzjasta
Re: ...

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 04.08.2009 07:37

wildstar napisał(a):witam , wy z warszawki...
chodziło mi o spostrzeżenia na trasie cieszyn bratysława .pozdro.

oooooo !! asikx bardzo nie lubi tego okreslenia,bedzie dym ;)
Jadąc trasą Cieszyn,Żilina,Bratysława i odwrotnie nie widziałem fotoradarów ani żadnych patroli czy to cywilnych czy mundurowych ale to nie znaczy,że suszarka czy cywilny radiowóz nie pojawi się jak będziesz jechał.Na autostradzie pozwalałem sobie a w zabudowanym jak nie było zająca przede mną to zwalniałem do +20-30km/h ponad ograniczenie :)
wildstar
Globtroter
...

Nieprzeczytany postnapisał(a) wildstar » 04.08.2009 08:39

dzięki , wyjazd w niedzielę więc bez całej grupy cięzarowców, tirów itp.pozdrawiam .

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi