Przeszukałam cały ten dział i nie znalazłam wątku o imionach chorwackich.
Interesują mnie one, gdyż okazało się, że przywieźliśmy z chorwackich wakacji malutką pamiątkę
Byłabym wdzięczna za jakieś podpowiedzi
Dziękuję za pomoc
.png)
paolooo napisał(a):Leon napisał(a):Hajduczek podala bardzo trafni link
łatwiej "zrobić" niż imię wybrać
.png)
paolooo napisał(a):zebik napisał(a):paolooo napisał(a):Leon napisał(a):Hajduczek podala bardzo trafni link
łatwiej "zrobić" niż imię wybrać
O ciekawa teoria, a masz może link do niej?![]()
tylko próby, próby i próby.......aż wyjdzie
.png)
Betsy napisał(a):Przeszukałam cały ten dział i nie znalazłam wątku o imionach chorwackich.
Interesują mnie one, gdyż okazało się, że przywieźliśmy z chorwackich wakacji malutką pamiątkęi jeśli spodoba nam się jakieś imię to chcielibyśmy nazwać nowego członka rodziny chorwackim imieniem.
.png)
Lela napisał(a):Betsy napisał(a):Przeszukałam cały ten dział i nie znalazłam wątku o imionach chorwackich.
Interesują mnie one, gdyż okazało się, że przywieźliśmy z chorwackich wakacji malutką pamiątkęi jeśli spodoba nam się jakieś imię to chcielibyśmy nazwać nowego członka rodziny chorwackim imieniem.
Jeśli żadne z was nie jest pochodzenia chorwackiego, a wybrane imię będzie typowo chorwackim (tzn. nie takim, które w tej samej pisowni uznawane jest też w Polsce), to możecie zapomnieć o komplikowaniu dziecku życia i nadawaniu mu imienia chorwackiego. Panie w USC odmówią rejestracji dziecięcia z takim imieniem. Tak stanowi polskie prawo.
.png)
.png)
Lela napisał(a):Betsy napisał(a):Przeszukałam cały ten dział i nie znalazłam wątku o imionach chorwackich.
Jeśli żadne z was nie jest pochodzenia chorwackiego, a wybrane imię będzie typowo chorwackim (tzn. nie takim, które w tej samej pisowni uznawane jest też w Polsce), to możecie zapomnieć o komplikowaniu dziecku życia i nadawaniu mu imienia chorwackiego. Panie w USC odmówią rejestracji dziecięcia z takim imieniem. Tak stanowi polskie prawo.