Dalej na południe juz nie chcemy jechac, zeby nie wydluzac trasy.
Będę wdzieczny za jakies podpowiedzi!
.png)
.png)
.png)
farow napisał(a):Hej! Wybieramy sie w tym roku pierwszy raz do Chorwacji i mam do wyboru 2 mozliwosci - od 30 sierpnia lub od 7 wrzesnia. Chcemy jechac na 10 dni i zastanawiam sie, czy w tym terminie okolice Crikvenicy beda jeszcze cieple na tyle zeby z dzieckiem sie kapac i plazowac czy moze byc juz na to za chłodno? Lepiej uderzyć bardziej na południe, w okolice Zadaru?
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):farow napisał(a):Hej! Wybieramy sie w tym roku pierwszy raz do Chorwacji i mam do wyboru 2 mozliwosci - od 30 sierpnia lub od 7 wrzesnia. Chcemy jechac na 10 dni i zastanawiam sie, czy w tym terminie okolice Crikvenicy beda jeszcze cieple na tyle zeby z dzieckiem sie kapac i plazowac czy moze byc juz na to za chłodno? Lepiej uderzyć bardziej na południe, w okolice Zadaru?
Na wszelki wypadek lepiej bardziej na południe... z dala od Velebitu.
.png)
A tak z ciekawości dopytam miejscowych: dlaczego?-co takiego wyprawia Velebit we wrześniu?

.png)
szaki17 napisał(a):A tak z ciekawości dopytam miejscowych: dlaczego?-co takiego wyprawia Velebit we wrześniu?
Velebit nie tylko we Wrześniu sprawia cuda, np. przed tunelem pada deszcz, a za tunelem bezchmurna patelnia.
Velebit to taka naturalna granica pomiedzy klimatem śródlądowym a śródziemnomorskim
.png)
atolek napisał(a):Na wszelki wypadek lepiej bardziej na południe... z dala od Velebitu.
A tak z ciekawości dopytam miejscowych: dlaczego?
-co takiego wyprawia Velebit we wrześniu?
pzdr
.png)
.png)
.png)
Belluna napisał(a):BODI&WIESIAK napisał(a):O jakim tunelu piszecie i gdzie jest ta granica zimna z ciepłem ?:)
To tunel Sveti Rok,przecina Velebit w okolicach Zadaru.