napisał(a) Użytkownik usunięty » 07.01.2006 20:31
drusilla napisał(a):A wracając jeszcze do dzielnych chłopców z US Army - mam na myśli czasy współczesne - to gdzie się pchają i po co

mają bogate społeczeństwo, kasę ... a od lat 30-stych XX wieku już nie raz pomogli Europie ... trochę tam cwanego żydostwa ... i mnóstwo perfekcyjnie już zaadopotowanych imigrantów z któregoś tam pokolenia(także w kręgach mnie lub bardziej rządowych) ... i to właśnie Ci ludzie myślą nie tylko kolejnych wakacjach na Florydzie albo o kolejnym szalonym weekendzie w Las Vegas .. ileż można
więc "troszczą się o świat" (w tym przecież kraje pochodzenia) jak mogą - ja się temu zupełnie nie dziwię - jest tylko jeden kraj na świecie, który tak naprawdę na to stac ... i co więcej, który interesuje się także tym co się dzieje w Afryce i w Azji (owszem - wiadomo, że najbardziej ich interesuje ropa na Bliskim Wschodzie)
tak naprawdę to piszesz o ich imperialiźmie bo mieszkasz w biednej Polsce ... natomiast gdybyś mieszkała w bogatym Nowym Jorku ... to też uważałabyś, że warto zrobic porządek z Irakiem
ja co prawda jeszcze uważałbym, że warto zrobic porządek z Rosją ... tylko, że z Rosją są dwa kłopoty:
- raz, że już niejeden, łącznie z Napoleonem, połamał sobie zęby na ich bezkresnych stepach i niekończącej się tajdze w mrozie, w którym zmarza najlepszy sprzęt wojskowy (już nie mówiąc o jego obsłudze)
- dwa Rosjanie po wiekach carów, caryc, Leninów, Stalinów, Putinów są już tak zindoktrynowani, że nawet gdyby ktoś przywrócił im demokrację a może nawet jeszcze dobrobyt gospodarczy to nie wiedzieliby co z tym fantem zrobic - podejrzewam, że wszystko by przechlali po czym wybrali sobie jakiegoś watażkę o zapędach totalitarnych na wodza ...
Ostatnio edytowano 07.01.2006 23:15 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz