Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja w sierpniu

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
toyasen
Turysta
Chorwacja w sierpniu

Nieprzeczytany postnapisał(a) toyasen » 28.07.2008 18:44

Witam :-)
02.08. wyjezdzam do Chorwacji na mniej wiecej dwa tygodnie. W tym roku zdecydowalam sie na wyjazd w ciemno, chociaz po przeczytaniu niektorych postow zaczynam miec pewne obawy. Domyslam sie jednak, ze problemy ze znalezieniem kwater sa zalezne od miejsca. Dlatego mam pytanie zwiazane z konkretnymi okolicami. Na poczatku chcialabym spedzic kilka dni na Pagu w Pagu, ktory znam, a nastepnie, zachecona postami Cromaniakow skierowac sie na poludnie, chociaz nie wiem jeszcze dokladnie, gdzie. Waham sie pomiedzy polwyspem Peljesac, wyspami Hvar, Korcula, oraz Makarska i Mimicami... Chcialabym bez problemu znalezc kwatery dla dwoch osob i czy moze mi ktos poradzic, w ktorych z tych miejsc bede miala na to najwieksze szanse. Z gory dziekuje i serdecznie pozdrawiam.
toyasen
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) toyasen » 29.07.2008 12:39

Czy brak odpowiedzi swiadczy o tym, ze nikt w tym okresie nie jezdzi w ciemno? :?: Bardzo mi zalezy na tym, zeby zdobyc jakies informacje, wiec jesli ktos cos wie, to pomozcie mi , prosze.
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 29.07.2008 13:19

A masz inny wybor niz wyjazd w ciemno? Jesli nie znalazles odpowiedzi na forum, to nikt, nic wiecej nie wymysli.
ap2
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ap2 » 29.07.2008 13:21

Dasz rade :) W koncu to nie koniec swiata i nie Monte Carlo zeby noclegi byly po 1000 EUR za dobe :) A zawsze zamiast kwatery w klasie ekonomicznej na 14 dni mozesz wziac klase wyzej na 7 dni. Nie zginiesz :)
BTW
Tez jade 2.08, tez w ciemno. I tylko nie wiem gdzie w CRO ;)

Edit
IMHO Im bardziej na poludnie ponizej Makarskiej tym powinno byc luzniej. Ale nie bylem to nie wiem na 100%
toyasen
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) toyasen » 29.07.2008 13:54

Lubuszanin napisał(a):A masz inny wybor niz wyjazd w ciemno? Jesli nie znalazles odpowiedzi na forum, to nikt, nic wiecej nie wymysli.

Mam inny wybor,moglabym zarezerwowac, ale chcialam sprobowac w ciemno, bo wiele osob tak zachwalalo ten sposob. Chcialam sie po prostu dowiedziec, gdzie moglabym latwiej znalezc kwatery, ale trudno, dam sobie rade. W razie czego wezme namiot :D
Ag_gA
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ag_gA » 29.07.2008 13:56

Witam, my juz od czterech lat jezdzimy w ciemno do Chorwacji (2 osoby autkiem pod koniec sierpnia), zawsze zjezdzamy cale wybrzeze i nigdy nie bylo problemu z noclegiem, jak nie kwatery to namiot, cos gdzies zawsze sie znajdzie.
toyasen
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) toyasen » 29.07.2008 13:58

ap2 napisał(a):Dasz rade :) W koncu to nie koniec swiata i nie Monte Carlo zeby noclegi byly po 1000 EUR za dobe :) A zawsze zamiast kwatery w klasie ekonomicznej na 14 dni mozesz wziac klase wyzej na 7 dni. Nie zginiesz :)
BTW
Tez jade 2.08, tez w ciemno. I tylko nie wiem gdzie w CRO ;)

Edit
IMHO Im bardziej na poludnie ponizej Makarskiej tym powinno byc luzniej. Ale nie bylem to nie wiem na 100%

Wiesz,mnie sie wydaje, ze im bardziej na poludnie tym wiecej ludzi, ale tez nie bylam, wiec nie wiem na pewno :)
toyasen
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) toyasen » 29.07.2008 14:01

Ag_gA napisał(a):Witam, my juz od czterech lat jezdzimy w ciemno do Chorwacji (2 osoby autkiem pod koniec sierpnia), zawsze zjezdzamy cale wybrzeze i nigdy nie bylo problemu z noclegiem, jak nie kwatery to namiot, cos gdzies zawsze sie znajdzie.

Dziekuje za dodanie mi otuchy :D mam nadzieje, ze na poczatku sierpnia rowniez nie bedzie wielkich problemow ze znalezieniem noclegu.
Ag_gA
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ag_gA » 29.07.2008 14:01

Cale wybrzeze jest godne polecenia! ostatnio zachwycil mnie tani promik z Orebica (Peljesac) na Korcule - urocza wyspa. Pewnie ze dasz rade, swietny kraj, piekne widoki, mili ludzie, napewno urlop sie uda! pozdrawiam
toyasen
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) toyasen » 29.07.2008 14:24

Ag_gA napisał(a):Cale wybrzeze jest godne polecenia! ostatnio zachwycil mnie tani promik z Orebica (Peljesac) na Korcule - urocza wyspa. Pewnie ze dasz rade, swietny kraj, piekne widoki, mili ludzie, napewno urlop sie uda! pozdrawiam

Ech, od razu mi lepiej po takim poscie :) Jeszcze raz dziekuje i rowniez pozdrawiam :papa:
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 29.07.2008 15:54

No i oczywiscie wszyscy udzielili informacji, ktorych zainteresowany nie znalazl na forum.
toyasen
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) toyasen » 29.07.2008 16:12

Lubuszanin napisał(a):No i oczywiscie wszyscy udzielili informacji, ktorych zainteresowany nie znalazl na forum.

Skad ta ironia? Zgadza sie, nie otrzymalam szczegolowych odpowiedzi na moje pytania, szkoda, bo swoja droga podobno tyle osob jezdzi w ciemno... Nie rozumiem jednak, o co panu Lubuszaninowi tak naprawde chodzi, o to, ze wogole takie pytanie postawilam? Mialam nadzieje, ze ktos mi odpowie. Okazuje sie jednak, ze Cromaniacy nie maja odpowiedzi na kazde pytanie :?
magda35
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda35 » 29.07.2008 18:46

jedz śmiało w ciemno, mnie też jedni odradzali inni mówili, że nie będzie problemu, ost wielu moich znajomych mówiło, że co roku jezdzili w ciemno w sezonie i nie było żadnch problemów, sama szukałam na necie wolnych apartamentów dla 5 osób i niektorzy odpisali że są wolne miejsca a wiadomo że większość nie ogłasza się w necie więc te z netu dawno powinny być zajęte, a jednak nie są, my jedziemy 2 sierpnia w 5 osob okolice makarskiej w ciemno oczywiście, a pan LUBUSZANIN potrafi tylko krytykować , większośc jego postów nic nie znaczy, w niczym nie pomaga tylko a to... a tamto... udanych wakacji, i nie przejmuj sie napewno coś znajdziesz, może inaczej apartament sam cię znajdzie ;)
toyasen
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) toyasen » 29.07.2008 18:54

dzieki Magda :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 29.07.2008 19:36

Prosiłbym bez osobistych wycieczek, bo darmo będziecie swoich postów szukać :wink:

Temat wyjazdu w ciemno, był już wałkowany po stokroć i nikt nigdy nie da 100% odpowiedzi. Prawda jest taka, że gdybym miał jechać w 2, 3 czy 4 osoby na bank jechałbym w ciemno. Dlaczego :?: Mogę negocjować cenę na miejscu i praktycznie zawsze wyjdzie mnie taniej niż rezerwowanie przez net a po drugie wiem gdzie i co biorę. Jeśli jadę tak jak w tym roku ekipą w 3 rodziny rezerwuję wcześniej żeby wybrać coś co znam :P
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje