Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja w ciemno?Jak najbardziej!!!

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
peyter
Odkrywca

Postnapisał(a) peyter » 27.08.2010 22:36

Dziś mój ostatni dzień w chorwacji i pomyslalem ze napisze tego posta
Byl to moj pierwszy wypad do chorwacji tzw. w ciemno.Z reguły zawsze jade w ciemno i z doświadczenia wiem że wychodze na tym dobrze.
Do chorwacji przyjechalismy 2 tygodnie temu- wiec niby koniec szytu sezonu- ale nie do konca.robilismy tzw objazdówkę po kilka dni w roznych miejscach- i nie bylo problemow z noclegiem.Mimo rzekomego sezonu- ludków na ulicach z kartakimi sobe,apartmani bylo pelno,- nawet na rivierze makarskiej bylo duzo wolnych miejsc-i bez problemu moznaby bylo cos znalesc- przy czym dodam ze to co bylo dostene na makarsiekj blisko morza znacznie odbiegalo jakoscią od apartametów w okolicahc trogiru,pagu czy w czesci chorackiej za granica bośni.
Spotkałem kilka osoób któe bookowały przez net noclegi i jak sie okazało niektórzy za ta przyjemnośc placili ponad 100 euro wiecej.
Ceny apartamentow do negocjacji na miejscu- na szczescie wiekszosc chorwatow nie mysli "po polsku" i jak ma wynajac 4 osobowy apartament 2 osobą to wynajmie po dobrej cenie i nie bedzie czekał aż mu 4 osoby z nieba spadną.(jako para mieszkalismy w 3 lub 4 osobowym apartamencie)
Obecnie jestem w slano w apartamencie ktorego cena na www wynosi 60 E a place 40.
pozdrawiam
consett0805
Cromaniak

Postnapisał(a) consett0805 » 27.08.2010 23:14

No i szafa gra ja popieram w 100%
maciek_apo
Odkrywca

Postnapisał(a) maciek_apo » 30.08.2010 10:20

No zgadza się. Z tym, że taki argument dla rodziny z małymi dziećmi może nie przemawiać, to samo kiedy jedziemy większą ekipą. Ale faktem jest, że będąc na miejscu można spokojnie utargować cenę noclegu o koszt dziennego wyżywienia...
consett0805
Cromaniak

Postnapisał(a) consett0805 » 30.08.2010 18:24

Nie zgadzam się z Tobą, co do drugiej części Twojej wypowiedzi mogę się zgodzić z pierwszą niema to nic wspólnego. W tym roku jechałem na takie wakacje z 15 miesięcznym szkrabem i nie uważam tego za zły pomysł.
Tak samo 10 lat temu z córką wtedy miała 18 miesięcy i wtedy i teraz żadnych problemów.
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 30.08.2010 18:54

peyter napisał(a):Byl to moj pierwszy wypad do chorwacji tzw. w ciemno.Z reguły zawsze jade w ciemno i z doświadczenia wiem że wychodze na tym dobrze.

:?: :?: :?:
że niby pierwszy czy....zawsze :?: :wink:
kmietka
Globtroter

Postnapisał(a) kmietka » 02.09.2010 21:06

maciek_apo napisał(a):No zgadza się. Z tym, że taki argument dla rodziny z małymi dziećmi może nie przemawiać, to samo kiedy jedziemy większą ekipą. Ale faktem jest, że będąc na miejscu można spokojnie utargować cenę noclegu o koszt dziennego wyżywienia...

nie zgodzę się, że jadąc większą ekipą nie można jechać w ciemno

w tym roku byliśmy w 8 osób, pojechaliśmy w ciemno i znależliśmy apartamenty 50m od plaży, 5 minut spacerkiem od centrum, wszyscy w jednym miejscu, do tego każdy pokój miał swoją łazienkę i taka przyjemność kosztowała 35EUR od pary. Dodam tylko, że była to połowa sierpnia, czyli pełen sezon i Riviera Makarska (Tucepi) czyli jeden z najbardziej obleganych rejonów Cro :D

Nie mogę się ustosunkować do jazdy w ciemno z małym dzieckiem, bo nie posiadam i nie praktykowałam :D
agnes128
Croentuzjasta

Postnapisał(a) agnes128 » 15.10.2010 14:17

Ja też dwa razy jechałam w ciemno raz 4 osoby raz 2 i też dobrze trafiłam. Wole jechać w ciemno bo może mi się nie spodobać miejsce , które wydaje się fajne a na miejscu rozczarowanie . Tak jest lepiej więc popieram :D
mutiaq
Cromaniak

Postnapisał(a) mutiaq » 16.10.2010 12:04

anakin napisał(a):
peyter napisał(a):Byl to moj pierwszy wypad do chorwacji tzw. w ciemno.Z reguły zawsze jade w ciemno i z doświadczenia wiem że wychodze na tym dobrze.

:?: :?: :?:
że niby pierwszy czy....zawsze :?: :wink:

Pierwszy do Chorwacji, a zawsze, że był nie tylko w Chorwacji i że zawsze jeździ w ciemno :) :lol:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.10.2010 13:36

A to Ci niespodzianka... 8O
agabe
Croentuzjasta

Postnapisał(a) agabe » 04.11.2010 19:24

consett0805 napisał(a):Nie zgadzam się z Tobą, co do drugiej części Twojej wypowiedzi mogę się zgodzić z pierwszą niema to nic wspólnego. W tym roku jechałem na takie wakacje z 15 miesięcznym szkrabem i nie uważam tego za zły pomysł.
Tak samo 10 lat temu z córką wtedy miała 18 miesięcy i wtedy i teraz żadnych problemów.

ja w przyszłym roku tez pojade z bobasem-15 miesięcznym i juz szukam spanka-pisałam juz do Ciebie w innym temacie-wiec pewnie twoje odpowiedzi mi sie przydadzą :D :D
consett0805
Cromaniak

Postnapisał(a) consett0805 » 13.11.2010 01:35

Oj sporo czasu mnie nie było na forum
W jakim temacie pisałeś do mnie?
Jeśli tylko mogę to pomogę :D
agabe
Croentuzjasta

Postnapisał(a) agabe » 13.11.2010 09:51

consett0805 napisał(a):Oj sporo czasu mnie nie było na forum
W jakim temacie pisałeś do mnie?
Jeśli tylko mogę to pomogę :D

kurcze pewnie o nocleg w Baśka Voda :D ja mam zamiar tam sie wybrac po raz pierwszy i nic nie wiem o tej miejscowosci ale podobno jest piękna-mam rok na zapoznaniem się z tematem :D :D
consett0805
Cromaniak

Postnapisał(a) consett0805 » 13.11.2010 22:31

Byłem tam tylko na rekonesansie tak jest fajnie ale jak dla mnie za tłoczno zwłaszcza na plaży być może w niedalekiej odległości są inne mniej zatłoczone, ale tam się nie zapuszczałem. Każda miejscowość ma swój urok i ma coś czego niema w sąsiadującej. Lubisz gwar jak najbardziej, lubisz spokój i luzy na dziesiątkach mini plaż to Brela mi przypasowała. Lubisz w końcu totalny brak hałasu i gwaru warto zapuścić się w takie rejony gdzie są zaledwie 3-5 domów a do sklepu najbliżej 5km to tez ma swój urok. Pozdrawiam
Marek40
Cromaniak

Postnapisał(a) Marek40 » 14.11.2010 19:38

Byłem kilka razy dwa ostatnie lata w ciemno i trafiłem na całkiem dobre kwatery cenowo i niedaleko od plaży . W tym roku 27 czerwca i na plaży było 10 osób cisza spokój . Fajnie było
AdamSz
Cromaniak

Postnapisał(a) AdamSz » 14.11.2010 20:01

Jeżdżę tak. Jazda w ciemno ma tę zaletę, że człowiek nie jest dowiązany ani czasowo, ani terytorialnie. Po prostu - pomysł CRO - kierunek region i już. Ale, jakby ktoś myślał to nie - cenowo to się na tym w sezonie nie zarabia. Pozdr.
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone