Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja - objazdowo

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pavek
Autostopowicz
Chorwacja - objazdowo

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pavek » 08.09.2009 23:01

Mam pytanie, czy ktoś z Was Szanowni Forumowicze Cro, ma doświadczenia w "wycieczkowaniu" objazdowym po Chorwacji? Chodzi mi głównie o możlwość wynajęcia kwatery/app. na 1-2 noce dla 2 osob w roznych miejscach Cro. Wybieramy się tam od 13.09 - 20.09.
Czy jest taka możliwość i ile z tym zahodu (ew. o ile drozszy wynajem na 1 noc w porownaniu do np. tygodnia). Z góry dziekuje i pozdrawiam.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 09.09.2009 06:57

Odnośnie noclegu. Drożej o (+-) 30 %.
(dane z "mojego" pensjonatu. Na wywieszce wyraźnie stoi, że krócej jak 3 noce, to zwyżka o te 30 %).
Jak jest w praktyce ........... nie wiem.
Myślę jednak, że łatwo z tym nie będzie, ....tzn. nie bedzie problemu ale pieniążków trochę wydasz.
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 09.09.2009 08:19

W II polowce wrzesnia nie bedzie problemu. Trafisz na miejsce gdzie powiedzą że chca drożej to pójdziesz dalej. Może warto wziąć śpiwory i własne reczniki, i będziesz mial argument w targowaniu lepszej ceny.
smer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) smer » 09.09.2009 10:07

W 2007 roku (przełom września i października) robiłem objazdówkę i za kwatery na 1 lub 2 noce płaciłem od 20 do 30 euro za noc. Bywało że za 30 euro spałem w "slamsie" na Pagu z widokiem na market (jeden brudny pokoik + obskurna minikuchnia + łazienka 1x1m2), a za full wypasiony apartament z widokiem na morze koło Primostenu płaciłem 20 euro (giga salon + giga kuchania + 2 sypialnie + łazienka + ubikacja).

Zależy jak trafisz i czy będziesz miał czas grymasić. Ja na tym Pagu przepłąciłem, ale spać gdzieś musiałem, a na miejsce dojechałem po 22.00.

W Orebiczu za 4 noce płaciłem po 25 euro....

Średnio przyjmuję, że noclegi kosztowały mnie za dwie osoby niecałe 25 euro za noc.
Pavek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pavek » 09.09.2009 23:04

Wielkie dzięki za informacje. Będę szukał i dam znać po przyjezdzie jak wyszło. Zobaczymy jak daleko na poludnie uda nam sie zajechac :)
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam,

Paweł

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Chorwacja - objazdowo
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone