Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja chorwacja

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
9koowal4
Plażowicz
Chorwacja chorwacja

Nieprzeczytany postnapisał(a) 9koowal4 » 24.05.2011 09:30

Witam w ttym roku planuje wyjazd do Cro i chcialbym sie udac w miejsce dobre dla wypoczynku z piekna plaza ale podstawa dla mnie sa kluby puby i nocne zycie na pewno Istria odpada bylem 2 razy bez rewelacji i wyspy tez raczej przejechalem Krk i tez nie zachwycilo:) cos myslalem ze w dol kolo zadaru czy makarskiej co proponujecie?
Krzysiekm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 24.05.2011 09:33

Proponujemy to cp napisałeś czyli Zadar i Makarska,dużo ludu,pełno dyskotek i pubów.UDANYCH WAKACJI ;)
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 24.05.2011 09:34

Tylko czy zachwyci ?? ;)
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 24.05.2011 09:58

No właśnie... Przy takich priorytetach chyba wybrałbym inny kierunek. Może Majorka? Piszę to absolutnie bez złośliwości. Skoro sama Chorwacja (Istria, Krk) nie zachwyciła, to Zadar czy Makarska też mogą nie "powalić". Może szkoda marnować wakacji na ewentualne kolejne rozczarowanie? Zwłaszcza, że uroki samej Chorwacji jakoś Cię specjalnie nie przekonują.
Majorka wcale nie musi być droższa :) Poważnie :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 24.05.2011 10:02

To może jeszcze niżej - Makarska, Dubrovnik - tam zabawa i kluby.
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 24.05.2011 10:29

No fakt Niby Makarska taka sławna ale szczerze najwięcej takich spraw widziałem jednak w Dubrowniku. Ma wszystko w zasadzie ale jednak to na samym południu. Jest jeszcze Split ale tam tych fajnych plaż już trzeba szukać na krańcach miasta. Mi przypadła do gustu plaża w Dubrowniku ta zaraz za starym miastem w kierunku Cavtat. Choć Dubrownik odwiedzałem naście już razy również wieczorkiem i nocą to bazowałem w Orasac.
Warto jeszcze zastanowić się nad Trogirem to miniatura Dubrownika jeśli chodzi o miasto tam tez zawsze się coś dzieje a już na pewno na wyspie połączonej mostem z Trogirem czyli Słynna Ciovo jak byłem tam na rekonesansie to niczym mała Ibiza wąska plaża ale co kawałek balety na plaży czyli wiadomo co łubudubu i do przodu :D
Mario 1975
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mario 1975 » 24.05.2011 10:55

Witia ma rację - Chorwacja nie jest Mekką zabawy i nocnego życia, więc może faktycznie coś innego (z własnego doświadczenia poleciłbym Costa Bravę i Lloret de Mar).
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 24.05.2011 12:42

Mario 1975 napisał(a):Witia ma rację - Chorwacja nie jest Mekką zabawy i nocnego życia, więc może faktycznie coś innego (z własnego doświadczenia poleciłbym Costa Bravę i Lloret de Mar).

Tak tylko że jak człowiek niema wykupionego urlopu w hotelu to z tym może być problem. Pomijam że 2 x dalej 2 x większe koszty podróży co dla wielu z nas ma ogromne znaczenie. Nie byłem w Hiszpanii ,a le mam taki zamiar w przyszłym roku i z ciekawości zapodałem nowy temacik w innym dziale na forum i rozczarowanie raczej trudno od tak zarezerwować sobie apartament w Hiszpanii to nie Chorwacja co kraj to obyczaj. Owszem całe domki -domy tak ale ile to kosztuje?
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 24.05.2011 13:11

Arek napisał(a):Tylko czy zachwyci ?? ;)

Nie zachwyci :wink:
9koowal4
Plażowicz
:0

Nieprzeczytany postnapisał(a) 9koowal4 » 24.05.2011 14:52

a baska voda, tucepi? co o tym myslicie
woka
Koneser
Re: :0

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 24.05.2011 15:37

9koowal4 napisał(a):a baska voda, tucepi? co o tym myslicie

Nie zachwyci (tak myślę i w zasadzie jestem pewny). :wink:
consett0805
Cromaniak
Re: :0

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 25.05.2011 00:02

9koowal4 napisał(a):a baska voda, tucepi? co o tym myslicie

z tych dwóch to pierwsze 8)
elli_spirelli
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) elli_spirelli » 28.05.2011 13:39

Krzysiekm napisał(a):Proponujemy to cp napisałeś czyli Zadar i Makarska,dużo ludu,pełno dyskotek i pubów.UDANYCH WAKACJI ;)

W zeszlym roku bylam w Makarskiej i tesknilam za tym ludem, o ktorym czytalam i filmy lub zdjecia ogladalam ... czyli nic sie szczegolnego nie dzialo. Tesknilam za Splitem, bo tam bylo przynajmniej splickie lato, ktore ja ogladalam w telewizji :(
9koowal4
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) 9koowal4 » 28.05.2011 21:06

myslalem o wyspie rab? np lopar tam:)?
elli_spirelli
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) elli_spirelli » 29.05.2011 09:45

9koowal4 napisał(a):myslalem o wyspie rab? np lopar tam:)?

jesli szukasz raczej "zacisza" to zapraszam na Rab do Lopar:)

Ja jak odwiedzilam ta wyspe to bylam w samej miejscowosci Rab. Do Lopar pojechalam z wizyta do znajomych. Tam tez po raz pierwszy widzialam w Chorwacji taka prawdziwa piaszczysta plaze. Jesli ktos mialby w planach sie utopic to raczej bedzie z tym problem ;) Bo zejscie do morza jest niewiarygodnie lagodne i chyba dlatego jezdzi tam sporo rodzin z malymi dziecmi :) Przynajmniej jak ja tam trafilam tak bylo.

Wiecej dzieje sie w Rab - sa bary i restauracje a reszta zalezy od tego na "kogo" w danej chwili sie trafi. Ja trafilam raczej na starszych turystow .... i bron boze nie chce nikogo uradzic ... Na nastepny rok moi znajomi byli wsrod trochu mlodszych i ponoc bylo super. Ale przy moim pobycie i tak restauracje i bary byly pelne i bylo fajnie. Zwlaszcza polecam taka restauracje w porcie, w ktorej tez zazwyczaj stoluja sie podroznicy jachtowi, przykro mi ale nie pamietam nazwy :(. Z poczatku nie chcielismy tam isc, bo myslelismy, ze ceny zwala nas z krzesel (choc wyglad tego nie sugeruje tylko bywalcy). Ale bylo odwrotnie i naprawde wielkie porcje :) - ona nie jest po stronie gdzie stare miasto, tylko po drugiej .. jakby sie szlo ze starego miasta w strone hotelu "Padova".

Poza tym mozna tam wiecznie lazic .. Jesli ktos lubi "golaskow" lub "na golaska" to tego nie brakuje ;) Ja natknelam sie na 2 plaze. Jedna chyba raczej nie oficjalna. Szlam z kamera i filmowalam, w pewnym momecie jakis facet darl sie na mnie z wody. Jak zrobilam zblizenie, to zalapalam ze byl nagi i pewnie myslal, ze jestem tak zboczona, ze go filmuje :lol: Informacja o tym, ze to plaza dla nudystow byla ponoc gdzies na kamieniu ... :?: Druga plaza lezy na takim, jak ja go nazywam, polwyspie tej wyspy. Mozna dojechac tam autem i zaparkowac. Po prawej stronie od drogi jest tablica ze szlakami do wedrowania. My za pierwszym razem poszlismy na lewo od drogi. Zeby sie lepiej poczuc nagralam zblizenie tych drozek-szlakow. Drozka prowadzila przez plaze dla nudystow. O dziwo jak sie nie mialo w rece kamery czy aparatu, to nikt sie nie oburzal. Wkoncu dotarlysmy do restauracji. Byla dla "golaskow". Wczesniej takich rzeczy nie poznalysmy, wiec nie przeszlo nam to nawet przez mysl. Ale kelner na powitanie dokladnie nas mierzac z gory na dol powiedzial: "jak chcecie tu jesc lub pic to musicie sie wpierw rozebrac". Dopiero wtedy sie rozejrzalysmy jaka ekipa tam siedzi. Boze ... jak oni zaczeli sie smiac :oops: . Chyba nigdy wiecej sie tam nie pokaze. Nastepnym razem udalismy sie na prawo od drogi. Ale to byla dla mnie jedna z wedrowek gdzie myslalam, ze nie znajde drogi powrotnej :( Bo sciezki z tymi z mapy sie nie zgadzaly, moze teraz sie cos zmienilo :?: No ale mozna tam podziwiac przepiekne zatoczki, ale atakuja takie czarne, wielkie i o dzwieku helikoptera chrzaszcze. Ja nazywam je ginekolodzy :lol: Bo kiedys na Hvar siedzialam w barze w krotkiej spodnicy z trochu rozchylonymi nogami i taki jeden tam wyladowal :lol: On mnie nie ugryzl czy co. Ale uczucie jakby hmmm.... siedzial tam chrzaszcz majowy. A ja podnioslam spodnice i jak go zobaczylam to wstalam z krzesla, zaczelam skakac i sie wydzierac. Tak wiec w tym barze juz mnie nie zobacza :oops: Ale to inna historia :) No ale drogie Panie .... w spodnicy lepiej trzymac nogi razem ;)
Tak wiec moj urlop na Rab to ja raczej do konca zycia nie zapomne :D
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone