Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chcę pojechać do Biograd nad Moru

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
damiani37
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) damiani37 » 19.03.2008 18:54

Bardzo proszę o podzielenie się informacjami jeżeli ktoś był w tej miejscowośći mam zamiar tam pojechać z żoną i córką w drugiej połowie
lipca --po przejrzeniu całego forum zdecydowaliśmy z żoną jechać w ten region, jeśli ktoś miałby zdjęcia z tego rejonu to prosiłbym na pocztę
byłbym też wdzięczny za info o apartamentach na 3 osoby (2dorosłe+1dziecko 11 lat).Jest to nasz pierwszy wyjazd do Chorwacji
dlatego wszystkie pozyskane info są bardzo cenne .Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i myślę że też zakocham się w Chorwacji.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 19.03.2008 21:04

damiani37 napisał(a):Bardzo proszę o podzielenie się informacjami jeżeli ktoś był w tej miejscowośći mam zamiar tam pojechać z żoną i córką w drugiej połowie
lipca --po przejrzeniu całego forum zdecydowaliśmy z żoną jechać w ten region, jeśli ktoś miałby zdjęcia z tego rejonu to prosiłbym na pocztę
byłbym też wdzięczny za info o apartamentach na 3 osoby (2dorosłe+1dziecko 11 lat).Jest to nasz pierwszy wyjazd do Chorwacji
dlatego wszystkie pozyskane info są bardzo cenne .Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i myślę że też zakocham się w Chorwacji.

A co konkretnie przekonało Cię by właśnie wybrać Biograd :?: 8O
Moim zdaniem w Cro jest bardzo wiele ciekawszych miejsc od Biogradu :D
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 20.03.2008 07:48

byliśmy 4 lata temu na moto w Biogradzie (troche przez przypadek bo zmęczenie jazdą praktycznie non-stop z kraju i przez Węgry). Apartamenty dla 12-tu osób na początku sierpnia znaleźliśmy w 15 minut stargowaliśmy z 12-tu na 7ojro. Niestety na drugi dzień plaża nie okazała się wcale taka piekna: własnie spojrzałem na fotki i choć szeroka to ziemista z pozostałością drobnych kamyczków bliżej wody i bynajmniej to nie otoczaki były, ale małe świezo skruszone takie ostrokrawędziste..
damiani37
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) damiani37 » 20.03.2008 15:04

mkm napisał(a):
damiani37 napisał(a):Bardzo proszę o podzielenie się informacjami jeżeli ktoś był w tej miejscowośći mam zamiar tam pojechać z żoną i córką w drugiej połowie

A co konkretnie przekonało Cię by właśnie wybrać Biograd :?: 8O
Moim zdaniem w Cro jest bardzo wiele ciekawszych miejsc od Biogradu :D

W zasadzie to myśleliśmy o tym żeby rozpocząć poznawanie wybrzeża Chorwacji od tej miejscowości (znajomi tam byli 2 lata temu) ale teraz myślimy żeby pojechać do Orebić (półwysep Peljeszac) i co myslicie
o tej miejscowości ? Zachęcił nas poniższy temat

https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=18296
Jeśli ktoś mógłby polecić i dać namiary ew.zdjęcia z apartamentu
na 3 osoby z tego rejonu to byłbym bardzo wdzięczny .Za wszystkie info
o tym rejonie bardzo dziękuje .Obiecuje że po powrocie podzielę się
wrazeniami i fotkami. Pozdrawiam wszystkich :wink:
moja poczta adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 20.03.2008 17:49

Jesteś już na dobrym gruncie :D Tylko jeszcze zmienimy Orebic na coś lepszego i będzie super :D
jadrankika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jadrankika » 20.03.2008 18:18

taaak ,mkm ma rację .Są fajniejsze miejsca .Choć ten Orebić trochę daleko.Ja ci proponuję SUTIVAN na wyspie BRAĆ(apartman VINKA-OTOCANKA ,lub apartmani GUBIĆ ), albo miejscowość ZEĆEVO (pomiędzy Primośtenem i Rogoznicą )-apartmani BOBAN.Albo...tu i tam.- Jak chcesz, to chętnie doradzę.
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 21.03.2008 16:02

Obrazek
taka plaża w Biogradzie...;(
damiani37
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) damiani37 » 21.03.2008 21:30

jadrankika napisał(a):taaak ,mkm ma rację .Są fajniejsze miejsca .Choć ten Orebić trochę daleko.Ja ci proponuję SUTIVAN na wyspie BRAĆ(apartman VINKA-OTOCANKA ,lub apartmani GUBIĆ ), albo miejscowość ZEĆEVO (pomiędzy Primośtenem i Rogoznicą )-apartmani BOBAN.Albo...tu i tam.- Jak chcesz, to chętnie doradzę.

dziękuje wszystkim za porady i właściwe ukierunkowanie ,
jeśli mógłbym prosić jeszcze o namiary na apartamenty to będe
bardzo wdzięczny a postawię 1 l Rakiji lub śliwowicy przy spotkaniu.
Tak sobie ustaliliśmy z żoną że w tym roku jedziemy w sezonie
ale w przyszłym to pojedziemy początkiem września .Pomału zaczynam
się czegoś uczyć od Was "starzy wyjadacze" (przepraszam jesli kogoś
to wyrażenie obrazi) ale wierzcie mi mam 40 lat i najdalej to byłem
w Hannowerze --zachód i Bratysława--południe (ciagle coś było do roboty
budowa domu,oszczędzanie na samochód kształcenie dzieci i zawsze kasy
brakowało.Teraz mamy 2 chłopaków 1-ma 18 lat ,2-ma 16 lat i córka
--wypadek przy pracy 10lat--no i chłopaki zostają w domu jak my pojedziemy a póżniej w sierpniu oni jadą każdy w inną stronę a my zostajemy w domu.Tzn.co roku jezdzilismy nad polski Bałtyk ale po zeszłorocznych wakacjach powiedzieliśmy dość --na 10 dni -4 dni pogody
3 dni barowe i 3 dni byly jakie a temp.wody max15 stopni .W sumie żona mi mówi pojedżmy w ciemno w razie co to przespimy się w aucie aż cos
znajdziemy ale ja jak to się mówi "nie żebym się bał ale mam stracha"
bo jak jeżdziliśmy nad polskie morze to zawsze mieliśmy rezerwacje.
dziękuje jeszcze raz i proszę o namiary .
WESOŁYCH ŚWIĄT dla wszystich forumowiczow a dla tej piękniejszej
częsci tego forum życzę MOKREGO ŚMINGUSA
damian
OlaSztan
Autostopowicz
Prosze o pomoc

Nieprzeczytany postnapisał(a) OlaSztan » 28.03.2008 11:42

Prosze mi podać namiary na dobry apartament, kwatere, pensjonat w Biogradzie dla 4 osób? Bede bardzo wdzieczna
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 28.03.2008 13:16

Nie chcę wyjść na nudziarę, ale błagam: odmieniajmy chorwackie nazwy miejscowe!

Jeśli odmieniamy nazwy miejscowe, które pochodzą z języków niefleksyjnych (niemiecki, angielski, francuski itp.), to tym bardziej wskazane jest, by tak samo traktować nazwy własne (w tym i miejscowe) pochodzące z języków fleksyjnych (posiadających odmianę przez przypadki).

Skoro jeździmy do Berlina, Frankfurtu, Grazu czy Londynu (a nie do Graz, Berlin, Londyn czy Frankfurt), jeździjmy (tym bardziej) do Biogradu na moru, do Orebića;
lub, jeśli jesteśmy mniej odważni, asekurujmy się formami typu: do miejscowości Biograd n/m, do miejscowości Orebić itp.... tylko w takim wypadku uzasadnione jest permanentne używanie tych nazw w nominativie.

Pozdrawiam serdecznie
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 28.03.2008 13:29

Kaśka !
Na Tobie zawsze można polegać "w tych pisemnych" sprawach :oczko_usmiech:
Hvala !!

A tak a propos: czy w dziale FAQ (asekuranctwo z mojej strony, bo chciałam pisać w FAQu, FAQach :mrgreen: ) jest coś na temat słownictwa i gramatyki?

Damiani37 - sorki za rozmywanie wątku.

Pozdraviam

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone