Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

byłem 4 razy w HR - szukam spokojnego miejsca

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AdamSz
Cromaniak

Postnapisał(a) AdamSz » 22.10.2009 22:08

Hej. Utwierdzam Cię w przekonaniu. Tylko Pisak. Kameralna wioska, fajne apartamenty, bajkowe widoczki na morze i masyw Biokovo, "dwie" knajpki, "dwa" sklepy (trochę się drożą, bo monopiliści. ale coś za coś). piękne plażki (żwirowe), woda jak kryształ (super dla dzieci). No i ogólnie super. Ja tam byłem parę lat temu. W tym roku tylko bywałem w tzw odwiedziny. Apartamenty - beżpośerdnio - były po 50-55 euro na 4 osoby. Cóz jeszcze chcieć ???!!!
PS. Niektórych Pisak wystrasza, bo dość ostre zjazdy i podjazdy. Ale odwagi, to jest szczegół.
dg
Cromaniak

Postnapisał(a) dg » 23.10.2009 07:25

byłem w Crkvenicach na Peljesacu i Lubenicach na Cresie + kilka offroadów moją vectrą, na jakeś fajne górki żeby oko nacieszyć :) nic mnie nie wystraszy 8)
AdamSz
Cromaniak

Postnapisał(a) AdamSz » 23.10.2009 14:40

To OK. Wiesz, to jest normalna Dalmacja, ale niektórzy w portki robią. Nawet, jakbyś nie pojechał do Pisaka, to przynajmniej zajrzyj tam, a gwarantuję. pojedziesz tam następnym razem. Naprawdę warto.
Toranaga
Odkrywca

Postnapisał(a) Toranaga » 25.10.2009 11:02

dg napisał(a):Zainteresowała mnie wioska Lukowo pod Velebitem, był tam kto?

Jeżeli chodzi o Lukovo koło Senji to byłem tam chyba 4 lata temu. Totalny spokój plaża żwirowa o dość łagodnym zejściu jeden sklep i knajpa. Z dala od hałasu. Zjeżdża się spoto w dół od Jordanki. Na plaży możesz spokojni9e zostawić ręcznik pójść na obiad i wrócić po południu. Jeżeli masz życzenie mogę podrzucić kilka fotek.

Polecam również Seline k/Staigradu jeżeli weźmiesz apartament nie przy samej Jordance to będziesz miał totalna ciszę. Ja mieszkałem przy trasie ale ruch nie był uciążliwy. Tutaj masz link do zdjęć plaży. Zdjęcia robione były około 11.
https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17562&postdays=0&postorder=asc&start=105
dg
Cromaniak

Postnapisał(a) dg » 26.10.2009 08:07

nie wiem, jakos to Seline mnie nie przekonuje...
Lukovo, owszem, a mógłbyś podrzucić jakiś namiar
Toranaga
Odkrywca

Postnapisał(a) Toranaga » 26.10.2009 16:30

W Lukovo byłem w ciemno, ledwo co znalazłem jakąś kwaterę wszystko było zajęte. Namiarów nie brałem bo standard nie był za wysoki.

Natomiast z pobytu w Seline byłem bardzo zadowolony szczególnie z wyludnionej, dużej plaży. Jak piszesz lubisz chodzić oglądać widoki, więc w Seline masz dobrą okazje bo znajduje się tam jedno z wejść do PN Paklenica.
Nie namawiam, wybór należy do ciebie.
Pozdrawiam
AdamSz
Cromaniak

Postnapisał(a) AdamSz » 26.10.2009 17:55

W Seline (i jej okolicach) jest jakoś smutnawo. Dobre miejsce jedynie na nocleg tranzytowy (jeden - góra dwa dni) - ważny szczegół - TANIO !!!. Przy okazji warto wpaść na chwilę do Novigradu (nad Novigradzkom More). Dość urokliwa mieścinka, trochę z boku od uczęszczanych szlaków.
rysiek_r74
Cromaniak

Postnapisał(a) rysiek_r74 » 27.10.2009 11:40

Mój wybór padnie chyba na Mirakul.
Przejrzałem sporo ofert i ta najbardziej przypadła nam do gustu.
Szkoda tylko, że nie znalazłem żadnej relacji z Sevid.
dg
Cromaniak

Postnapisał(a) dg » 27.10.2009 12:01

AdamSz, no własnei takie odniosłem wrażenie patrzac na foty, i taki jakiś mało morski klimat...

teraz myślimy nad Lukovo a Pisakiem. Ma ktoś jakieś propozycje apartmanów?
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 27.10.2009 21:22

dg napisał(a):AdamSz, no własnei takie odniosłem wrażenie patrzac na foty, i taki jakiś mało morski klimat...

teraz myślimy nad Lukovo a Pisakiem. Ma ktoś jakieś propozycje apartmanów?

Ależ proszę bardzo... Od Senja do Karlobagu :D
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
dg
Cromaniak

Postnapisał(a) dg » 28.10.2009 08:01

mkm, coś nie mogę pooglądać tych chat z linku - chyba trzeba podesłać im zapytanie.
rysiek_r74
Cromaniak

Postnapisał(a) rysiek_r74 » 14.12.2009 13:10

dg mam prośbę.
Czy możesz napisać dokąd wybrać się na drobne wycieczki z Sevid?
W którym miejscu zjeżdżać z autostrady? Mi wychodzi, że najlepiej zjechać na Prgmet, póżniej Prapatnica, Segid, Marina,Sevid.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.12.2009 17:18

rysiek_r74 napisał(a):mam prośbę. .... dokąd wybrać się na drobne wycieczki z Sevid?

Z Sevid masz "rzut beretem" do Trogiru, troszkę dalej do Primošten oraz do Šibenika i Splitu.

Warto pojechać na wodospady rzeki Krka.
rysiek_r74
Cromaniak

Postnapisał(a) rysiek_r74 » 15.12.2009 09:43

Dzięki Januszu za informację.
Teraz tylko muszę tylko przekopać forum co tam pozwiedzać.
Wodospady trochę mnie przerażają ze względu na to jak czytam relacje, że zawsze jest tam pełno ludzi.
Ale to już chyba urok wakacji, że trzeba je spędzać w tłumie.
Kriskaz
Odkrywca

Postnapisał(a) Kriskaz » 24.12.2009 10:01

Witam ja także poszukuje spokojnego miejsca z bezpośrednim dostępem do morza apartament dla 4 osób dorosłych i 2 dzieci .Dwa lata temu byłem w KALEBOVA LUKA koło Rogożnicy było super apartament polecony na forum DOM RADIĆ ale tam jest apartament 2+2 i 8 osobowy a my jedziemy w szóstkę.MKM proszę o namiary adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

byłem 4 razy w HR - szukam spokojnego miejsca - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone