Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brijesta/Duba Stonska

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
verus
Croentuzjasta
Brijesta/Duba Stonska

Nieprzeczytany postnapisał(a) verus » 29.06.2006 21:47

ktokolwiek był ktokolwiek coś wie :-) czy są to bardzo małe miejscowości ? czy jest sens jechać tam w sierpniu"w ciemno" bez rezerwacji. jak wyglądają noclegi we wrześniu ? poszukuję właśnie takich małych "dziur" na uboczu ( skądinąd coraz popularniejszych podobno..)
dzięki za wszelkie info. M
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 29.06.2006 21:57

Byłem w Brjeście. To jest naprawdę mała dziura. Chyba nie ma sklepu. W zasadzie to jest może wszystkiego 20 domów. Mozna piojechac w ciemno. Jak nic nie znajdziesz pojedziesz do innej dziury. W sumie wydaje mi się że cyzm mniej znana miejscowość tym i taniej i łatwiej znaleźć nocleg. I nie ma agencji turystycznych i na drugi dzień w osadzie wszyscy cię znają a ruch samochodowy jest tak mały że nie boisz sie puszczać dzieci bez opieki
verus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) verus » 29.06.2006 23:39

o to właśnnie mi chodzi:-) zastanawia mnie tylko ta sprawa noclegów - mało znane dziury = mniej turystów ale też = mniej domów.. Wybieram się w sierpniu i stąd obawy..
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 16.01.2008 15:46

i jak było? planuje tam spędzić tydzień
Gajus.ems
Cromaniak
Brijesta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 16.01.2008 17:32

Nie polecam, mała wioska, która czasy świetności ma dawno za sobą. Nie ma sklepu w promieniu conajmniej 10 km, 2 małe campy ( wg mnie nieciekawe) plaże jakiś taki żwirek bez wyrazu, a przy kwaterach ( zresztą kilkunastu) troche skał trochę betonu. No i najwiekszy minus to wodorosty tuż przy brzegu. Atrakcje to duży schron (wydrążony w skale) dla łodzi podwodnych z okresu II wojny. Fajny jest tez widok na osadę z drogi dojazdowej.Kwatery wyglądały na zajęte (sierpień) ale ludzi rzeczywiście bardzo mało. Tak jak napisałem nie spędziłbym tam więcej niż 2 dni ale... spotkałem na campie 2 starsze polskie małżeństwa które twierdziły że co roku tu przyjezdżają i jest ok.
Zdecydowanie polecam mjsc DUBA PELJESACKA wg mnie jedne z najfajniejszych miejsc w CRO ( całkowite zadupie ale za to jakie urocze )
Jest sporo o tej miejscowości na forum. Trzeba tylko troche poszukać.
GAJUS
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 16.01.2008 21:50

Duba mnie też interesuje, ale gość (którego Gajus znasz ;)) coś nie odpowiada na maila.
szukam właśnie jakiejś pipidówy z fajną plażą dla dzieciaków apartamentu do którego mogę zawitać z psem
pietro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietro » 18.01.2008 20:43

dg napisał(a):Duba mnie też interesuje, ale gość (którego Gajus znasz ;)) coś nie odpowiada na maila.
szukam właśnie jakiejś pipidówy z fajną plażą dla dzieciaków apartamentu do którego mogę zawitać z psem

może tutaj ?
http://peljesac.info/zaporat/apartmani- ... ljesac.htm
byłem z dzieciakami -super,co do psa musisz pytać
pozdrawiam pietro
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 21.01.2008 08:05

dzięki - podoba mi sie tam, ale facet nie przyjmuje turystów z psami :(

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne