Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brela - dzielnica Soline czy Berulia.

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
larysa
Turysta
Brela - dzielnica Soline czy Berulia.

Nieprzeczytany postnapisał(a) larysa » 16.04.2008 10:56

W tym roku pierwszy raz wybieram sie do Chorwacji. Wstępnie udało mi się zarezerwować 2 kwatery. Jedną w dzielnicy Slatine na Biokovskiej a druga nieopodal Hotelu Berulia. Przyznam szczerze że mam zagwozdkę. Trochę poczytałam na forum odnośnie położenia Breli - ale im dłużej czytam to tym większy mam mętlik w głowie.

Sama już nie wiem gdzie jechać. W sumie Slatine to podobno centrum Breli ale tam jest do morza 200 m, a w Beruli 80 m. Zastanawia mnie zejście do plaży oraz do wody. Czy jest głębia blisko plaży.

Dziękuję za podpowiedź
labusm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) labusm » 11.05.2008 20:47

larysa napisał(a):W tym roku pierwszy raz wybieram sie do Chorwacji. Wstępnie udało mi się zarezerwować 2 kwatery. Jedną w dzielnicy Slatine na Biokovskiej a druga nieopodal Hotelu Berulia. Przyznam szczerze że mam zagwozdkę. Trochę poczytałam na forum odnośnie położenia Breli - ale im dłużej czytam to tym większy mam mętlik w głowie.

Sama już nie wiem gdzie jechać. W sumie Slatine to podobno centrum Breli ale tam jest do morza 200 m, a w Beruli 80 m. Zastanawia mnie zejście do plaży oraz do wody. Czy jest głębia blisko plaży.

Dziękuję za podpowiedź
,

Z Brelą to jest tak:
plaża piękna na całej długości miasteczka, albo jeszcze dłużej, nie jest głęboko przy plaży.
Natomiast z odległością do plaży z apartamentu to sprawdź, czy te liczby nie oznaczają w linii prostej, lub co gorsza, ile metrów powyżej lustra wody jest apartament:)
A na poważnie to tylko wejście z plaży bywało męczące w pełnym słońcu po stromych schodach ,miasto położone na stromym zboczu. Sprawdź jeszcze czy w opisie apartamentu nie piszą, że utrudniony dojazd samochodem, bo to może oznaczać, że tego dojazdu nie ma w ogóle i z bagażami trzeba będzie pareset metrów zejść pieszo i to wszystko taszczyć, a co gorsza, po pobycie w tej pięknej miejscowości , wnieśc z powrotem do samochodu
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 11.05.2008 22:15

larysa napisał(a):W tym roku pierwszy raz wybieram sie do Chorwacji. Wstępnie udało mi się zarezerwować 2 kwatery. Jedną w dzielnicy Slatine na Biokovskiej a druga nieopodal Hotelu Berulia. Przyznam szczerze że mam zagwozdkę. Trochę poczytałam na forum odnośnie położenia Breli - ale im dłużej czytam to tym większy mam mętlik w głowie.

Dziękuję za podpowiedź

Slatine czy Soline?
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 11.05.2008 22:22

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 12.05.2008 06:57

Wybrałbym okolice Berulii - wydaje mi się że do plaży będzie stamtąd bliżej, a w razie czego i do BV jest bardzo blisko. co do głębokości tu ti tu - niestety nie wiem.
HeniekWit
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HeniekWit » 12.05.2008 07:39

Na plaże w Breli trzeba było chodzić po kilkudziesięciu schodeczkach i kilku pochyłościach. Dojazd do kwatery był OK. Auta stały troszkę wyżej, ale na czas przenoszenia bagażu można było podjechać całkiem blisko. Możesz pooglądać Brele z satelity np:
Być może uda sie ocenić odległości, gorzej będzie z wysokością. Przed wyjazdem radzę zrobić treningi z wchodzenia po schodach, chyba, że mieszkasz np: na ostatnim pietrze czteropietrowca. Ja mam do pokonania jedynie 9 stopni. Pozdrawiam.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 13.05.2008 20:40

W Breli najlepsza jest Jardula i Podrace :D

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje