napisał(a) labusm » 11.05.2008 20:47
larysa napisał(a):W tym roku pierwszy raz wybieram sie do Chorwacji. Wstępnie udało mi się zarezerwować 2 kwatery. Jedną w dzielnicy Slatine na Biokovskiej a druga nieopodal Hotelu Berulia. Przyznam szczerze że mam zagwozdkę. Trochę poczytałam na forum odnośnie położenia Breli - ale im dłużej czytam to tym większy mam mętlik w głowie.
Sama już nie wiem gdzie jechać. W sumie Slatine to podobno centrum Breli ale tam jest do morza 200 m, a w Beruli 80 m. Zastanawia mnie zejście do plaży oraz do wody. Czy jest głębia blisko plaży.
Dziękuję za podpowiedź
,
Z Brelą to jest tak:
plaża piękna na całej długości miasteczka, albo jeszcze dłużej, nie jest głęboko przy plaży.
Natomiast z odległością do plaży z apartamentu to sprawdź, czy te liczby nie oznaczają w linii prostej, lub co gorsza, ile metrów powyżej lustra wody jest apartament:)
A na poważnie to tylko wejście z plaży bywało męczące w pełnym słońcu po stromych schodach ,miasto położone na stromym zboczu. Sprawdź jeszcze czy w opisie apartamentu nie piszą, że utrudniony dojazd samochodem, bo to może oznaczać, że tego dojazdu nie ma w ogóle i z bagażami trzeba będzie pareset metrów zejść pieszo i to wszystko taszczyć, a co gorsza, po pobycie w tej pięknej miejscowości , wnieśc z powrotem do samochodu