My wracaliśmy z Boboszowa przez Kłodzko i Świdnicę i ten odcinek między Ząbkowicami, a Jaworem to była tragedia porównywalna jedynie z wizytą teściowej.
.png)
Nazyr napisał(a):Witaj JackDaniels;).
No przemyśl sobie to o oszczędnościach, bo te 77 kilometrów to lekko 4-5 litrów paliwa dodatkowo. Nie wiem po jakich górach musiałbyś jechać i jak mocno wajchować biegami, ale zużycie nie powinno wzrosnąć więcej niż o 1 litr na 100km więc raczej na drodze przez Chałupki nie zaoszczędzisz na paliwie, a na pewno nie na kasie za opłatę za autostradę. Wybierać tę trasę można według mnie jedynie w kategorii większego luksusu. Twierdzenie, że coś się zaoszczędzi, bo jedzie się jednym tempem i nie wajchuje się biegami to po prostu oszukiwanie samego siebie. Wybór tej trasy miałby sens kiedy kilometry byłyby te same, a dochodziłaby tylko opłata za przejazd autostradą. Ja w zeszłym roku pokusiłem się o jazdę do Boboszowa przez Bielany Wrocławskie i w tym roku na bank tego błędu nie powtórzę, tylko lecę na Wałbrzych i dalej na Kłodzko, a startuję z Legnicy.
Pozdrawiam
.png)
pimael napisał(a):michalek_101 napisał(a):demi-duox napisał(a):michalek_101 napisał(a):Witam wszystkich a ja powiem tak :
1.Kłodzka to jest KOTLINA a nie dolina
2. tak się składa ,że mieszkam w Międzylesiu ( 7km. od Boboszowa ) i zauważyłem w tamtym roku ( czerwiec - wrzesień ) znaczny wzrost samochodów udających się na Chorwację .
3. Myślę ,że faktycznie zależy z skąd jedziemy jedni mają bliżej i wygodniej przez Boboszów i inni przez inne przejście graniczne
Ja zapraszam przez Boboszów
2. nie na Chorwację tylko do Chorwacji
3. nie z kąd tylko skąd
ps. a po czym to można poznać, przed granicą z Czechami, gdzie kto śmiga?
Wystarczy pracować na Orlenie
Witaj michalek_101
Czy w tym budynku przy stacji (jak wjeżdżamy po prawej stronie) można kupić winiety i to 24 na dobę?
I dlaczego Wy na stacji tym się nie trudnicie?
.png)
JackDaniels;) napisał(a):Witam.
Śmigam po raz kolejny do słonecznej Chorwacji,zawsze jechałem z Wrocławia na Boboszów Ołomuniec 239 km, 3 godziny 52 min a teraz zastanawiam się nad A4 Wrocław do Krapkowic przez Chałupki na Ołomuniec 316 km, 3 godziny 58 min w kilometrach wychodzi 77 km więcej, czsowo tak samo na A4 zaoszczędzi się paliwa i nie będzie trzeba co chwila wajchować biegami od 1 do 6 w dolinie Kłodzkiej.Może ktoś jechał tymi dwoma trasami i ma jakieś porównanie,czekam na jakieś dobre słowo
.png)
.png)
Leon napisał(a):Witam was, a teras pitanie z innej stroni jak z Splitu do Wrocka ??
Wienc tak jest zyma (ewentualni mruz i snieg) bende jechal sam, i w Czechach na co jaechac na Boboszow?? dawno dawno temu tendi jechale i my sie nie podobaja te gurske druszki po stonie czeskej i w noci zima sie okazuje ze maja duzo sarenek i zajancow (dwa razi wtedi mijale) lub jak pojechac ze by bilo jak najbardziej bezpiecznie ? Czy jest trasa ktora jest w wiekszosci autostrada. Jade za 5 dni. Czyli w srode. Pozdrawiam Leon
.png)
.png)
.png)
Leon napisał(a):Chiba wibiore ta opcje autostardowa, tylko jak wiglanda sprawa drog w budowie w okolici Katowic i Gliwicach idzie sie tam polapac. Ostatnio tam sie tak krecile ze sie musiale zgubić ze by sie odnalesc![]()
![]()
Czy te odcinki autostrad sa gotowe lub te setki kilometrow petel kolo Katowic? Pozdrawiam Leon
.png)
.png)
Leon napisał(a):Wlasnie sie kiedisz w tych Zorach pogubile, ale spoko. Dids dzieki za szczegulowi opis trasi od granici do A1. Sobie to jakosz widrukuje i moze nawet na mapie google Eartch odnajde. Pozdrawiam Leon
.png)