Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Blazevo na Plejsac- czy ktoś był

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
przybyla
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przybyla » 03.08.2007 10:14

Witam,

Mam prośbę do wszystkich, którzy byli na Plejsac i mogą podpowiedzieć.
Znalazłam apartament w Blazevo. Cena bardzo dobra tym bardziej, że wyjazd za 2 tygodnie, wiec wybor ograniczony.
Właściciele mowią, ze najblizsza ladna plaza to w Zuljanie lub w Drace.
To plaze tzw. miejskie, ale z tego co czytam sporo na Plejsacu jest tzw.plaz dzikich. Czy wiecie moze jak to wyglada w okolicach Blazevo. Jedziemy z dzieckiem i zalezy nam na tym aby bylo ladnie i milo.
Pomozcie!!!
A moze jechac w ciemno? Jedziemy 18 sierpnia....
verus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) verus » 04.08.2007 14:26

w samej Żuljanie plaża nie jest ładna
verus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) verus » 04.08.2007 14:28

ładna plaża na Peljesac to Divna 8)
SZOP
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SZOP » 04.08.2007 15:44

Witaj.Ja bym jechał w ciemno,to już druga połowa sierpnia,więc się rozluźnia,więc ze znalezieniem wolnych apartamentów w miejscowościach z ładnymi plażami nie powinno być problemu-a takich na Peljesacu nie brakuje.Ta niska cena okupiona jest niestety koniecznością dojazdu kilka-kilkanaście km do plaży,moim zdaniem to kicha.My też jedziemy na Peljesac ale z przyczepą na camp,więc niestety konkretnie w temacie apartamentów nie mogę Ci pomóc,ale byliśmy 3 i 4 lata temu,pod koniec sierpnia i bez problemy znaleźliśmy kwatery(tanio!)w Trpanj i Zuljanie.A propos w Zuljanie jest kilka plaż(dzikich),bardzo ładnych-małe o szerokości kilkunastu metrów,z drobnym żwirkiem.Divna to niestety tylko camp,chociaż na końcu plaży jest jeden nowy dom z apartamentami,ale nie sądzę żeby były tam wolne miejsca(z uwagi na urokliwość tej plaży).Pozdrawiam,Jacek
amrys
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) amrys » 15.08.2007 12:04

wlaśnie wczoraj wróciłem z Blazeva! jest to miejscowośc rybacka raptem kilka domów każdy dom jest przy morzy ok 10 m ja byłem w App Simowic i byłem bardzo zadowolony wszystko zależy do którego app jedziesz ale zasada jest taka że każdy ma swoją część wybetonowaną dla swoich gości. napisz do którego domu jedziesz??
przybyla
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przybyla » 15.08.2007 14:40

Marys, napisz mi coś więcej o Blazevie. My zdecydowalismy sie tam jechac bo po pierwsze cena mega atrakcyjna a po drugie szukamy ciszy, spokoju i ładnych widoków. Wydaje nam się , że to znajdziemy w Blazevie. Jedziemy do domu Apartaments Balzevo do Państwa Glavor.
przybyla
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przybyla » 15.08.2007 14:42

przybyla napisał(a):Marys, napisz mi coś więcej o Blazevie. My zdecydowalismy sie tam jechac bo po pierwsze cena mega atrakcyjna a po drugie szukamy ciszy, spokoju i ładnych widoków. Wydaje nam się , że to znajdziemy w Blazevie. Jedziemy do domu Apartaments Balzevo do Państwa Glavor.

Miały byc Amrys a nie Marys. PRZEPRASZAM
amrys
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) amrys » 15.08.2007 14:56

Blazevo to miejcowosc gdzie jest tylko kilka domow i nic wiecej! do sklepu ok 4-5km (janjina) do orebica 30km spokoj i cisza. pierwsze wrazenie po przyjezdzie było takie sobie z uwagi na to iż w wodzie widac bylo plywaki od plantacji muszli w odleglosci kilkudziesieciu metrow od brzegu. ale nie przeszkadzalo nam to w kabieli i plywaniu! nasi gospodarze byli fantastyczni! niestety nie wiem który apartament wybraliscie wiem ze są różne w tej miejscowości z uwagi na to iż w okresie zimowym nikt tam nie mieszka, nasze były super my mieszkaliśmy w pierwszym od lewej na tym foto http://www.chorwackie.pl/objekty/hoteli ... imovic&n=2
byliśmy tam w 6 rodzin z dziecmi od 4-17 lat
amrys
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) amrys » 15.08.2007 15:06

moge wyslac fotke na majla
przybyla
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przybyla » 15.08.2007 16:50

Bardzo chętnie :)
My wyruszamy w sobotę do Blazeva. Mam nadzieje ze bedziemy zadowleni. Z tego co mowili nasi gospodarze, ok 700m od naszego domu jest najblizszy inny dom. Zupelnie samotny dom :) No, ale my tego szukalismy, wiec mysle ze bedzie ok.
Przy domu tez jest betonowa plaza i malutka zwirkowa. Czy w okolicy Blazeva mozna znalezc jakas mila mala plaze? moze byc dzika.
Czy najblizszy sklep to ten w janinja? Jak wyposazony? A jakies kanjpki najblizsze, gdzie mozna zjesc?
Chłonę dzisiaj wszystkie informacje o Blazevo :)
Aha, no i jak podroz Wam minela? Trudno trafic do tego Blazeva (juz na Peljesacu)?
Ostatnio edytowano 15.02.2009 23:36 przez przybyla, łącznie edytowano 1 raz
amrys
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) amrys » 15.08.2007 17:42

Poszlo! mam nadzieje że dojdzie. Chyba wiem który to jest wasz dom, jesli się nie mylę, jest to wizualnie z zewnątrz fajny apartament. Stojąc przed nim bedziecie widzieć nasze lokum po prawej stronie a lekko w lewo tą wysepke na zdjęciu na którą pływaliśmy. Podobno właściciele wypożyczają własne łodzie gościom Miłego wypoczynku. Jeśli Jeszcze coś to Służe pomocą
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 15.08.2007 18:04

Na Peljesacu polecam przede wszystkim Trstenik , Dingac ( Borak , Potocine , Borje ), ewentualnie Trpanj , Lovisce lub Żuljana. :D
leopantera
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leopantera » 15.08.2007 20:23

W Żuljanie nie siedzi się na zbiorowej plaży ... tylko jak kończy się port, w miejscu skąd wychodzi falochron idziesz ścieżką do góry. Idąc ścieżką w kierunku prywatnej plaży masz kilka bardzo stromych zejść na przepiękne zatoczki - tam sie WYPOCZYWA - tylko, że trzeba tam być wcześnie, bo miejsca ni jak dla wszystkich nie starcza
przybyla
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przybyla » 15.08.2007 22:05

Dzięki za wszystkie słowa. Amrys zdjęcia piękne. Jestem pewna, że będziemy zadowoleni, bo te widoczki...ach...
po powrocie odezwę się i powiem jak było i jak nasz apartament.
yvonn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) yvonn » 01.11.2007 21:35

amrys napisał(a):moge wyslac fotke na majla

Wiem, że już po sezonie, ale ja tak już zapobiegawczo i orientacyjnie też jeżeli mogę to proszę o info i fotki na e-maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Z góry wielkie dzięki, pozdrawiam serdecznie.
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone