Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bast i Topici nad Baśką Vodą

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 20.02.2008 09:34

Hej.Czy ma ktoś fotki z miejscowości Bast i Topici nad Baśką Vodą,albo przynajmniej potraiłby mi je opisać.Planuję pieszą wycieczkę do tych wiosek a nie chciałbym iść w miejsca,które nie są tego warte.
Proszę nie odsyłajcie mnie do "szukaja" bo po wpisaniu Bast w odpowiedzi dostaję posty o stacjach LPG......
Pozdrav
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 20.02.2008 09:52

Może przyda Ci się TO

A może TOlub TO, albo jeszcze TO

Może nie ma tam zdjęć na których widać dokładnie te miejscowości, ale za to widać co jest ponad nimi 8) i opisane są trasy wejść :D

Znalazłem jeszcze takie zdjęcie
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.02.2008 13:10

W 2003 r. byliśmy samochodem w obu wioskach. Troszkę opisałem to Tutaj. Zdjęcia - tylko z Bastu - są Tu, Tu i tu
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 20.02.2008 13:54

Są to wioski częściowo opuszczone, tzn. niektóre domki to ruinki, niektóre służą jako dacze. W Bast jest stacja LPG - jedyna na Makarskiej Riwierze, a w Topići bodajże jakaś konoba, ale chyba tylko dla wiekszych grup wycieczkowych. Obok jest jakiś kamieniołom. Wspinając się wyżej docieramy do cmentarza. Widoki są świetne. Na samą górę można dotrzeć bez problemu autem :)

Znalazłam jakieś 3 marne fotki, które zamieszczam poniżej:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 23.02.2008 12:56

kulka53 napisał(a):Może przyda Ci się TO

A może TOlub TO, albo jeszcze TO

Może nie ma tam zdjęć na których widać dokładnie te miejscowości, ale za to widać co jest ponad nimi 8) i opisane są trasy wejść :D

Znalazłem jeszcze takie zdjęcie

musialem sie asekurowac slownikiem ,ale zdjecia super.Dzieki
Ostatnio edytowano 23.02.2008 14:44 przez kaszubskiexpress, łącznie edytowano 1 raz
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 23.02.2008 12:59

Plumek dzieki za fotki,juz wiem ,ze warto sie tam wybrac,widoczki niezle i zapewne wszechogarniajaca cisza(mam nadzieje)Dzieki
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 23.02.2008 14:42

wiech napisał(a):W 2003 r. byliśmy samochodem w obu wioskach. Troszkę opisałem to Tutaj. Zdjęcia - tylko z Bastu - są Tu, Tu i tu

dzieki za link do opisu i do fotek.Miejsce takie jakie lubie........w czerwcu je zobacze.Trzymajcie sie.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone