Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Baska na Krk po Makarskiej czy się zawiodę?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
l_donut
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) l_donut » 15.05.2011 20:07

W ubiegłym roku byliśmy w sierpniu na Riwierze Makarskiej, obecnie planujemy na początku lipca jechać trochę bliżej na Krk najprawdopodobniej do Baśki. Chciałbym zapytać się Was czy się nie zawiodę, chodzi o pogodę, panujący klimat, widoki itd. Na początku planowałem Orębić ale wolałbym coś bliżej. Doradźcie mi coś :(
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 15.05.2011 20:12

O pogodę to Bozię zapytaj :D Co do samej Baski jest super, tyle że w lipcu będą tłumy. To jest kurort i jednocześnie jedno z droższych miejsc w Chorwacji :?
l_donut
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) l_donut » 15.05.2011 20:17

Więcej ludzi i drożej niż w Makarskiej w sierpniu? bo nie wiem jak to rozumieć 8O
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 15.05.2011 20:29

Makarska, hmmm, powiedzmy że bardzo porównywalnie, choć w samej Basce zdecydowanie mniej pojemna plaża. W końcówce sierpnia zaczynało się robić luźniej, ale słyszałem opowieści ludzi tam na miejscu, którzy byli tydzień wcześniej że w okolicy godz. 10-11 fizycznie zaczynało brakować miejsca na położenie ręcznika :? Może lipiec będzie ciut mniej oblegany, bo sierpień to większość Europy ma wakacje :)

Edit: W Basce jest zdecydowanie drożej niż w Makarskiej. Ostatnie dni sierpnia płaciłem w 2005 r. po 42E a we wrześniu 37E za pokoik dla 2 dorosłych i 3latka z aneksem kuchennym i łazienką. Standardowe ceny blisko plaży (bo taki zawsze stawiam warunek) oscylowały w granicach od 50E w górę jak szukaliśmy 1 dnia po przyjeździe (czyli jeszcze sierpień).
Ostatnio edytowano 15.05.2011 20:34 przez Rysio, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.05.2011 20:31

problem z Baśką polega na tym, że to kurort bardzo lubiany przez Niemców, o specyficznym klimacie i niewystarczającej bazie noclegowej- to winduje ceny w sezonie (we wrześniu normalnie) i robi tłum na plaży. czyli dobrze rozumiesz, tylko Ci napisałem dlaczego tak jest.Rysio też Ci napisał:) nie myśl dużo tylko jedź.:)
l_donut
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) l_donut » 15.05.2011 21:06

To może lepiej pomęczyć się trochę i pojechać dalej do Orebića. Czy się opłaca? :?
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 15.05.2011 21:15

l_donut napisał(a):To może lepiej pomęczyć się trochę i pojechać dalej do Orebića. Czy się opłaca? :?

Wyjazdy na wczasy są generalnie "nie opłacalne". W Basce jest moim zdaniem bardzo ładnie jak na Krk i północne rejony. Ale osobiście zdecydowanie bym wolał jechać do Orebica.
radkoski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radkoski » 15.05.2011 21:20

Baska, Malinska, Krk polecam :wink:
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 16.05.2011 06:33

witam byłem w Baśce i polecam rewalcyjny kurort.w sezonie może być troszkę tłoczno ale bez przesady miejsce sie znajdzie na plaży.co do cen?czy jest drogo?uważam że podobnie jak w Makarskiej czy innych wiekszych kurortach.Po Baśce byłem w Seget Vranicy koło Trogiru i wydałem podobne pięniądze a to była mała wioseczka :D nawet gdyby było troszke drożej to Baśka jest tego warta nie będziesz żałować tego wyboru.ja w tym roku jadę znów do Baśki.pozdro :D
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 16.05.2011 07:54

l_donut napisał(a):To może lepiej pomęczyć się trochę i pojechać dalej do Orebića. Czy się opłaca? :?

Orebić hmmm, znam lepsze miejsca w Cro na Peljesacu również. Pomyśl może o zatunelowym Hvarze :lol: Może tanio też nie jest, ale spokojniej i jakoś tak zupełnie inaczej :)
l_donut
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) l_donut » 16.05.2011 17:25

Dzięki za odpowiedzi :wink: , cel podróży najprawdopodobniej uzależniony będzie od współtowarzyszy o ile tacy będą bo zgrać się z moimi znajomymi to masakra :evil:
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 16.05.2011 17:36

no to dużo szczęścia życzę :P :P
l_donut
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) l_donut » 17.05.2011 15:37

Oglądałem parę fotek z Baśki i mam pytanie czy tam jest tylko jedna plaża i czy ona jest taka wąska,8O czy gdzieś indziej są lepsze plaże np.Krk, Malińska itp. :?:
nimm2
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nimm2 » 17.05.2011 19:46

w Basce bylem w zeszlym roku... w tym roku tez jade... polecam... ja wracam tam ze wzgledu na gory i szlaki turystyczne... lezenie na plazy zbyt meczy...
stary... tam sa takie przejscia na wspinaczke ze dech zapiera...

samo miasteczko tez jest ladne... plaza faktycznie niewielka, ale plaz jest kilka... a oprocz tego wiele miejsc gdzie w malych zatoczkach nie bedzie nikogo...
radkoski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radkoski » 17.05.2011 19:51

W Basce można poplażować :wink:
Byłem po 17 sierpnia i nie powiem mało ludzi nie było... ale rozłożyć ręcznik można było :wink: przy samej wodzie :wink:
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone