Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bardzo proszę

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mops27
Autostopowicz
Bardzo proszę

Nieprzeczytany postnapisał(a) mops27 » 21.02.2010 20:27

przeczytałam wiele wątków jednak mam nadzieje ze gdy wyjaśnię forumowiczom o co konkretnie mi chodzi to uzyskam równie konkretne namiary których potrzebuje.
Planujemy wyjazd do Chorwacji we wrześniu- ja mąż i dwoje dzieci, poszukujemy miejsca cichego nadającego się do wypoczynku (bez tłumów, kluby nocne i dyskoteki nie stanowią priorytetu) lubimy spacerować i podziwiać przyrodę i piękne widoki i zabytki, i jakieś mało oblegana cicha plaża, i wodospady zeby tak można było sobie popłynąć i znaleźć się po drugiej stronie wodospadu.....Rozmażyłam się. Ale jeśli właśnie ktoś odpoczywał w taki sposób prosze podac namiary, mile widziane zdjęcia i wszelkie info. Pozdrawiam Was gorąco i z góry dziękuję. :D :D :D
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 21.02.2010 20:31

Jak wodospady to raczej nie nad morzem...Wodospady to w parkach narodowych...

Przejrzyj dział relacje z podróży.
Na pewno znajdziesz coś dla siebie.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 21.02.2010 20:42

mops27 napisał(a):... i wodospady zeby tak można było sobie popłynąć i znaleźć się po drugiej stronie wodospadu.....Rozmażyłam się...

Wodospady nad plażą .. to raczej nie w Chorwacji.. :P

Ale polecam serdecznie wodospady Kravica.. właśnie można sobie popływać pod kilkunastometrowym (albo i wyższym) wodospadem... fantastyczne widoki, przepiękna okolica.
Ale to jest trochę oddalone od morza i wymaga całodziennej wycieczki..
Ale warto!
i do tego nic nie płacisz!

Na cichą i uroczą miejscowość polecam bardzo Żulianę. W miarę blisko Kravica (chyba ok. 100 km abo i mniej.. ) ... okolica przecudna, mnóstwo małych uroczych plażyczek.. mini-centrum z zapleczem gastronomicznym.. itp itd.
Można sobie też uskutecznicz kilka wycieczek np. do Orebic lub oddalonego o 60 km Dubrownika..

pozdro
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 21.02.2010 20:44

No, tylko że na pustki przy wodospadach nie ma szans... raczej dzikie tłumy....
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 21.02.2010 21:59

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):No, tylko że na pustki przy wodospadach nie ma szans... raczej dzikie tłumy....

eeee... nie przesadzajcie
myśmy byli 2 razy na początku sierpnia i tłumy były umiarkowane..
:P
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.02.2010 22:06

mops27 napisał(a):przeczytałam wiele wątków jednak mam nadzieje ze gdy wyjaśnię forumowiczom o co konkretnie mi chodzi to uzyskam równie konkretne namiary których potrzebuje.
Planujemy wyjazd do Chorwacji we wrześniu- ja mąż i dwoje dzieci, poszukujemy miejsca cichego nadającego się do wypoczynku (bez tłumów, kluby nocne i dyskoteki nie stanowią priorytetu) lubimy spacerować i podziwiać przyrodę i piękne widoki i zabytki, i jakieś mało oblegana cicha plaża, i wodospady zeby tak można było sobie popłynąć i znaleźć się po drugiej stronie wodospadu.....Rozmażyłam się. Ale jeśli właśnie ktoś odpoczywał w taki sposób prosze podac namiary, mile widziane zdjęcia i wszelkie info. Pozdrawiam Was gorąco i z góry dziękuję. :D :D :D

To w zasadzie chodzi Ci o to co prawie wszystkim jadącym na wakacje - powodzenia w szukaniu. :D :D :D
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 21.02.2010 22:18

mops27 napisał(a):Planujemy wyjazd do Chorwacji we wrześniu

W tym terminie to już na pewno tłumów w Kravica być nie powinno :roll: . Byłem po 15.09 i ...... co prawda wcześnie rano ale nie było nikogo :D

Zeby pozwiedzać, a mieszkać w ciszy i spokoju, najlepiej wybierz coś malutkiego na Makarskiej Rivierze, np Zivogosce Mala Duba.

Plaża w pobliżu :D

Obrazek

Obrazek
mops27
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mops27 » 21.02.2010 23:46

To w zasadzie chodzi Ci o to co prawie wszystkim jadącym na wakacje - powodzenia w szukaniu. :D :D :D[/quote]

dokładnie -prawie wszystkim a zapewne tym którzy jadą z dziećmi.
Czy macie jakieś sprawdzone noclegi w miejscach o których wspominacie, chyba zrezygnuje z wczesniejszej rezerwacji, czytajac nie jedno forum okazuje się że dane zamieszczane na str. int, czesto nie mwja wiele wspólnego z rzeczywistością ale chętnie zasugeruje sie waszymi doświadczeniami. Dziękuje i jesli ktoś ma jeszcze coś fajnego do zaproponowania prosze piszcie.
WODOSPADY wypatrzyłam na fotkach forumowiczów piekne
mops27
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mops27 » 22.02.2010 04:03

chyba lepiej jechać w ciemno niż się potem rozczarowac :o

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone