Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Banjol

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MTG
Croentuzjasta
Banjol

Nieprzeczytany postnapisał(a) MTG » 10.04.2008 09:32

Witam wszystkich miłośników Chorwacji.
Chciałbym zapytać czy był ktoś z was w miejscowości Banjol na wyspie Rab? Wybieramy sie tam z 3-letnim dzieckiem. Czy to dobre miejsce na wypoczynek z takim maluchem i jak wyglądają plaże w tej okolicy? Wiem że moze lepiej byłoby plażować się w Loparze, ale skoro mamy juz noclegi w Banjol to jestem bardzo ciekaw czego sie spodziewać
Dziękuję za wszelkie informacje
kaczy66
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaczy66 » 13.04.2008 11:27

Witam, w 2006 byłem w tej miejscowości, a właściwie wiosce pomiędzy miastem Rab, a przystanią.
Jest tam spokojnie i w miarę cicho. Co do plaż, to niestety nam nie przypadły do gustu, niezbyt przyjazne dla małych dzieci (mój młodszy syn wtedy miał 5 lat) a i uroku żadnego, więc jeździliśmy na inne. Sama wyspa nie jest duża, więc dojechać gdziekolwiek to kwestia kilku, kilkunastu min. W stronę przystani promowej Miśnjak znaleźliśmy kilka zatoczek, może niezbyt pięknych, ale za to spokojnych i z łagodnym wejściem do wody. Niestety kawał od drogi i trzeba było dreptać na piechotę z 15-20 min. Podsumowując, mieszkać w Banjol można, ale na plażę z małym dzieckiem to raczej do Loparu lub Kampor.
Pozdrawiam.
MTG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MTG » 13.04.2008 19:19

Dziękuję za informacje. Będziemy musieli potraktowac wobec tego Banjol jako sypialnię, ale skoro wszędzie jest tak blisko to nie ma powodu do obaw 8)
Viech
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viech » 14.04.2008 11:33

MTG napisał(a):Dziękuję za informacje. Będziemy musieli potraktowac wobec tego Banjol jako sypialnię, ale skoro wszędzie jest tak blisko to nie ma powodu do obaw 8)

Nie jest tak źle. Byłem tam wiele razy i wspominam to miejsce bardzo dobrze. Niezła plaża dla dzieci jest na kempingu w Banjol. Będziecie zadowoleni.
MTG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MTG » 14.04.2008 12:45

Dzięki Viech. Twoja opinia na pewno ucieszy moją żonę
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 14.04.2008 22:04

Najwiekszym plusem Banjolu jest bliskość cudownego miasteczka RAB :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.04.2008 23:27

Banjol

Marina i miasto RAB

Obrazek

Banjol i miasto RAB

Obrazek
MTG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MTG » 15.04.2008 08:02

Dziękuję, już nie mam żadnych wątpliwości. Jest super
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 15.04.2008 19:40

Na fotkach Banjol wygląda bardzo okazale :D Jednak na miejscu można się trochę rozczarować :( Zawsze można podskoczyć do Suhej Punty albo w rejon Palitu i poplażować np. na Cigance :D
Pozdrav.
MTG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MTG » 15.04.2008 19:47

A był moze ktoś z Was w pensjonacie lub restauracji "Mila" w Banjol?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.04.2008 20:55

Plaże na Rabie Ciganka też jest :lol:
princess_lu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) princess_lu » 25.06.2008 12:48

MTG, widzę, że będziemy w Banjolu w tym samym czasie :D Byłam tam również w zeszłym roku i wspominam baaardzo miło. Jako okolica "do mieszkania" bardzo przyjemnie, do plaży całkiem niedaleko. My również jechaliśmy z malutkim (wówczas rocznym) dzieciaczkiem. Mała była zachwycona. Może pobliska plaża nie jest bardzo okazała, ale rano warto chodzić na taką malutką plażę pomiędzy miastem Rab a kempingiem w Banjolu - płyciutka, cieplutka woda - idealna dla dziecka. Po południu niestety tą miniplażę zalewa :) My popołudniami chodzimy właśnie na plażę przy kempingu. Jest też piękna plaża Puderica, położona niedaleko od wjazdu na wyspę, a także szerooooka piaszczysta plaża w Loparze, ale tam już kilkanaście minutek trzeba pojechać samochodem. ogólne wrażenie super. Może wpadniemy gdzieś na siebie w czasie pobytu :D Życzmy sobie dużo słoneczka :D
MTG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MTG » 25.06.2008 13:48

princess_lu napisał(a):MTG, widzę, że będziemy w Banjolu w tym samym czasie :D Byłam tam również w zeszłym roku i wspominam baaardzo miło. Jako okolica "do mieszkania" bardzo przyjemnie, do plaży całkiem niedaleko. My również jechaliśmy z malutkim (wówczas rocznym) dzieciaczkiem. Mała była zachwycona. Może pobliska plaża nie jest bardzo okazała, ale rano warto chodzić na taką malutką plażę pomiędzy miastem Rab a kempingiem w Banjolu - płyciutka, cieplutka woda - idealna dla dziecka. Po południu niestety tą miniplażę zalewa :) My popołudniami chodzimy właśnie na plażę przy kempingu. Jest też piękna plaża Puderica, położona niedaleko od wjazdu na wyspę, a także szerooooka piaszczysta plaża w Loparze, ale tam już kilkanaście minutek trzeba pojechać samochodem. ogólne wrażenie super. Może wpadniemy gdzieś na siebie w czasie pobytu :D Życzmy sobie dużo słoneczka :D

W takim razie życzę duuużo słoneczka. Banjol chyba nie jest zbyt duży więc prawdopodobnie sie spotkamy. Do zobaczenia zatem :papa:

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone