napisał(a) Vulpinus » 30.03.2009 23:06
Rok temu rezerwowałem za pośrednictwem Adriagate kwaterę. W znanym mi mieście szukałem pokoju jednoosobowego. Wujek Guugiel niewiele ( między innymi Adriagate ) takich ofert znalazł . Miasto na tyle dobrze znałem, że z fotografii samego domu potrafiłem go zlokalizować w mieście. Fotografie domu, pokojów, kuchni, łazienek były rzetelne . Rzetelny był też opis wszelkich uwarunkowań (np. odległość od ruchliwej, hałaśliwej ulicy 5m ).
Mnie to nie zniechęciło bo dom był OPTYMALNIE ulokowany względem: "mojej" plaży, centrum miasta, marketu, "jadłodajni", ... . Samo działanie serwisu zaskoczyło mnie bardzo pozytywnie. Niezwłocznie emitował wszelkie dokumenty. Szybko w mojej skrzynce pocztowej wylądowało potwierdzenie rezerwacji. Płaciłem 100% kartą kredytową poprzez serwis Adriagate. Na drugi dzień miałem pdf-y ze wszelkimi dokumentami: fakturą, potwierdzeniem zapłaty, voucherem z pełną informacją o kwaterze - adresem, personaliami właścicielki, telefonami.
Bardzo pozytywnie zaskoczyło mnie pełne spolszczenie tych dokumentów i ich dopracowanie ( żeby nie powiedzieć "uroda edytorska" ). Pobyt był bezproblemowy ( wręcz sympatyczny ).
P.S.
Za opis apartamentów i zdjęcia odpowiadają raczej właściciele a nie Adriagate.
"Podejrzanie" zachowują się też linie lotnicze - żądają w ciągu 24 godzin zapłaty za zarezerwowane bilety.