Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

apartamenty z serwisu adriagate

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AnnaJ
Autostopowicz
apartamenty z serwisu adriagate

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnnaJ » 30.03.2009 12:58

Witam serdecznie. Jestem nowym użytkownikiem na forum. Chciałabym uzyskać jakieś informacje odnośnie serwisu adriagate (zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link). Czy ktoś rezerwował przy ich pomocy apartament? Czy z realizają umowy nie było żadnych kłopotów? Jak wyglądały kwatery? Czy zdjęcia oddają ich rzeczywisty wygląd? Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 30.03.2009 13:42

Cześć, coś juz o tym było Tu; niewiele, ale lepszy rydz niż nic.
Pozdrawiam
AnnaJ
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnnaJ » 30.03.2009 14:40

Dziękuje za informacje. Pytam, bo przy rezerwacji agencja domaga się wpłaty zaliczki w ciągu 24godz, co wzbudziło w nas pewien niepokój. Może ktoś już ma wypróbowwane to biuro?
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 30.03.2009 15:05

AnnaJ napisał(a):Może ktoś już ma wypróbowwane to biuro?

Tutaj masz namiary na sprawdzone agencje i nie tylko... :wink:
Nie rozumiem tylko dlaczego szukasz kwaterki przez agencje a nie bezpośrednio u właścicieli :?: :roll:
Vulpinus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vulpinus » 30.03.2009 23:06

Rok temu rezerwowałem za pośrednictwem Adriagate kwaterę. W znanym mi mieście szukałem pokoju jednoosobowego. Wujek Guugiel niewiele ( między innymi Adriagate ) takich ofert znalazł . Miasto na tyle dobrze znałem, że z fotografii samego domu potrafiłem go zlokalizować w mieście. Fotografie domu, pokojów, kuchni, łazienek były rzetelne . Rzetelny był też opis wszelkich uwarunkowań (np. odległość od ruchliwej, hałaśliwej ulicy 5m ).
Mnie to nie zniechęciło bo dom był OPTYMALNIE ulokowany względem: "mojej" plaży, centrum miasta, marketu, "jadłodajni", ... . Samo działanie serwisu zaskoczyło mnie bardzo pozytywnie. Niezwłocznie emitował wszelkie dokumenty. Szybko w mojej skrzynce pocztowej wylądowało potwierdzenie rezerwacji. Płaciłem 100% kartą kredytową poprzez serwis Adriagate. Na drugi dzień miałem pdf-y ze wszelkimi dokumentami: fakturą, potwierdzeniem zapłaty, voucherem z pełną informacją o kwaterze - adresem, personaliami właścicielki, telefonami.
Bardzo pozytywnie zaskoczyło mnie pełne spolszczenie tych dokumentów i ich dopracowanie ( żeby nie powiedzieć "uroda edytorska" ). Pobyt był bezproblemowy ( wręcz sympatyczny ).
P.S.
Za opis apartamentów i zdjęcia odpowiadają raczej właściciele a nie Adriagate.
"Podejrzanie" zachowują się też linie lotnicze - żądają w ciągu 24 godzin zapłaty za zarezerwowane bilety.
AnnaJ
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnnaJ » 31.03.2009 10:21

bardzo dziękuję za odpowiedzi :)
agata123
Autostopowicz
Adriagate

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata123 » 15.09.2009 12:49

Witam, pojutrze wybieram się do Chorwacji - Komarnej (klek). Bardzo proszę o wszelkie info, wrażenia, czy łatwo dojechać do Dubrovnika i przede wszystkim czy mogę ufać adriagate> muszę do wieczora potwierdzić rezerwację i dokonać wpłaty. Wasza pomoc jest dla mnie jedynym ratunkiem. Z góry dziękuję, pozdrawiam:)
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 15.09.2009 12:58

Nie zawracaj sobie głowy tą firmą! Będziesz w drugiej połowie września, wolnych apartamentów będzie na pęczki. Na pewno wybierzesz lepszy i zdecydowanie taniej.
Pozdrawiam
mmaggie
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mmaggie » 04.05.2011 21:30

Witam serdecznie!
Ja nie polecam adriagate, na tej stronie nie widać dokładnych adresów, a więc trudno o dokładną lokalizację.
Niestety anulując rezerwację do 30 dni przed terminem przyjazdu tracisz całą minimalną zaliczkę (30% ceny). W warunkach jest napisane 30 procent ceny rezerwacji. Ponieważ wydało mi się to dużo uznałam, że chodzi o 30 procent wymaganej zaliczki (w tym przypadku i tak ok. 23 euro)
ogólnie polecam wpisać w wyszukiwarce nazwę miasta i apartmani, hotels itd a napewno coś ciekawego się pojawi.
grzenka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzenka » 18.05.2011 10:36

Może akurat miałam pecha, lecz nie polecam tego biura.
Apartament który wedle opisu miał być 500 m od morza, był oddalony od plaży o 6-7 km. Takie delikatne przekłamanie - 500 m od apartamentu owszem było morze, natomiast absolutnie nie było mozliwości zejścia do niego.
Apartament, który miał być samodzielnym, ogrodzonym domem bo na tym nam zależało ze względu na psa i dosyć sowicie zapłaciliśmy za tę "samodzielność" okazał się być jednym z domów na wielkiej posesji - jakieś 5 m od naszego stał dom Chorwata, który przyjeżdżał z kilkoma nastolatkami - chłopcy puszczali muzę z samochodu na full a pan zabierał się za remont kamiennego muru - wiercąc wiertarkami przez kilka godzin.Dopiero interwencja u właścicieli - i to w ostrej formie niestety, po 2 dniach doprowadziła do zaprzestania remontów.Ale w dzień naszego wyjazdu pan z wiertarkami juz się pojawił więc podejrzewam że kolejni goście też mieli wesoło.OGÓLNIE - NIE POLECAM![/b]

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje