Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Apartamenty w Dalmacji

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mazi
Autostopowicz
Apartamenty w Dalmacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mazi » 02.01.2008 00:23

Witam Cromaniaków :D :D :D
Wybieram się razem ze znajomymi w tym roku poraz pierwszy do Chorwacji. Jedziemy w 4 rodziny - 16 osób. Poszukuję namiaru na sprawdzone kwatery. Nasze oczekiwania to 4 apartamenty (2+2) po ok 50 EUR w jednym miejscu, ewentualnie jakiś duży dom.
Szukamy czegoś spokojnego z dala od zgiełku z ogrodem w którym można by pogrilować a dzieciaki miały by gdzie pochasać. Widokiem z okien na może też nie pogardzę :D :D :D
Lokalizacja na razie szeroka - płn i środkowa Dalamacja (chcę się wybrać na wodospady na Krce oraz na rafting na Cetinie). Fajnie jakby w okolicy były wyspy wokół których można by było się pokręcić jakąś łajbą. Dobrze jakby w okolicy była też jakaś plaża dla dzieciaków tj. żwirek, piaszczyste DNO Znajomi polecają mi Murter
Ofert w necie jest sporo ale wyczytałem przestrogę, że apartamenty w Chorwacji różnią się znacznie jakością i należy z rezerwą podchodzić do rezerwacji przez internet. Plizzzzzzzz o sprawdzone miejscówki chciałbym żeby było czysto i schludnie - mam na tym punkcie traumę z wakacji z przed 2 lat. Wolałbym uniknąć rezerwacji na miejscu jak niektórzy polecają z uwagi na liczną grupę i zmęczenie dzieciaków po podróży.

W rewanżu mogę sprzedać namiar na cichą miejscówkę w Bibione
Info możecie wrzucać również na adres adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Thx & regards
Mazi
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 02.01.2008 11:37

To, co Chorwaci pokazują na fotkach apartamentów, jest z reguły prawdą. Ja na ofercie internetowej jeszcze się nie zawiodłem. Ze dwa razy zamawialem przez miejscowe biuro i w obu przypadkach bylo info, że jeżeli się nie spodoba na miejscu, to je zmieniamy. Kilkuprocentowa prowizja jest pobierana od Wlaściciela mieszkania, a nie turysty. Sprawdzałem. Poza tym Chorwaci i tak podają cenę, jaka wystawia biuro/pośrednik.
Negocjacje cenowe zależą od obłożenia. Często zdarza się, że turyści rezerwują to samo miejsce na następny rok. Jak tak robiłem dwukrotnie. Za drugim i trzecim razem nawet zaliczki nie wysylałem. O suvenirach od gospodarzy nawet nie wspominam, choć regułą to nie jest.

Pozdrawiam i witam na Forum.
FUX
Mazi
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mazi » 02.01.2008 23:00

Dzięki za info ale jakby ktoś polecił coś knkretnie byłbym happy :D :D :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.01.2008 07:48

Mazi napisał(a):Dzięki za info ale jakby ktoś polecił coś knkretnie byłbym happy :D :D :D

https://www.cro.pl/forum/viewforum.php?f=27
Mazi
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mazi » 03.01.2008 10:20

Wiekie dzięki
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 03.01.2008 10:44

Takie rzeczy, to tylko w Erze ;) Na 16 osób ciężko będzie znaleźć kwatery "w kupie" - w styczniu :). O tym, gdzie jest piaszczyste dno - znajdź w wyszukiwarce forumowej. Takich miejsc jest niewiele. Więc już ten aspekt ułatwi Ci dalsze szukanie :) Cenowo... Hm... Też może być różnie: 12,5 juro na łebka, a mniemam, że chcecie jechać w lipcu czy sierpniu - może być nieosiagalne. No, ale to też niekoniecznie. Szukaj wg Twoich priorytetów: piaszczyste dno, ogród i grill, cena... Jeśli możesz zrezygnować z któregoś z tych priorytetów - pewnie znajdziesz szybciej :)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 22.01.2008 20:35

http://www.chorwacja24.eu/pl-chorwacja- ... orskie.asp

tu znajdziesz latarnie mrskie do wynajecia,drozej ale za to jakie wspomnienia
Mazi
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mazi » 24.01.2008 19:27

wielkie dzięki :)

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone