Miejscowi mówili że algi mogą zniknąć tak szybko jak sie pojawiły, za dzień, dwa lub dwa tygodnie. Nie sprawdzałem bo pojechałem 50km. dalej i plaże były ok.
Spotkaliście się kiedyś z tym problemem? Jak to jest naprawdę z algami?
.png)
sonny napisał(a):...Spotkaliście się kiedyś z tym problemem? Jak to jest naprawdę z algami?
.png)
Tak spotkałem się na Rivierze Makarskiej, strasznie parzące. U lekarza w Dubrowniku zapłaciłem 100 euro za maśc. Nie honorują NFZ tylko karzą płacić słono i przeważnie zapisuja Polopirynę S i biseptol. Niby to ma pomóc. Pomogło mi na przeziebienie , ale opuchlizna nie zeszła. Czy Wy macie jakieś doswiadczenie w tym zakresie. Ja nie mogłem wrócić do kraju samochodem, bo kostka mi spuchła i stopa nie mieściła się na pedale sprzęgła. Pozdrawiam
.png)
Wyobrażacie sobie co czułem gdy po długiej podróży wysiadłem z samochodu i pobiegłem na plażę się kąpać
.png)
darek1 napisał(a): Czy Wy macie jakieś doswiadczenie w tym zakresie.
sonny napisał(a):darek1 napisał(a): Czy Wy macie jakieś doswiadczenie w tym zakresie.
Moje doświadczenie w tym zakresie nie jest może wielkie, ale napewno polopiryna i biseptol nie pomogą Ci Darku. Może jakaś bioxetinka? Weź sobie chłopie i od razu spojrzysz życzliwiej na świat i ludzi.
Jakbyś miał jeszcze jakieś pytania to proszę na PW. Pozdrawiam
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...