Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

A może apartamenty w Porec?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
limi
Globtroter
A może apartamenty w Porec?

Nieprzeczytany postnapisał(a) limi » 28.02.2011 21:01

Moja prośba o podanie sprawdzonego miejsca na spanie na Istri w okolicach Rovinj oraz Rabac, jak narazie bez odpowiedzi. Siedzę przed komputerem i szukam po forum różnych informacji na temat Istri. Znalazłem posty polecające Porec na wypoczynek i zwiedzanie , a także na wypad do Wenecji. Proszę o jakiś namiar na kwaterę w Porec. Musimy zarezerwować coś teraz, aby spokojnie zaplanować sobie pobyt na 2 tygodnie. Wierzę, że ktoś mi pomoże.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 01.03.2011 21:57

Też byłam w sierpniu (miejsce z polecenia, normalnie nie wynajmowane) na ulicy Losinskaja w Poreciu (boczna od Spadici) i były miejsca w apartamentach obok. Mam nawet zdjęcia linków, więc jutro poszukam i wkleję. Miejsce polecam, dzielnica domków, (ale nie takich wielkich apartamentowców :evil: ) na uboczu a wieczorami cisza. Do centrum pod samą bazylikę 15 min spacerkiem - ciągnąć ze sobą 6-latka :D
Marcin W.
Croentuzjasta
Istria ...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin W. » 01.03.2011 22:21

Witam ja w tym roku też na tydzień wybieram się na Istrie początkowo myślałem o kampie pod Porecem z oferty Eurocamp (jade tydzień później z nimi d Włoch nad jezioro Garda) ale jest komplet i szukam czegoś na własną rękę na miejscu. Mam straszny sentyment do tego regionu Chorwacji bo tam pierwszy raz (sam ) w 1997 wylądowałem z dziewczyną i od razu zakochałem się w tym pięknym kraju. Ale mi się na sentymenty zebrało. Nie zanudzam i serdecznie pozdrawiam.
fota
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fota » 02.03.2011 06:25

piekara114 napisał(a):Też byłam w sierpniu (miejsce z polecenia, normalnie nie wynajmowane) na ulicy Losinskaja w Poreciu (boczna od Spadici) i były miejsca w apartamentach obok. Mam nawet zdjęcia linków, więc jutro poszukam i wkleję. Miejsce polecam, dzielnica domków, (ale nie takich wielkich apartamentowców :evil: ) na uboczu a wieczorami cisza. Do centrum pod samą bazylikę 15 min spacerkiem - ciągnąć ze sobą 6-latka :D

Można prosić coś więcej na majla ? ;)

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiam.
Tomasz.
limi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) limi » 02.03.2011 14:13

piekara114 napisał(a):Też byłam w sierpniu (miejsce z polecenia, normalnie nie wynajmowane) na ulicy Losinskaja w Poreciu (boczna od Spadici) i były miejsca w apartamentach obok. Mam nawet zdjęcia linków, więc jutro poszukam i wkleję. Miejsce polecam, dzielnica domków, (ale nie takich wielkich apartamentowców :evil: ) na uboczu a wieczorami cisza. Do centrum pod samą bazylikę 15 min spacerkiem - ciągnąć ze sobą 6-latka :D

Będę wdzięczny za jakieś zdjęcia i bardziej szczególowe informacje odnośnie miejsca. Czy jest to blisko morza? Szukam po różnych stronach noclegu i narazie nic.
fota
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fota » 03.03.2011 07:03

piekara114 napisał(a):
Uwaga na komary!!!

Dla mne to nowość, jeszcze mi się nigdy nie zdarzyło walczyć w Cro z komarami 8O
Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 03.03.2011 07:46

Haha, ja byłem w sierpniu i nawet jednego komara nie widziałem. Z tego co pamiętam Finida i Spadici to miejsca (osiedla domków) gdzie polecano mnie szukanie kwater. Znalazłem na ul. 43 Istarske Divizije jak pisałem wcześniej- bez problemu. Cichutkei osiedle, jest na miejscu prywatna piekarnia, sklepik osiedlowy, knajpka, jakiś plac zabaw dla dzieci.
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 03.03.2011 07:48

Pewnie wszystkie ( również w sierpniu) do mnie się zleciały :evil:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 03.03.2011 07:51

piekara114 napisał(a):Uwaga na komary!!!

Chyba nad Balatonem.......

My campingowcy komara nie widzieliśmy z żoną w HR. 8O
fota
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fota » 03.03.2011 08:03

Zaczynacie mnie przerażać 8O
Pamiętam pierwszy wyjazd i fascynacje właśnie tym zjawiskiem... czyli brakiem komarów :wink: Każdy nastęny wyajzd, to już nawet do głowy człowiek nie brał, że trzeba zaopatrzyć się w coś takiego jak np. OFF.
Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 03.03.2011 08:27

Jeszcze jedna moja uwaga dot. Poreca: Miasteczkoo fajne, ale...
Jeśli chcesz spokoju i rozważasz Porec-Rovinj, to Rovinj zapomnij- to takie polskie Zakopane w szczycie sezonu. Pojechałem na dziko własnie do Rovinj, przybylismy w nocy i czym prędzej, pomimo zmęczenia podróżą uciekłem do Poreca.
Ze względu na natłok Włochów, Austriaków i innych nacji- ceny kwater nie są za bardzo atrakcyjne tzn. ciężko jest znaleźć coś w rozsądnej cenie. Jest to logiczne, bo po co mają oddawać kwatery po 50 Euro skoro Niemiec czy np. Włoch zapłaci 70-80. Szczerze to widziałem na "moim" osiedlu góra 4 auta z polskimi tablicami, a polską mowę słyszałem 2 razy. Serio. Sierpień to nie za dobry czas na Porec moim zdaniem. Co do komarów- jeszcze raz podkreślę- NIE WIDZIAŁEM ani jednego. Za to widziałem takie dziwadła ni to motyl, ni to koliber ... i do dziś nie wiem co to było i jak się to nazywa. :(
Ostatnio edytowano 03.03.2011 09:01 przez Pepe12345, łącznie edytowano 1 raz
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 03.03.2011 08:49

Niestety komary w sierpniu 2009 roku były w Poreciu. I to dużo :evil: Mąż i syn byli strasznie pogryzieni - ja na szczęście nie :D
Dobrze, że po kilku dniach szwagier dojeżdżał, bo dowiózł wkłady do kontaktu. Najgorzej komary żarły nad wodą i jak się spacerowało wzdłuż jakiś krzaków i zarośli.
Rok temu do Starigrad-Paklenica pojechaliśmy uzbrojeni w wkłady, kremy, wapno - też gryzły, ale zdecydowanie mniej - wyjazd był także w sierpniu.

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje