Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

24.08 wróciliśmy z Pisaka...

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sfabud
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sfabud » 24.08.2006 21:35

witajcie. po dwóch dniach podróży ( z przerwą na Plitivice) wrócilismy do domu. Ah, łezka w oku się kręci. No ale zgodnie z tradycją forum, chętnie udzielę wszelkich info tym ktorzy wybierają sie do tego pięknego kraju. pozdrawiam :)
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 25.08.2006 06:41

gdzie mieszkaliście (w Pisaku)? czy tłumy turystów dotknęły również tę wioskę? k.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 25.08.2006 10:31

moze jakas relacyjka w dziale relacje;)
milo bedzie sobie poczytac:)
sfabud
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sfabud » 25.08.2006 11:50

witaj Krystof,
Pisak zaskoczył nas totalnym spokojem - trafiliśmy w dziesiątkę!!turystów oczywiscie trochę było (francuzi i wlosi przede wszystkim). wioska bardzo urokliwa, malo samochodów (praktycznie tylko przyjezdnych). gospodyni na 102. odwiedzała nas czesto a my ją. oczywiscie winko zawsze na stole było :D .w ogole to cała jej rodzinka Fistanić prowadzi busniess turystyczny w pisaku. gorąco polecam miasteczko tym. ktorzy chcą wypocząc w spokoju z dala od gwaru promenad i hałasu dayskotek. poza tym to swietna baza wypadowa po makarskiej rivierze. my zaliczylismy omis, makarska, split, torgir, baska voda, tucepi, wyspy hvar i brac, no i takie urokilwe miejsca jak gora Sv. jure, ujscie Cetiny, wodospady Krka no i obowiazkowo Plitivice w drodze powrotnej. namiary na kwatery tutaj http://www.dalmacija.net/omis/fista/
pozdrawiam :papa:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 25.08.2006 11:55

sfabud ... błagam ... nie psuj miejsca :cry: :cry: :cry:
zresztą - tam i tak każdy znajdzie dla siebie miejsce, bo zatoczek i dróżek jest multum :D , a z centrum nikt nie wspina się na Put Vrulje, by potem schodzić na plażę ...
gdzie dokładnie mieszkaliście (względem info turystycznej)? czy woda nadal kryształ i widoczność nieograniczona? poszukam zdjęć - liczę, że zamieścisz :) pozdro, krystof
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 25.08.2006 12:01

ok, już widzę, gdzie mieszkaliście - a jak ceny za dwójkę ze sternikiem :) ?
sfabud
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sfabud » 25.08.2006 13:27

Krystof napisał(a):ok, już widzę, gdzie mieszkaliście - a jak ceny za dwójkę ze sternikiem :) ?

nie wiem co rozumiesz pod pojęciem "sternik" :) yachtu nie wypożyczlismy :) a jesli chodzi o sobe to był to spory pokój z anekasem, toilet, widokiem z balkonu za $ 1mln . była tez klima ( ogolnie domek calkiem nowy, sporo marmuru) koszty za dzien (ja, zonka i piecioletni sternik :) ) 40 Euro (incl. taxes). 10o metrów od tourist info w góre ulicu zapadnej. pozdrawiam :)
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 25.08.2006 14:07

"ja, zonka i piecioletni sternik"

no właśnie - to miałem na myśli :), będą zdjęcia? pozdrawiam, k.[/quote]
sfabud
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sfabud » 25.08.2006 20:02

Krystof napisał(a):"ja, zonka i piecioletni sternik"

no właśnie - to miałem na myśli :), będą zdjęcia? pozdrawiam, k.
[/quote]

hmm, głupio sie przyznać, ale nie wrzucałem jeszcze fotek na te forum, bo nie wiem jak :oops: a swojej www nie mam. moze jakies wskazwki jak to zrobić? chętnie sie podzielę kilkoma fokami (szczegolnie te typowe landschafty :) )
pozdro
sfabud
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sfabud » 25.08.2006 20:33

ok, juz skumałem z tymi fotami 8) - ale dalej jest problem. dostaje info ze zdj za duze albo uskodzone. fotki ktore wrzucam maja max.600 Kb, a wg insrukcji mozna wklejac do 900Kb. czy wiesz moze o so chosi? pzdr
orfik11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) orfik11 » 06.06.2010 12:27

Odświeżę ten temat. Czy byliście po 2006 roku w tym apartamencie? Mam propozycję wypoczynku u nich i się zastanawiam. Czy gospodarze są ok? Jak warunki? Pozdrawiam
Izawid
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Izawid » 20.06.2010 13:12

byliśmy w zeszłym roku i za 2 tyg znów bedziemy u LADY , miejsce świetne
eve_malutka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) eve_malutka » 20.06.2010 18:30

Ja tez byłam rok temu w domu obok, ale właściciele Ci sami :) , w tym roku tez sie wybieram to chyba jest najlepszą rekomendacją dla włascicieli i samego uroczego Pisaka :)
orfik11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) orfik11 » 28.06.2010 10:29

No i wróciłem. Jak zwykle pełen żalu, że już koniec. Właściciele ok. Nie wtrącają się lecz....to są typowi biznesmeni. Ciężko się zaprzyjaźnić. Apartamenty wspaniałe. Mieliśmy apart. nr. 5 i był cudowny.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone