Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

2006r. był KRK , 2008- gdzie teraz ???

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
barkley1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) barkley1 » 11.02.2008 10:54

hejka wszystkim :D

znowu wybieram się do CRO :D W 2006r byłem na wyspie KRK w miejscowości Baśka - ogólnie fajne miejsce. Jeśli ktoś jedzie pierwszy raz w ten rejon i potrzebuje odpowiedzi na dręczące pytanie to chętnie odpowiem.

Natomiast Cro maniaków proszę o podpowiedź, które miejsce wybrać z poniższych:
No więc chętnie bym zobaczył okolice Makarskiej. czyli do wyboru:
1. Makarska
2. Baśka Voda
3. Tućepi
3. Brela
(jeśli macie fotki tych miejscowości i ich plaż to chętnie zobaczę)

Która z tych miejscowości jest wg. was najbardziej warta odwiedzenia. (Może jeszcze ktos podda mi inną ciekawą miejscowość )oczywiście zdaje sobie sprawę, że to miejscowości turystyczne więc będzie dużo ludzików (1 sierpień - wyjazd). To mi nie przeszkadza :) Ważne aby plaża była ładna i miała ładne widoki. .

i jeszcze jedno pytanko, czy ceny pokoji w tych miejscowościach są mocno od siebie różne? czy np. Makarska jest najdroższa , a Brela najtańsza ? Chętnie również poznam wasze opinie o wymienionych miejscowościach :) Jak macie jakieś obeznane kwatery to zapodajcie jakiegoś linka, będe wdzieczny

THX za pomoc wszystkim
tomtot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomtot » 11.02.2008 11:55

Wszystkie miejscowości spoko - wybrałeś chyba cztery najbardziej popularne.
Makarska oczywiście największa i najludniejsza.
Brela - bardziej kameralna i świetna plaża.
Ceny raczej podobne - choć w sezonie - kosmos. Ja myślę, że w sezonie najwieksza możliwość znalezienia noclegów to w makarskiej ale dużo powyżej głównej ulicy.
Brela napewno nie jest najtańsza, tam znaleźć noclegi w szczycie sezonu prawie niemożliwe.
Jeżeli chodzi ożycie nocne to zdecydowanie Makarska - bez dwóch zdań
barkley1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) barkley1 » 11.02.2008 12:20

tomtot napisał(a):Wszystkie miejscowości spoko - wybrałeś chyba cztery najbardziej popularne.
Makarska oczywiście największa i najludniejsza.
Brela - bardziej kameralna i świetna plaża.
Ceny raczej podobne - choć w sezonie - kosmos. Ja myślę, że w sezonie najwieksza możliwość znalezienia noclegów to w makarskiej ale dużo powyżej głównej ulicy.
Brela napewno nie jest najtańsza, tam znaleźć noclegi w szczycie sezonu prawie niemożliwe.
Jeżeli chodzi ożycie nocne to zdecydowanie Makarska - bez dwóch zdań

oki a co powiesz o Tućepi?
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 11.02.2008 13:11

Witam,
Tucepi jak najbardziej polecam.
Dobre miejsce także ze względu na okoliczne wycieczki.

http://www.tucepi.hr/download/plan_mjesta.jpg
forum/viewtopic.php?t=12321
http://www.cro.superhost.pl/svjure.wmv

pozdrav :papa: :hut:
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 11.02.2008 13:16

Pomyśl również o Podgorze, byłem 2 lata temu, było świetnie, bardziej nas urzekła niż Tucepi. A my w tym roku dla odmiany na KRK :-)
barkley1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) barkley1 » 11.02.2008 13:49

Lider16 napisał(a):Pomyśl również o Podgorze, byłem 2 lata temu, było świetnie, bardziej nas urzekła niż Tucepi. A my w tym roku dla odmiany na KRK :-)

możesz podesłac jakieś fotki :) jak tam wygląda plaża, miasto bede wdzięczny

jak chcesz coś wiedzieć KRK to napisze
hot dog
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hot dog » 29.02.2008 21:29

Wybrales Makarska a ja bym polecil Ci Korcule (wyspe)
Wszystko zalezy co kto lubi i po co jedzie.
Ja w tym roku po raz 3 wybieram sie na ta wyspe i wydaje mi sie najlepszym rozwiazaniem napewno pod kontem finansowym duzo taniej niz Makarska.Jest tam napewno spokojniej i mniej tloczno niz Makarska (dla mnie akurat jest to atut) jezeli szukasz mase imprez to raczej nie ta wyspa.
Ogolnie na tej wyspie jest kika ciekawych miejsc wartych zwiedzenia ja akurat osiadam w zavalaticy jak ktos tam byl wie o co chodzi i napewno bedzie tam chcial wrocic.
pozdrawiam

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone