Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

11-12 sierpnia wyruszamy z Warszawy.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Smokofilomidanek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Smokofilomidanek » 24.07.2009 19:14

oldGIZMO napisał(a):Jeżeli macie niedoprecyzowane miejsce postoju to polecam mieścinkę Pisak, a apartamenty w willi Ora. Wklepać trza na googlach "ORA Pisak, Hr " i ...... pogadamy po powrocie o wrażeniach.

A może opowiesz o swoich wrażeniach z ORA?
piter83pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piter83pl » 26.07.2009 13:55

Ja nie jadę co prawda na wybrzeże Chorwacji, ale jadę do Banja Luki i mam trochę problem z trasą. Chcę dojechać pierwszej nocy trochę za Zagrzeb. Wyjeżdżam 14 sierpnia koło 15 z Warszawy, więc pewnie się spotkamy po trasie. Czarny Mercedes SLK WF...
Pozdrawiam
Adam's
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam's » 26.07.2009 15:44

piter83pl napisał(a):Ja nie jadę co prawda na wybrzeże Chorwacji, ale jadę do Banja Luki i mam trochę problem z trasą. Chcę dojechać pierwszej nocy trochę za Zagrzeb. Wyjeżdżam 14 sierpnia koło 15 z Warszawy, więc pewnie się spotkamy po trasie. Czarny Mercedes SLK WF...
Pozdrawiam

Obawiam się że, będzie trudno. Katowicka- radary,piątek. Przedwczoraj ok. 15 w kierunku Katowic, korek od ostatniego radaru za Wolicą do świateł przy Maximusie(3km). Przy Nadarzynie podobnie. O Krakowskiej nie wspomnę. Będę wypatrywał, SLK wpada w oko :wink:
piter83pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piter83pl » 26.07.2009 21:48

Ja się zastanawiam czy nie pomknąć przez Radom, Kielce... mam trochę mętlik z trasą bo chcę ominąć SLO i AT - nie widzę sensu płacenia za winietki w 4-ech krajach. Tylko że jak patrzę na drogę "autostradową" to jest ona trochę długa. Jadąc w nocy, wolałbym mimo wszystko jechać po autostradach.
Pozdrawiam
Polinna
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Polinna » 27.07.2009 08:44

Mam pytanie, ile kosztuje prom z lądu na Orebic do miejscowości Trapnij? Wybieramy się tam 07.08.09 wyruszamy z Tychów
belzebub23
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) belzebub23 » 27.07.2009 13:36

witam
w okolicach 15-16.08 wybieramy sie ( 4 kawalerow i jedna para:) ) na obiazd europejski, plan raczej niesprecyzowany, do chorwacji pozniej wzdluz wybrzeza do Czarnogory i przeskok nad brzeg Morza CZarnego, Bułgaria Rumunia, Powrot w okolicach 07.09, jedziemy busem, 2-3 miejsca wolne, oczywiscie towazystwo zenskie dla wyrownania sil milo widziane, kontakt gg 5019178 Luk.
scut
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) scut » 08.08.2009 09:08

robroy67:

też jadę 9.08 :-)
napisz na gg 145346 lub skut @ vp.pl może jedziemy tą samą trasą :-)
deryl
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) deryl » 08.08.2009 13:06

Adam's napisał(a):Wyruszamy 14 sierpnia, ok.16 (praca :( ).
Trasa:
Pruszków-Mszczonów- Częstochowa - Cieszyn
Cadca - Bratysława- Budapeszt (lub 86, zobaczymy)- Letenye
Zagrzeb-Sibenik-Rogożnica-Razanj.
Średni czas przejazdu wyliczony z poprzednich lat 17 godzin.

Witam,

Jade z Wawy, ale nie przez Bratysławe tylko Banska Bystrzyca, Buda itd
Jechałęś tą trasą ????? Licze tak aby jak najmniej jechać przez Słowację

pzdr
Adam's
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam's » 08.08.2009 15:00

Bezpośrednio do Chorwacji tą trasą nie jechałem. Dwa lata temu pokonałem jej fragment do Bańskiej Bystricy, ale to była dwudniowa wycieczka z Bukowiny Tatrzańskiej do Słowacji, raczej objazdówka. W pamięci zostało mi dużo ograniczeń prędkości na trasie i sporo wlokących się ciężarówek.
Jeżeli zdecydujesz się na tą trasę chętnie poczytam relację, moze coś się zmieniło. Rozumiem,że polecisz z Wa-wy krakowską?
Pozdr. Adam
deryl
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) deryl » 09.08.2009 07:20

zgadza sę, Krakowską,

mocno się zastanawiam nad Banską, dużo ludzi odradza i radzą pojechać lekkim kólkiem tak jak Wy.

to jakies 1500 do Sibenika
gszewczy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gszewczy » 09.08.2009 08:12

Adam's napisał(a):Wyruszamy 14 sierpnia, ok.16 (praca :( ).
Trasa:
Pruszków-Mszczonów- Częstochowa - Cieszyn
Cadca - Bratysława- Budapeszt (lub 86, zobaczymy)- Letenye
Zagrzeb-Sibenik-Rogożnica-Razanj.
Średni czas przejazdu wyliczony z poprzednich lat 17 godzin.

Też tak wyjechałem dwa lata temu - z Pruszkowa o 16 i...... już o 22 bylem w Bielsku - korki, remonty na katowickiej, remonty, korki - WRRR. W Sukosanie bylem po 21 (sic!) godzinach. Jak wracam - zawsze jednym ciągiem to robię w 17-18 godzin tą trasę. I tu zagadka - znajdź różnicę między obrazkami..... - otóż przejazd Polski z powrotem wypada mi między 22 a 3. Teraz jadę po wschodzie i kalkuluję 5-6 godzin na nasze urokliwe drogi - czyli Pruszków - Barwinek startując 8.00.
wycinanka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wycinanka » 09.08.2009 08:32

My wyruszamy 10.08 rano z Wrocławia. Nocleg nad Balatonem, Później BiH i Dubrownik.
Adam's
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam's » 09.08.2009 10:34

[quote="gszewczy
Też tak wyjechałem dwa lata temu - z Pruszkowa o 16 i...... już o 22 bylem w Bielsku - korki, remonty na katowickiej, remonty, korki - WRRR. W Sukosanie bylem po 21 (sic!) godzinach. Jak wracam - zawsze jednym ciągiem to robię w 17-18 godzin tą trasę. I tu zagadka - znajdź różnicę między obrazkami..... - otóż przejazd Polski z powrotem wypada mi między 22 a 3. Teraz jadę po wschodzie i kalkuluję 5-6 godzin na nasze urokliwe drogi - czyli Pruszków - Barwinek startując 8.00.[/quote]

Gszewczy, masz całkowitą rację, jadąc o 15-16 i później trafiasz na korki, ale podobne jeżeli nie większe utrudnienia możesz zaliczyć na krakowskiej. Ja niestety nie moge wyjechać wcześniej i jazda katowicką wydaje się optymalna. Krakowska pomimo oddania kilku odcinków dróg dwupasmowych bardziej mnie męczy.
Serdecznie pozdrawiam
Adam
mickyd
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mickyd » 10.08.2009 23:44

ANITA:) napisał(a):My ruszamy 12.08 raniutko z Gdańska. Pierwsza noc na Słowacji, druga Plitwice a później tydzień już gdzieś między Zadarem a Szybenikiem, kolejny tydzień Orebić.

A nie chcecie jechać gdzieś bardziej na południe?

My wyjeżdżamy 11/12.08 z Redy. Może zadzwoń. 502 392 156

Michal
gszewczy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gszewczy » 11.08.2009 06:53

Adam's napisał(a):
Krakowska pomimo oddania kilku odcinków dróg dwupasmowych bardziej mnie męczy.
Serdecznie pozdrawiam
Adam

Jak u Tischnera -Święta prawda. Z dwojga złego - katowicka.
Szerokości.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

11-12 sierpnia wyruszamy z Warszawy. - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone