Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Krk , Rab czy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
arkadexx
Globtroter
Krk , Rab czy Pag

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkadexx » 16.06.2011 23:32

witam, pytam mądrzejszych od siebie bo sam już nie wiem, co radzicie na jaką wyspę lepiej się wybrać z dość sporą grupą, generalnie rodziny + dzieci ( 14 osoby dorosłe+10 pociech najmłodsze kilkumiesięczne ), oraz czy w tym roku można w tyle osób odważyć się jechać w ciemno, mam świadomość, że tak dużą grupą to w jednym apartamentowcu raczej kwaterki niemożliwe do poszukania ale chcielibyśmy być przynajmniej w jednej miejscowości stosunkowo blisko siebie, zależy nam na fajnej plaży z atrakcjami + aby do knajpek można było dojść "na pieszko' czekam na propozycję pzdr :D
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 17.06.2011 06:31

WolfAtTheDoor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WolfAtTheDoor » 18.06.2011 09:42

arkadexx napisał(a):witam, pytam mądrzejszych od siebie bo sam już nie wiem, co radzicie na jaką wyspę lepiej się wybrać z dość sporą grupą, generalnie rodziny + dzieci ( 14 osoby dorosłe+10 pociech najmłodsze kilkumiesięczne ), oraz czy w tym roku można w tyle osób odważyć się jechać w ciemno, mam świadomość, że tak dużą grupą to w jednym apartamentowcu raczej kwaterki niemożliwe do poszukania ale chcielibyśmy być przynajmniej w jednej miejscowości stosunkowo blisko siebie, zależy nam na fajnej plaży z atrakcjami + aby do knajpek można było dojść "na pieszko' czekam na propozycję pzdr :D

Krk -> miejscowość Baska.
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 18.06.2011 10:37

potwierdzam Baska na KRK
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 18.06.2011 10:38

dyieci uzyja i dorosli tez.pozdro
koledr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) koledr » 18.06.2011 10:50

Byłem na Pagu i Rabie niestety nie zawitałem jeszcze na Krk, z tych dwóch wysp które odwiedziłem bardziej podoba mi się na Pagu, ale oczywiście to rzecz gustu.
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 18.06.2011 11:07

arkadexx napisał(a):zależy nam na fajnej plaży z atrakcjami + aby do knajpek można było dojść "na pieszko' czekam na propozycję pzdr :D

Byłam na wyspie Krk i polecam Baskę. Piękna długa plaża, knajpek do wyboru i koloru, a i dla dzieci sporo atrakcji. :D

Obejrzyj sobie zdjęcia z wyspy:

:arrow: forum/viewtopic.php?t=24174&start=0

Pozdr. :papa:
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 18.06.2011 12:07

Ale ekipa ja cię nie mogę zajeb... super chciałbym taki kiedyś tez pojechać. :D
Dayana
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dayana » 19.06.2011 14:14

Ja wybrałabym Pag, ponieważ jest to wyspa bardzo oblegana przez turystów (chociaż pozostałe wymienione przez Ciebie też), co za tym idzie musi być tam pięknie itp. Myślę, że dzieci jak i dorośli by się tam nie nudzili.
arkadexx
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkadexx » 19.06.2011 20:24

dziękuję pięknie wszystkim za sugestie a co myślicie w kwestii drugiego zagadnienia tzn. jazdy w ciemno w tyle osób?
Iwoncia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwoncia » 20.06.2011 08:26

Witaj.Właśnie wróciliśmy z Baski na wyspie KRK.Baśka jest cudna,dobrze zorganizowana z długą plażą ale już 11.06. były problemy ze znalezieniem miejsca dla 4 osób jeśli nie przyszliśmy zaraz po dziewiątej.I tak było do samego wyjazdu.Masa turystów niemieckich mieliśmy wrażenie że to w ich kraju wypoczywamy.Pewna Chorwatka tlumaczyła że niemcy przyjeżdzają tu tylko raz i na zawsze coś w tym jest.Co do jazdy w ciemno w takiej grupie to bym się zastanawiała gdyż w naszym terminie jechaliśmy w ciemno jak zawsze i pierwszy raz w tym czasie nie było tak różowo z apartamentami w miare blisko plaży,zresztą dalej też nie było zbyt dużo wolnych miejsc zwlaszcza że kartki wiszą o wolnych apart.a w rzeczywistości są zajęte.W naszym też tak było my wyjeżdżaliśmy i po nas chcieli inni wynająć ale okazalo sie że jest rezerwacja a mimo to kartka wisi,więc trzeba wszędzie zachodzić i pytać.Podsumowując Baśka jest piękna mieliśmy super pogodę,były też fale i to spore jak na adriatyk.Jest dlugi deptak z masą straganow i knajpek,okolice też warte zwiedzenia.Plaża,cudny kolor morza plus góry =cudo!!! Myślę że ilość turystów spowodowana jest popularnością i atrakcyjnością Baski i bliskością dla niemców.My jadąc w tym terminie mieliśmy nadzieję że będzie tak luzno i pustawo jak w zeszlym roku na Pagu,ale nic z tego.Mimo wszystko było cudownie i warto było i to przeżyć zwłaszcza że widoki rekompensowały ilość ludzi.Decyzja należy do ciebie w razie jakiś pytań chętnie odpowiem w miarę swojej wiedzy.Pozdrawiam.
asiamoj
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) asiamoj » 20.06.2011 09:45

Jezeli moge to ja mam pytanie bo włąsnie jade do Baśki 23 czerwca powiedz mi
1. jaka miałas pogode poniewaz jej sie obawiam ??
2. czy jest tam jakakies miejsce dla dzieciaków np jakies dmuchance byk i takie tam
3. czy jest tam jakis duzy hotel i przy nim odbywaja sie jakies tance , imprezy .
4.I jeszce jezeli bys mogła polecic mi jakies miejsce nie wiem mniej wiecej gdzie jest dobre miejsce do plazowania i mało jezowcow i piasek :)
Dzieki jezeli pomozesz :D
Iwoncia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwoncia » 20.06.2011 15:48

Jeśli chodzi o pogodę -mimo oglądania wieczornych wiadomości z pogoda to w teorii była lepsza niż zapowiadali.Od 11.06.do 18.06 cały czas plażowanie jeśli były chmury to wyglądało to tak jak by góry je zatrzymywały.Nie było jeszcze skwaru ,mimo to cieplutko do kąpania i plażowania.Co do placów zabaw to był trochę dalej od plaży ale to raczej był plac zabaw tradycyjny.Na samej plaży byly atrakcje ale dla dzieci umiejących pływać takie tam dmuchane na morzu atrakcje.Hotele są większe i mniejsze podczas naszego pobytu były jakieś imprezy dla dzieci bo było słychać i jakaś muzyczka też docierała.W piątek był w knajpce koncert pewnie w sezonie jest tego więcej.Na tej plaży co byliśmy to nie było żadnych jeżowców ani innych żyjątek,piasku nie było ale za to wygładzone kamyczki bez ostrych kantów.Plaża z jakimś piaskiem była ale to już dalej niż my przebywaliśmy.Mam nadzieję że choć odrobinę pomogłam.Pozdrawiam.Ps.plaża na której byliśmy to przy hotelu Atrium Residence wchodząc na plażę bardziej w lewo.
asiamoj
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) asiamoj » 20.06.2011 16:29

Bardzo mi pomogłas Dziekuje bardzo . Jak bede miała pytaie jeszce bardzio chetnie sie zpytam dzieki :)
Dayana
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dayana » 20.06.2011 16:36

arkadexx napisał(a):dziękuję pięknie wszystkim za sugestie a co myślicie w kwestii drugiego zagadnienia tzn. jazdy w ciemno w tyle osób?

Cóż, dużo osób jeździ w ciemno i nie narzeka. Zawsze znajdzie się jakiś nocleg, czasem lepszy, a czasem gorszy, ale coś będzie. :wink: Jak nie znajdziecie żadnej kwatery, to zawsze można się przespać w namiocie lub aucie, a na drugi dzień szukać dalej lub po prostu pozostać w tych warunkach. :lol: Niestety my nie możemy sobie pozwolić na taki wyjazd w ciemno, ponieważ zawsze jeździmy z dwójką dzieci i psem, a dodatkowo dorzuca się jeszcze jedna rodzina i wychodzi nas 8 osób + pies, a więc z taką obsadą naprawdę jest trudno coś znaleźć w ciemno. Są wady i zalety wyjazdu w ciemno. Jedni będą polecać Ci taki rodzaj wyjazdu, a inni nie, bo wolą mieć wszystko pewne, aby niczym się nie martwić na miejscu. Jeśli jedziesz bez dzieci, mało grupką, to w miarę możliwości możesz sobie pozwolić na taki wyjazd, jedna jadąc z dziećmi i np. w dwie rodziny, to nie polecam. :?
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone