Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

byłem 4 razy w HR - szukam spokojnego miejsca

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 26.08.2009 12:57

No więc mam dylemat - byłem 4 razy w HR. Ostatni raz w Sevid i jak do tej pory tam podobało mi się najbardziej. Pięknie było też w Trsteniku, tylko, że to jednak było dużo dalej.

Nie wiem gdzie teraz wybrać się na urlop :?

Szukam apartamentu 2+2 z klimą na jakimś zadupiu, wystarczy 1 sklep i 1 knajpa, może tez być koniec/poczatek jakiegoś miasta większego, tylko byle dalej od centrum. Dosyć daleko od Jadranki (hałas), no i z plażą żwirowa (dzieci).

Zalezy mi żeby plaża była blisko, najlepiej apartman z widokiem na otwarte morze.

Interesowałem się kilkoma miejscowościami, ale nie znalazłem żadnych apartmanów: Murter, Jadrija, Zivogosce

Myśłałem też o Ruskamen ale boję się bliskosci jadranki.

Nie interesuja mnie duże wyspy jak Hvar, Brac itd (ceny i tłumy)

małe mogabyć np. drvenik veli, mali, solta, pasman

Macie jakieś fajne apartmany to piszcie mi pls tu lub na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Prosżę mi tylko nie pisać tekstów typu: że tak to tylko w Erze, po prostu nie wszystko można znaleźć w necie, a czasmi polecone, cenniejsze jak to oglądane na zdjeciach. Byłem już kilka razy w HR i wiem, że niektóre super zareklamowane apartmany w rzeczywistosci takie nie są.

P.S. - znajomi stwierdził, że chyba juz jestem zdegustowany :wink:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 26.08.2009 14:20

Żuliana na Peljesac idealnie odpowiada twoim oczekiwaniom.
chyba też Klek.. przy samej granicy z Montenegro.
O tej porze śmiało jedziesz w ciemno i na stówę od razu coś znajdziesz..
pozdro
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 26.08.2009 14:22

dzięki - planujena przysżły rok juz coś. W Żuljanie byłem jest obok Trstenika - Trstenik IMO lepszy.

Klek - sprawdzę :)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 26.08.2009 20:21

Kolego dg , to nieprawda że jak duża wyspa , to duże tłumy , a jak mała , to mniejsze tłumy ... Dugi Otok , jedna z wiekszych wysp , nie ma tłumów . Brac , poza Supetarem i Bolem , brak tłumów . Rab , mała wyspa , duże tłumy , to samo Losinj . Tutaj nie ma żadnej reguły. Po prostu gdzie więcej hoteli , tam większe tłumy. Moje propozycje dla Ciebie :
1. Lądowa - Rogoznica ( jedna z zatok w pobliżu miasteczka)
2. Wyspiarska - Solta ( Maslinica lub Stomorska )
Pozdrav.
Zielina74.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zielina74. » 26.08.2009 20:58

Mam fajną lokalizację w miejscowści Razajn (niedaleko Primosten, Rogoznica). Mała mieścina z czystą, ładną, niezatłoczoną plażą dobrą dla dzieci, super baza wypadowa do okolicznych miejscowości tj. Trogir, Split, Sibenik, wodospady Krka itd.

Jeśli jesteś zainteresowany, daj znać. Mogę w razie czego podeslać fotki.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 26.08.2009 21:46

dg napisał(a):dzięki - planujena przysżły rok juz coś. W Żuljanie byłem jest obok Trstenika - Trstenik IMO lepszy.

Klek - sprawdzę :)

Nie daj się wpuścić w maliny z tym Klekiem :!:
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 27.08.2009 07:00

mkm - dzięki za info, w Rogożnicy już byłem w 2003 i teraz jak byłem w Sevid - juz bym w Rogoźnicy nie chciał wypoczywać. Ten Klek mi się wydaje troche blisko jadranki.
Rab, Cres i Losnij odpada - byłem i dziękuję ;)

Na Dugim Otoku masz jakieś propozycje? zastanawiale msie Solta - myślałe mo Necujan tylko trochęduzo skał, a maslinca wygląda fajnie, ale tylko jej maksymalnie zachodnia część - jakieś propozycje apartmanów?

Zielina 74 - Razanj - wiem, to własnie między Rogoźnicą a Sevidem, aczkolwiek foty i namiary poprosze, bo a nóż widelec się spodoba ;)
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 27.08.2009 07:35

Którego byłeś w Sevidzie?
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 27.08.2009 07:43

15-29.07, a co? :)
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 27.08.2009 07:47

A nic....:)
Też tam byłam w tym czasie.
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 27.08.2009 07:52

my mieszkaliśmy 50 metrów od sklepu po lewej stronie półwyspu - bardzo miło wspominam te wakacje, wszystko było SUPER
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 27.08.2009 08:46

Dg ..... byłeś juz 4 razy w Chorwacji i ...... masz problem gdzie wypoczywać. ???

ps. tak to jest jak ktoś "zalicza" a nie wypoczywa. W ten sposób życia zabraknie aby znaleźć to "swoje miejsce".
Ja takiego problemu nie mam. Jadę zawsze na KRK a reszta niech sobie będzie.
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 27.08.2009 08:57

wiesz że to się nazywa syndrom niemieckiego turysty ;)

świat jest za piękny żebym jeździł ciągle w to samo miejsce 8)

Poza tym mam przykład na Rogoźnicy własnie - w 2003 byłem tam na wakacjach i byłem zachwycony, lecz teraz po 6 latach jak tam pojechałem to obszedłem miasto, zjadłem pizze i lody i uciekałem stamtąd czym predzej - miejsce straciło swój klimat - KOMERCJA je zniszczyła
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 27.08.2009 16:49

dg napisał(a):świat jest za piękny żebym jeździł ciągle w to samo miejsce 8)

Ależ ja nie mam nic przeciwko temu.
Już dawno temu zauważyłem, że są ludzie którzy ciągle gonią, ciągle czegoś szukają, ciągle coś tam.....
Ja również byłem tu i tam. Co z tego że byłem. Było-minęło i nawet za bardzo nie pamiętam co gdzie i jak.
Teraz, na "starość" chyba lekko "zmądrzałem" i jadę tam gdzie lubię. Tam gdzie naprawdę wypoczywam.
Gonitwę za uciekającym światem pozostawiam dla innych. Np. dla Ciebie :D :wink:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 27.08.2009 16:51

dg napisał(a):wiesz że to się nazywa syndrom niemieckiego turysty ;)

świat jest za piękny żebym jeździł ciągle w to samo miejsce 8)

Poza tym mam przykład na Rogoźnicy własnie - w 2003 byłem tam na wakacjach i byłem zachwycony, lecz teraz po 6 latach jak tam pojechałem to obszedłem miasto, zjadłem pizze i lody i uciekałem stamtąd czym predzej - miejsce straciło swój klimat - KOMERCJA je zniszczyła

Nawet nie wiesz, jakie to trafne....
I dotyczy wielu innych miejsc. Szkoda, ale to pewnie duch czasu.
Trzeba jechać odkrywać inne miejsca...
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone