Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Objazd z Bratysławy na Eisenstadt.... omijając Wiedeń ??!!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
guru002
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) guru002 » 17.07.2009 16:57

Hej czy ktoś mijał Wieden przy zjezdzie z Bratysławy na Eisenstadt pozniej na Winer Neustad i wjezdzamy znowu na autostrade w strone Grazu.... ?? interesuje mnie czy warto.... bo i tak trzeba wykupić winietke, tylko slyszalam ze dosc poplątanie jest w Wiedniu... Jutro wyjezdzam pierwszy raz ;) Prosze o podpowiedz;) czy ktos tą trasa jechał??
Użytkownik usunięty
Re: Objazd z Bratysławy na Eisenstadt.... omijając Wiedeń ??

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.07.2009 17:02

guru002 napisał(a):.... interesuje mnie czy warto....

Tak jak się chcesz zgubić :lol:
A tak serio to nie kombinuj tylko jedź - Wiedeń jest perfekcyjnie oznakowany, nie potrzebujesz do tego żadnych map, gpsów itp.
Po prostu jedziesz a drogowskazy Cię prowadzą .
Więcej nie ma sensu wyjaśniać.
bazyl67
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bazyl67 » 17.07.2009 17:34

ja w tamtym roku jechałem tym skrótem (?) jest około 20 km mniej ale jedziesz jak dobrze pamiętam przez 2 małe miasteczka , potem wlatujesz na drogi ekspresowe które łączą się z autostradą do Grazu .
Jest to w pewnym sensie oderwanie od ciągłej jazdy autostradą ale czy w tym roku pojadę tym skrótem to sam nie wiem .
guru002
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) guru002 » 17.07.2009 19:18

Super, dzieki za odp, a pamiętacie na co dokładnie jest zjazd z Bratysławy , na jakie miasto bedzie pisało ??
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.07.2009 19:21

guru002 napisał(a):....pamiętacie na co dokładnie jest zjazd z Bratysławy , na jakie miasto bedzie pisało ??

To zależy gdzie jedziesz :lol:
- albo BUDAPESZT
- albo WIEDEŃ
wybór należy do Ciebie :wink:
jdubowski
Cromaniak
Re: Objazd z Bratysławy na Eisenstadt.... omijając Wiedeń ??

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 17.07.2009 21:29

guru002 napisał(a):Hej czy ktoś mijał Wieden przy zjezdzie z Bratysławy na Eisenstadt pozniej na Winer Neustad i wjezdzamy znowu na autostrade w strone Grazu.... ?? interesuje mnie czy warto.... bo i tak trzeba wykupić winietke, tylko slyszalam ze dosc poplątanie jest w Wiedniu...

Austria bez winiety to moim zdaniem pomyłka (chyba że chcesz pozwiedzać).
Eisenstadt też radzę odpuścić - od 2 lat cały odcinek austriacki można przejechac autostradami. W Bratysławie udajesz się na przejście Jarovce (strzałki na Wiedeń), dalej w Austrii jedziesz autostradą A6 do jej połączenia z A4 (dalej za drogowskazami na Wien). Z A4 zjeżdzasz na S1 po minięciu lotniska i rafinerii widocznych z lewej, S1 do węzła Vosendorf gdzie wyjeżdzasz na A2 w kierunku Grazu.
Na S1 radzę przestrzegać wyświelanych ograniczeń prędkości jeśli nie chcesz zasilać autriackiego budżetu mandatem...
Ostatnio edytowano 18.07.2009 13:57 przez jdubowski, łącznie edytowano 1 raz
orfik11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) orfik11 » 18.07.2009 08:53

Zdecydowanie polecam ten skrót. Od lat jeżdżę właśnie na Parndofr. Bzdury opowiadają Ci którzy krytykują. Jedzie się bez postoju, spokojnie, skrót o ok. 20-30 km. Omija się Wiedeń i częste w miejscu rozjazdu na Włochy i Słowenię korki spowodowane np. wypadkiem. I nie mówię tu o przejechaniu Austrii innymi drogami aniżeli autostradą tylko o tym konkretnym skrócie. GORĄCO GO POLECAM.
guru002
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) guru002 » 18.07.2009 08:57

Hmm dziekuje Wam za informacje bede musiała to przemyślec ;) do ORFIK11 czyli bedzie napisane na zjezdzie z Bratysławy na PARNDORF ??

Pozdrawiam, za kilka godz wyjazd ;)
poljako_poljako
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) poljako_poljako » 18.07.2009 10:18

Jechałem przez Eisensdadt omijając Wiedeń 5.07. w niedzielę. Mimo, że ruch był umiarkowany nie zalecałbym tej trasy. Mijane miasteczka bardzo spowalniają.
guru002
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) guru002 » 18.07.2009 11:55

dziekuje za info :)
matti_wse
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) matti_wse » 18.07.2009 12:48

Jechałem na Eisenstadt w nocy, a wracałem też w nocy tylko na Wien i przez Wien jest szybciej chociaż, że wychodzi troche dalej
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 18.07.2009 13:55

guru002 napisał(a):Hmm dziekuje Wam za informacje bede musiała to przemyślec ;) do ORFIK11 czyli bedzie napisane na zjezdzie z Bratysławy na PARNDORF ??)

Na końcu A6 skręcasz na A4 w kierunku na Budapeszt i zaniedługo zjeżdżasz na węźle nr 43 na drogę B50. Tą drogą jedziesz do przedmieść Eisenstadt gdzie jest skręt w lewo (przez przejazd kolejowy) na drogę S31, którą jedziesz do węzła z drogą S4. S4 tniesz do jej końca, gdzie wyjeżdżasz na A2 w kierunku Grazu.

Ale jak wcześniej pisałem to prościej i szybciej (choć dalej) jedzie się przez obwodnicę Wiednia S1...
orfik11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) orfik11 » 18.07.2009 20:40

Generalnie koledzy podali już ważne wiadomości. Ja zawsze jadę tym skrótem. Tylko pierwszy raz jechałem na Wiedeń i żałowałem. Nie daj Panie Boże, żeby coś się tam wydarzyło. Również w czasie zmiany tonusów jest bardzo tłoczno. Ale każdy pojedzie wg własnego uznania.
dagolu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagolu » 19.07.2009 12:06

Zarówno do Chorwacji, jak i z powrotem jechaliśmy przez Wiedeń.Raz ok.2 w nocy w niedzielę (przezjazd niemalże pustą drogą) a z powrotem ok godz.19 w czwartek i tez tragedii nie było, jechało się płynnie, szybko, bez korków.Tak jak pisze Piotrek_B Wiedeń jest świetnie oznakowany, patrząc uważnie na tablice nie sposób się zgubić. :)
janlewbr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) janlewbr » 19.07.2009 12:43

Jadąc przez Eisenstadt zaoszczędzisz 30 km i około godziny którą można poświęcić na posiłek i odpoczynek w jakimś z zajazdów pomiędzy Neusidl am See , a Eisenstadt . Dla "wybrednych" jest nawet McDonalds :oops:
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone