Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Z Wrocławia do Dubrovnika 1 raz

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krupian
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krupian » 08.05.2007 13:27

zaplanowalem wyjazd z wroclawia do dubrovnika i zastanawiam sie jak dojechac i ile mniej wiecej przeznaczyc na autostrady...moze juz ktos robil ta trasa----> za info dziekuje
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 08.05.2007 13:59

krupian napisał(a):zaplanowalem wyjazd z wroclawia do dubrovnika i zastanawiam sie jak dojechac i ile mniej wiecej przeznaczyc na autostrady...moze juz ktos robil ta trasa----> za info dziekuje
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=15278

To ja od razu podlinkuję, bo tamten temat ma szansę się rozkręcić.

:twisted:

Rafał
Hunter
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hunter » 08.05.2007 14:32

Wrocław-Dubrownik trochę daleko np. jeśli jest jeden kierowca.
Pomyśl może o wyjeździe jeden dzień wcześniej i międzylądowaniu w okolicach Plitvic połączonym ze zwiedzaniem parku.
Ja tak zrobiłem jadąc pierwszy raz. Trasa Lubin-Korcula a więc dystans podobny.
Na forum jest wielu miłosników niemieckich autostrad. Ja też je kocham ale gdy jeżdżę do Francji. Do Chorwacji najbliżej przez Czechy.

Moja trasa:Lubin-Boboszów-Ołomuniec-Brno-Wiedeń-Graz-Maribor-... i nowoczesna autostrada w Chorwacji
krupian
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krupian » 08.05.2007 16:50

dzieki. tak wlasnie myslalem ze z noclegiem np w Słoweni?? a oprucz tego jeszcze chcialbym zwiedzic ten kraj. Czyli ujadac do dubrownika bede przejezdzal przez park w pletvicach??
Hunter
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hunter » 08.05.2007 17:14

Czy coś ci się nie pomyliło? Jeziora Plitvickie są w Chorwacji. :? :roll:
Słowenia na trasie, o której pisałem powyżej to raczej taki epizod w podróży.
Mi to zajmuje dokładnie jedną godzinę. :!:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.05.2007 19:00

krupian napisał(a):dzieki. tak wlasnie myslalem ze z noclegiem np w Słoweni?? a oprucz tego jeszcze chcialbym zwiedzic ten kraj. Czyli ujadac do dubrownika bede przejezdzal przez park w pletvicach??

Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać - kolejny dyslektyk czy też człowiek pozaziemski :?:

http://www.bykom-stop.avx.pl/jakpisac.html
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 08.05.2007 19:41

Janusz Bajcer napisał(a):
krupian napisał(a):dzieki. tak wlasnie myslalem ze z noclegiem np w Słoweni?? a oprucz tego jeszcze chcialbym zwiedzic ten kraj. Czyli ujadac do dubrownika bede przejezdzal przez park w pletvicach??

Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać - kolejny dyslektyk czy też człowiek pozaziemski :?:

http://www.bykom-stop.avx.pl/jakpisac.html

Dysleksja, dysgrafia, dysortografia - problem XXI wieku. :( Przyczyną są zaburzenia funkcji biorących udział w procesie czytania i pisania. Widać, że zajęcia korekcyjno kompensacyjne, które dotyczą stymulacji i usprawniania analizy i syntezy wzrokowej, koordynacji wzrokowo-ruchowej, pamięci wzrokowej, czy analizy i syntezy słuchowej, w niedostatecznym jeszcze stopniu prowadzone są w polskich szkołach. No, ale kilka lat wstecz w naszych szkołach , niestety nie bylo też tylu pedagogów na etatach. Może przyszłość okaże się bardziej dla nas łaskawa ?
:papa:
krupian
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krupian » 08.05.2007 19:43

nic mi sie nie pomylilo tylko sie zastanawialem nad noclegiem w Słoweni, a jezioraz to odrebny temat
Hunter
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hunter » 08.05.2007 19:45

Co racja to racja panie Januszu.
To kłuj w oczy :!: Ja na takie rzeczy nie zwracam uwagi, bo to nie koniecznie dysleksja.
Myślę, że to takie skrzywienie czysto internetowo-czatowe. Ludzie chcąc szybko pisać pomijają te ogonki,kropki,kreseczki.
Poloniści straszą, że za parenaście lat mogą zniknąć z naszego języka.

P.S. W domu mam taką internetową dyslektyczkę. Starałem się z tym walczyć, ale ona mówi, że wszyscy tak piszą.
Ostatnio edytowano 08.05.2007 21:28 przez Hunter, łącznie edytowano 1 raz
krupian
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krupian » 08.05.2007 19:46

majeczka nie przesadzaj. Chyba, ze jestes corka Miodka to przepraszam.
krupian
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krupian » 08.05.2007 19:50

[Hunter- parenaście, a nie paręnaście i o co ci chodzi ze słowem wlczyc???]to jest forum, a nie dyktando----prosze o info na temat Chorwacj, a konkretnie jak dojechac najlepiej do dubrovnika
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 08.05.2007 20:06

krupian napisał(a):majeczka nie przesadzaj. Chyba, ze jestes corka Miodka to przepraszam.

Sorry, ale to mój chleb; walczę z tym codziennie, ale też z tego się utrzymuję. :papa:
krupian
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krupian » 08.05.2007 20:16

no chyba, ze tak.... to nie jest dysleksja tylko poprostu bezmyslne pisanie... :D
radiol
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) radiol » 08.05.2007 20:19

no poprostu zluzujcie :lol:aha ja atakuje z Polanicy na Boboszów Wiedeń Maribor Zagreb Split start 15 .07 ( jak by ktos to wieden moge przetłumaczyć na Niemiecki) :lol: :lol: :lol:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 08.05.2007 20:34

Przez Boboszów to porażka!!!
Jechać przez Głubczyce, Knov, Olomouc, Brno, Breclav, Reinhald (uwaga! to przejście w nocy nieczynne), Wiedeń, Graz, Maribor, etc.
Spanie ktoś kiedyś sugrerowal w okolicach Karlovaca i to jest dobry pomysł.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone