Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Postrach turystów?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 03.09.2008 09:04

Ja to mam dobrze :wink: .... myślę jaka nacja źle mi się kojarzy i wymyślić nie mogę. Oceniam człeka po zachowaniu a nie po pochodzeniu.
dorka123
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorka123 » 04.09.2008 07:35

Właśnie - nie można uogólniać. Nie bedę tu wspominać Kanarów bo na nich nie byłam (i chyba mnie tam nie ciągnie), ale nie dalej jak miesiąc temu, moje ukochane mazury, piekna plaż nad cudnym jeziorem. Przyjechała nieduża grupa polaków oczywiście, nie wiem jak zachowywali się bo jak ich zobaczylismy odplyneliśmy i nie było nas do wieczora - jak przybilismy do brzegu okolo 15:00 to do 20:00 sprzątaliśmy po nich plażę !!!!!!. :twisted:

Nie posprzątaliśmy wszystkiego NIE DAŁAM RADY (ale to odchody bilogiczne więc mam nadziję że nie już się zame rozłożyły....) :evil:

Nie szukajmy daleko... mamy swoich na miejscu
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 08.09.2008 15:16

Mniejszy napisał(a):To jest troche tak jak z kazda nacja.

Chorwacja. Kolo nas siedzi rodzina - panie z makijazem, panowie obwieszeni zlotem, szczatkowa inteligencja na twarzy. Co drugie slowo zaczyna sie na q. Wypity sok- karton leci do wody. Zjedzone kanapki (jak Boga kocham- kanapki mieli ze soba)- papiery laduja w wodzie. Wstyd potem bylo powiedziec ze sie przyjechalo z Polski.

Nie lubie takich uogolniajacych artykulow.

ja też biorę kanapki na plaże :!: :!: :!:
Mniejszy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mniejszy » 08.09.2008 16:56

Kacper111 napisał(a):
Mniejszy napisał(a):To jest troche tak jak z kazda nacja.

Chorwacja. Kolo nas siedzi rodzina - panie z makijazem, panowie obwieszeni zlotem, szczatkowa inteligencja na twarzy. Co drugie slowo zaczyna sie na q. Wypity sok- karton leci do wody. Zjedzone kanapki (jak Boga kocham- kanapki mieli ze soba)- papiery laduja w wodzie. Wstyd potem bylo powiedziec ze sie przyjechalo z Polski.

ja też biorę kanapki na plaże :!: :!: :!:

Skrot myslowy chyba mi sie zrobil- to nieco smiesznie wygladalo jak faceci o wygladzie buldozerow, obwieszeni zlotem jak choinka bombkami w Boze Narodzenie wsuwali kanapki z koszyczka klnac przy tym jak producenci butow... :D
asikx
Cromaniak
HVAR - postrach turystów?

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 11.09.2008 12:55

Zabójstwo Polaka na Hvarze

Nieźle się kończy ten sezon :roll:

Pozdrawiam
Rafał
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 11.09.2008 17:04

Kto przetłumaczy?
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 11.09.2008 17:31

Nie za bardzo ale da się zrozumiec.

zabojstwo Polaka na Hvarze

:cry:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 11.09.2008 18:27

No ale chyba się nie pozabijali za 240 kun. 8)
Ci co pływają to bardzo fajni i pokojowi ludzie,nawet po alkoholu.
Może znależli złoto na Hvarze i się pokłócili o podział skarbu?
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 11.09.2008 18:40

Tamto tłumaczenie jak to z automatycznego translatora, spróbuję trochę lepiej :)

W dużym skrócie:
Czwórka Polaków wynajęła jacht ze skiperem, również Polakiem. Przypłynęli wieczorem do Sucuraju. Wg pracowników portu wyglądali na trochę podpitych. W porcie chcieli od nich 240 kun za cumowanie na noc, uznali że za drogo, odpłynęli 100 m dalej i zacumowali przy piaszczystej plaży.
W środku nocy lekarz w Sucuraju został zawiadomiony o dwóch rannych na jachcie.
Dwóch Polaków, ojciec i syn, miało rany od noża. Syn ciężko ranny w brzuch, ojciec lżej ranny w brzuch i udo. Twierdzili że skiper "oszalał" i napadł na nich z nożem.
Skipera znaleziono martwego, związanego i z licznymi obrażeniami, śmierć prawdopodobnie nastąpiła przez uduszenie. Na jachcie śmierdziało alkoholem, wszędzie były pozostałości po alkoholowej imprezie. U denata stwierdzono 0.9 promila we krwi.
Wg źródeł zbliżonych do ekipy śledczej przyczyna zajścia jest nieznana ale prawdopodobnie sprowokował je skiper swoim agresywnym zachowaniem.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.09.2008 19:06

darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 11.09.2008 19:21

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze.
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 12.09.2008 17:24

Napisali też u nas

Tragiczne skutki bójki Polaków w Chorwacji

Jeden Polak zginął, a dwóch zostało rannych, w bójce na jachcie u brzegów chorwackiej wyspy Hvar.

35-letniego kapitana znaleziono związanego w zacumowanej łodzi. Ciało odkryli policjanci, którzy o bójce zostali poinformowani przez lekarza, do którego zgłosili się ranni Polacy.

Z ich zeznań wynika, że kłótnia, która przerodziła się w bójkę wywiązała się pomiędzy piątką naszych rodaków. Policja ustala, co było przyczyną

interia.pl
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 13.09.2008 19:18

http://www.vecernji.hr/newsroom/blackch ... 3/index.do

Z tego co zrozumiałem to martwy skiper miał związane ręce i nogi a bezpośrednią przyczyną śmierci był prawdopodobnie atak serca. Trzej załoganci mówią, że skiper napadł ich z nożem kiedy sprawdzali akumulatory. Policja podejrzewa, że skiper miał problemy emocjonalne, nie wyklucza też interakcji leków antydepresyjnych z alkoholem.
who
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) who » 13.09.2008 22:23

MorskiPas napisał(a): Policja podejrzewa, że skiper miał problemy emocjonalne, nie wyklucza też interakcji leków antydepresyjnych z alkoholem.

- zawsze uważałem, że najlepsze są interakcje pomiędzy małżami, ostrygami a białym Rukatacem.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 13.09.2008 22:53

MorskiPas napisał(a):http://www.vecernji.hr/newsroom/blackchronicle/3165123/index.do

Z tego co zrozumiałem to martwy skiper miał związane ręce i nogi a bezpośrednią przyczyną śmierci był prawdopodobnie atak serca. Trzej załoganci mówią, że skiper napadł ich z nożem kiedy sprawdzali akumulatory. Policja podejrzewa, że skiper miał problemy emocjonalne, nie wyklucza też interakcji leków antydepresyjnych z alkoholem.

tak ,skiper ze związanymi rękami napadł ich po ataku serca bo miał z tego powodu depresję
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko