napisał(a) Kasia_1982 » 02.07.2010 07:52
pabloxerr napisał(a):Witam wszystkich

jedziemy na Chorwację pierwszy raz, i z małymi dziećmi (2 lata) i uważam, że plaże kamieniste nie są dobrym rozwiązaniem.
Witaj, my byliśmy teraz w czerwcu też pierwszy raz w Chorwacji i też z maluchem- 13 mscy. Plaże kamieniste/żwirkowe są rewelacyjnym rozwiązaniem! Buciki do wody można kupić na miejscu albo u nas w sklepach sportowych np Decathlon. Zreszta myślę, że zwykłe tenisówki na samą plażę wystarczą spokojnie! Zresztą nasz mały tam gdzie było to możliwe chodził boso- według zaleceń naszej pediatry

i wcale nie skarżył się, że chce na ręce.
Zaletą tych plaż jest to,że po powrocie ( a tych powrotów jest czasem kilka bo maluchy nie wysiedzą w jednym miejscu zbyt długo

) nie musisz usuwać piachu z:
-buzi
-oczu
-uszu
- itd...
Zabawki też są czystsze, a sama zabawa na plaży kamyczkami to dla dziecka naprawdę frajda! Oczywiście jak pisali inni- morze jest piękniejsze, woda rewelacyjna. Ja też kiedyś myślałam,że z dzieckiem to tylko piasek- jak bardzo się myliłam!

W Chorwacji plaże są często żwirkowo/kamienisto/betonowe co sprawia,że jest w czym wybierać i naprawdę dzieci nie będą się nudzić, wręcz przeciwnie a dla Was będzie mniej pracy ( szczególnie przy dwójce maluchów) Takie jest moje zdanie-pozdrawiam.