Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wybrzeże z piaszczystymi plażami

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pabloxerr
Autostopowicz
Wybrzeże z piaszczystymi plażami

Nieprzeczytany postnapisał(a) pabloxerr » 01.07.2010 10:03

Witam wszystkich ;)
Chciałbym się dowiedzieć od expertów gdzie w Chorwacji znajdują się plaże piaszczyste. Dodam, że jedziemy na Chorwację pierwszy raz, i z małymi dziećmi (2 lata) i uważam, że plaże kamieniste nie są dobrym rozwiązaniem. Planowaliśmy wypad na camp także jak mielibyście już jakieś sprawdzone regiony z plażami piaszczystymi i campem byłoby świetnie. Z góry dzieki ;) Pozdrawiam
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.07.2010 10:09

Plaże piaszczyste w Chorwacji

Weź pod uwagę, że plaże kamieniste i żwirowe są dużo czystsze, nie mają mułu,
nic się dzieciakom do rąk i nóg nie przylepia ...

Ale to tylko takie moje, subiektywne, odczucia ... :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.07.2010 10:09

pabloxerr
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pabloxerr » 01.07.2010 10:17

Weldon w sumie masz rację, no ale jeśli zdecydowalibyśmy się na plaże kamieniste to jakie rozwiązanie na stopy, są jakieś buty do kupienia na miejscu, czy jak?
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 01.07.2010 10:18

Witam Pabloxerr.Polecam wispe Dugi Otok tamo sie nalazy plaża Sakarun okronżona lasem sosnowim i jest fajnia bo jest piasek i dużo plyczizne idealnie dla malych dzieći.Ponad tego las sosnowy chrońi od zabujczego slonca.Pozdrawliam :D
pabloxerr
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pabloxerr » 01.07.2010 10:20

Josko Bulic masz może jakieś dodatkowe info na tej temat? Jakąś strone? To jest camp czy jak?
piwo34
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) piwo34 » 01.07.2010 11:00

Mogę polecić Rajską plażę na wyspie Rab. Byłem tam w ubiegłym roku z dzieckiem. Jest piaszczysta i bardzo płytka.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.07.2010 11:16

pabloxerr napisał(a):Weldon w sumie masz rację, no ale jeśli zdecydowalibyśmy się na plaże kamieniste to jakie rozwiązanie na stopy, są jakieś buty do kupienia na miejscu, czy jak?

Do kupienia tam - strona 18 katalogu

Do kupienia tu

PS. Już w szeregu :wink:
WANDA.K
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) WANDA.K » 02.07.2010 05:28

Witam !
Gdy byłismy pierwszy raz w Chorwacji szukalismy plaży piaszczystej i sa takie np. Omis czy Zuljiana. Po porównaniu kamienista lub zwirowa górą. Ładna czysta woda i duzo ciekawsze dno. Ja stawiam na plaże kamieniste. Pozdrawiam. 8)
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 02.07.2010 07:32

www.dugiotok.hr Pabloxerr powiniesz tutaj sprawdżit.Sakarun jest plaża a kamp jest nedaleko od plaże [kilka kilometruw].Wispa jest pszepienkna i peuna malich miescowoszći :D :D
Kasia_1982
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia_1982 » 02.07.2010 07:52

pabloxerr napisał(a):Witam wszystkich ;)
jedziemy na Chorwację pierwszy raz, i z małymi dziećmi (2 lata) i uważam, że plaże kamieniste nie są dobrym rozwiązaniem.

Witaj, my byliśmy teraz w czerwcu też pierwszy raz w Chorwacji i też z maluchem- 13 mscy. Plaże kamieniste/żwirkowe są rewelacyjnym rozwiązaniem! Buciki do wody można kupić na miejscu albo u nas w sklepach sportowych np Decathlon. Zreszta myślę, że zwykłe tenisówki na samą plażę wystarczą spokojnie! Zresztą nasz mały tam gdzie było to możliwe chodził boso- według zaleceń naszej pediatry :) i wcale nie skarżył się, że chce na ręce.
Zaletą tych plaż jest to,że po powrocie ( a tych powrotów jest czasem kilka bo maluchy nie wysiedzą w jednym miejscu zbyt długo :D ) nie musisz usuwać piachu z:
-buzi
-oczu
-uszu
- itd...

Zabawki też są czystsze, a sama zabawa na plaży kamyczkami to dla dziecka naprawdę frajda! Oczywiście jak pisali inni- morze jest piękniejsze, woda rewelacyjna. Ja też kiedyś myślałam,że z dzieckiem to tylko piasek- jak bardzo się myliłam! :D W Chorwacji plaże są często żwirkowo/kamienisto/betonowe co sprawia,że jest w czym wybierać i naprawdę dzieci nie będą się nudzić, wręcz przeciwnie a dla Was będzie mniej pracy ( szczególnie przy dwójce maluchów) Takie jest moje zdanie-pozdrawiam.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.07.2010 07:57

Kasia_1982 napisał(a): nie musisz usuwać piachu z:
-buzi
-oczu
-uszu
- itd...

Co masz na myśli, pisząc: itd.?

:devil:
Kasia_1982
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia_1982 » 02.07.2010 08:21

weldon napisał(a): Co masz na myśli, pisząc: itd.?

zewsząd :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.07.2010 08:24

Słuszna uwaga ... :lool:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 02.07.2010 08:35

Dlatego nasi przodkowie zaciągali do jaskini za włosy...
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne