W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bardzo proszę ,jeżeli ktoś ma o mapkę miasta Pag , taką z ulicami. Może ktoś orientuje się w położeniu ulicy Hanibala Lucica. Czy to dobra lokalizacja?
Pani Kasiu, Woka bardzo, bardzo dziękuję. Obie mapy przestudiowałam. Super. Już wiem gdzie ewentualnie będę. Do Starego Miasta chyba niezły kawałeczek , ale w końcu to wakacje. Spacery wskazane. Pozdrawiam.
Dodam jeszcze od siebie taką mapę
http://www.otok-pag.net/karta_hr.htm Są na niej wszystkie uliczki Pagu . Jeśli chodzi o tę ulicę Hanibala Lucica , to mieliśmy na niej Apartament w zeszłym roku . Cisza i spokój , mały ruch samochodów . Do centrum dosyć daleko , ale wolnym spacerkiem około 20 minut . Bardzo fajne plaże w okolicy , chociaż tłocznie . Polecam zamiast nich ruszyć w kierunku Bosany i dalej aż po Sveti Duh samochodem , bo warto .
Dzięki wszystkim za mapki i rady. Waski39 jeżeli byłeś na tej uliczce to może wiesz coś na temat apartamentów Andreja Fabijanic. Jakie ogólnie warunki, jaki gospodarz ? Pozdrawiam.
Witam .
Nie byłem w tym akurat apartamentowcu , ale po zdjęciach które znalazłem w necie widzą że to bardzo blisko mojej zeszłorocznej kwatery .
Jest to naprawdę spokojna okolica . Zapodam zdjęcia najbliższej was plaży .
Na Pagu warto ruszyć i odkrywać plaże praktycznie w każdym kierunku - z powrotem w strone mostu i potem na prawo, albo Madre, albo pojechać dookoła na drugą stronę zatoki, na tej wyspie jest wiele pięknych miejsc, a wieczorem po powrocie zasiąść w knajpce na starówce miasta Pag i........
polecam, jest pięknie
Wiele jest fajnych miejsc - np. Simuni albo Kosljun, to drugie miejsce znacznie spokojniejsze, to praktycznie osada bez baró, knajpek itd
Przejrzyj relacje z podróży - jest tam kilka o Pagu ze zdjęciami włącznie
peterson04 napisał(a):Wiele jest fajnych miejsc - np. Simuni albo Kosljun, to drugie miejsce znacznie spokojniejsze, to praktycznie osada bez baró, knajpek itd Przejrzyj relacje z podróży - jest tam kilka o Pagu ze zdjęciami włącznie
Właśnie szukam miejsca z fajnymi plażami ale też i miasteczkiem z knajpkami (byłem w Malinskiej i bardzo mi się tam podobało, więc szukam podobnego miejsca na Pagu)
No, albo jedno, albo drugie.. nie chcesz chyba kąpąć się w centrum miasteczka? Najlepiej w takim razie ulokować się w pobliżu jakiejś miejscowości (na jej obrzeżach) czyli nie sam Pag a na przykłąd Bošana itp.. Okolice Novalji skreśl od razu.
Pewnie że w środku miasta nie chcę się kąpać Dlatego pytam gdzie jest blisko plaża i niedaleko do miasteczka żeby coś zjeść (nie w jednej knajpie) i... wypić
Wydaje mi się, że samo miasteczko PAG może spełnić Twoje oczekiwania. Jest miejska plaża, fajna starówka z mnóstwem knajpek, a w razie czego fajna baza wypadowa do innych miejsc na wyspie.