Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ugljan - Nikogo tam nie było?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
copec
Turysta

Postnapisał(a) copec » 30.07.2009 21:08

Witam
Przeglądam forum od dłuższego czasu i poszukuję informacji na temat wyspy Ugljan na przeciwko Zadaru.
jak dotąd niewiele informacji znalazłem od forumowiczów - Proszę o wszelkie info na temat wyspy - jakiekolwiek
Wybieramy się pod koniec sierpnia właśnie tam

pozdrawiam
a to ja
Cromaniak

Postnapisał(a) a to ja » 30.07.2009 21:50

Jakiekolwiek ... to mam dość szczegółową mapę wyspy:
"Ugljan - Trekking & Moutain biking map".
Poza trasami rowerowymi są tam "symboliczne" informacje turystyczne.

Dostałam ją - m.in. - w materiałach informacyjnych o HR ... z NOITRCHa. Ale nie wysyłkowo - była w pakiecie folderów, które przysłano mi na zlot cromaniaków w Supraślu :)
Jest też mapa wyspy Pašman ... .

Masz pomysł, jak mogę się nią z Toba podzielić ? :)

Pozdraviam i życzę wrażeń ... niemalże odkrywczych na skalę cro.pl :D
copec
Turysta

Postnapisał(a) copec » 30.07.2009 22:01

no pewnie
jeśli to nie problem to proszę o wysłanie "za pobraniem"
dla kontaku podaję maila: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

z góry dziękuję
a to ja
Cromaniak

Postnapisał(a) a to ja » 30.07.2009 22:07

Do końca sierpnia jeszcze sporo czasu.
Jak wytrzymasz ...
... do wtorku, to może będę miała lepsze wieści "na temat".
Dam znać do mailowej skrzyneczki :)
copec
Turysta

Postnapisał(a) copec » 30.07.2009 22:08

pewnie że wytrzymam
Każda informacja na wagę złota :)

Dzięki wielkie
leopantera
Cromaniak

Postnapisał(a) leopantera » 01.08.2009 09:00

copec napisał(a):Witam
Przeglądam forum od dłuższego czasu i poszukuję informacji na temat wyspy Ugljan na przeciwko Zadaru.
pozdrawiam

A po powrocie proszę o uzupełnienie tych braków relacją z Waszego pobyty - z wszelkimi szczegółami ... tak na któryś przyszły rok dla nas.
copec
Turysta

Postnapisał(a) copec » 01.08.2009 16:12

nie ma sprawy
myślę że możemy się tak umówić :)
czyli przecieram szlaki?:)
leopantera
Cromaniak

Postnapisał(a) leopantera » 01.08.2009 18:31

copec napisał(a):nie ma sprawy
myślę że możemy się tak umówić :)
czyli przecieram szlaki?:)

Służę pomocą o Losin, Cres, Rab i Pag - teraz kolej na wyspy bardziej południowe... :lol:
mirek109
Cromaniak

Postnapisał(a) mirek109 » 01.08.2009 18:38

copec napisał(a):Witam

Będąc w Biogradzie przejechałem Pasman i Uglian samochodem. Wycieczka całodniowa. Na Uglian bardzo podobała mi się miejscowość Kali. Szkoda że strona z moimi fotkami już nie istnieje ( nie z mojej winy) Dla mnie miejscowość Uglian to by było to - by leniuchować, plażować i zachwalać piękno mej towarzyszki :)
Osobiście wolę stały ląd bo lubię zwiedzać.

Udanego wypoczynku :)
copec
Turysta

Postnapisał(a) copec » 02.08.2009 09:35

Właśnie o to nam głównie chodzi leniuchowanie w jakichś urokliwych zakątkach (jedziemy z 14 miesięcznym dzieckiem)
Powiedzcie może co warto zwiedzić w okolicy poza Zadarem oczywiście - są organizowane może wycieczki fakultatywne jednodniowe (na wzór arabski) - może inne wyspy z okolicy godne polecenia - Ugljan i Pasman raczej przejeździmy wzdłuż i wszerz :)
mirek109
Cromaniak

Postnapisał(a) mirek109 » 02.08.2009 21:10

copec napisał(a):Właśnie o to nam głównie chodzi leniuchowanie w jakichś urokliwych zakątkach (jedziemy z 14 miesięcznym dzieckiem)
Powiedzcie może co warto zwiedzić w okolicy poza Zadarem oczywiście - są organizowane może wycieczki fakultatywne jednodniowe (na wzór arabski) - może inne wyspy z okolicy godne polecenia - Ugljan i Pasman raczej przejeździmy wzdłuż i wszerz :)

Jazdy nie ma tam dużo :) Jak pojedziecie na Pasman to w Tkon ładujecie się na prom i do Biogradu. Warto pospacerować po centrum i przejść się w kierunku hoteli ale i w druga stronę za Marine (przystań żeglarską)
Można pojechać do Szibenika, wodospady rzeki Krka ale moim zdaniem z tak małym dzieciaczkiem to kłopotliwe. Odwiedzenie po drodze miejscowości daje mozliwość ponownego wyboru :)
Proponuję obiad z Konoba AS w Drage. Prosie z grilla znakomite. Smacznego.

Udanego pobytu i już dziękuję za fotki które obudzą wspomnienia.
a to ja
Cromaniak

Postnapisał(a) a to ja » 05.08.2009 20:09

Mam dobre wieści.
Wrzuciłam to copeciowej skrzyneczki :D

P.s. nic "nie pobieram" :lol:
copec
Turysta

Postnapisał(a) copec » 06.08.2009 16:47

dzięki wielkie
jakoś się odwdzięczę po powrocie może :)

w każdym razie mapki będą na wagę złota
na pewno się przydadzą
a to ja
Cromaniak

Postnapisał(a) a to ja » 07.08.2009 21:48

Dziś po pracy zahaczyłam o Pocztę Polską.
W poniedziałek wypatruj posłańca :wink:

Byłoby "wdzięcznie" ... gdybyś po swoim powrocie podzielił się z nami swoimi wspomnieniami z wyjazdu (zdjęciowo, i może słownie).
Wyspa Ugljan - jak się okazuje - to jak do tej pory ... biała plama w bogatej w kolory forumowej stronie z relacjami.

Pozdraviam :)
copec
Turysta

Postnapisał(a) copec » 08.08.2009 10:00

Pewnie że podzielę się naszymi wspomnieniami łącznie z fotoreacja, a zamierzamy wzdłuż i wszerz przejechać obie wyspy i może udać się na inne.
Dla zainteresowanych tematem podaję linka do fotoforum gazetowego:
http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,944,67770119,68388520,0,2.html?v=2

Już nie moge się doczekać mam nadzieję że wiekszośc miejsc jest jeszcze nie tak mocno zadeptanch i znajdziemy tam spokój i ciszę - z uwagi na charakter mojej pracy - tego właśnie poszukuję na wczasach.
Martwi mnie jednie mała ilośc sklepów na wyspie i bodajże jeden bankomat w miejscowości Ugljan - ale przecież do Zadaru nie maaż tak daleko.
Odliczamy - do wyjazdu pozostało raptem 20 dni - wyjazd 28 wieczorem. Naklejka od Opala już jest :)
Będzie super - no i mapki przydadzą się na pewno.
Mam nadzieję że nadawca nie będzie anonimowy i po powrocie będzie mógł również oczekiwać na posłańca z suvenirem z wyspy :)
Pozdrowienia
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone