Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

winietki na węgrzech.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Gośka
Croentuzjasta
winietki na węgrzech.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 23.07.2007 13:02

Czy ma ktoś informacje gdzie można kupic te winietki, ile kosztują i na ile dni. Patrzyłam w archiwum, ale tam były różne informacje, więc proszę o takie pewne. Aha. I strona o tych autostradach mi nie działa więc nie podawajcie :)
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 23.07.2007 13:22

Gośka napisał(a):I strona o tych autostradach mi nie działa więc nie podawajcie :)

Stronka działa...
http://www.motorway.hu/resource.aspx?Re ... D=POL_INFO
Gośka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 23.07.2007 13:26

Ale trzeba mieć pdf-a żeby dokumpent się otworzył. A ja nie mam na kompie.
SZOP
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SZOP » 23.07.2007 13:27

Witam.
4 dniowa-1530 HUF(ok.25zł).Kupujesz na stacjach benzynowych,lub za dopłatą 100 HUF(tę formę zakupu gorąco polecam)przez internet:
http://www.autopalyamatrica.hu/aak_inde ... m&nyelv=en
Pozdrawiam
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 23.07.2007 13:41

Gośka napisał(a):Ale trzeba mieć pdf-a żeby dokumpent się otworzył. A ja nie mam na kompie.

proponuje zainstalować
http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html
Gośka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 23.07.2007 13:54

A i może ktoś jeszcze wie jak jest winieta po węgiersku?
SZOP
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SZOP » 23.07.2007 13:54

matrica
Gośka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 23.07.2007 14:05

Dzięki.
nilo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nilo » 01.08.2007 11:02

Ja kupowalem winietke 1 miesieczna, kosztowala 4200 Forintow, kupowalem, n apierwszej stacji za przejsciem w komarno, zaraz za sklepem TESCO, bylo to kolo 1 w nocy, stacja paliw czynna calodobowo, placilem karta, wiec bede wiedzial ile PLN kosztuje jak rozliczenie mi przyjdzie, i normalnie mozna kupic, gosc mial na blacie lady naklejone rodzaje winietek i ceny w forintach, zapytal sie tylko o nr rejestracyjny i wklepal do komputera
GALILEUSZ
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) GALILEUSZ » 03.08.2007 21:40

Przejeżdzałem przez Węgry. Co kilka- kilkanaście km na autostradzie mają kamery ustawione pionowo w dół na wszystkich pasach, czytające rejestracje i winiety.
Na nowych odcinkach bliżej Chorwacji, jeszcze nie zdążyli ich zamontować.

Niestety popełniłem błąd przy podaniu numeru rejestracyjnego swojego samochodu przy wykupie winiety i teraz drżę czy nie przyjdzie jakaś kara ?! A jak się okazuje podanie numeru rejestracyjnego jest istotne. Wpisują go do komputera przy wydaniu winiety i dostaje się także na potwierdzeniu zakupu.
Nie tak jak na Śłowacji, gdzie nie jest ważny numer rej, tylko żeby auto miało winietę na szybie.
No nic zobaczymy - to kolejne doświadczenie.
wojtek27
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek27 » 05.08.2007 18:53

GALILEUSZ napisał(a):Przejeżdzałem przez Węgry. Co kilka- kilkanaście km na autostradzie mają kamery ustawione pionowo w dół na wszystkich pasach, czytające rejestracje i winiety.
Na nowych odcinkach bliżej Chorwacji, jeszcze nie zdążyli ich zamontować.

Niestety popełniłem błąd przy podaniu numeru rejestracyjnego swojego samochodu przy wykupie winiety i teraz drżę czy nie przyjdzie jakaś kara ?! A jak się okazuje podanie numeru rejestracyjnego jest istotne. Wpisują go do komputera przy wydaniu winiety i dostaje się także na potwierdzeniu zakupu.
Nie tak jak na Śłowacji, gdzie nie jest ważny numer rej, tylko żeby auto miało winietę na szybie.
No nic zobaczymy - to kolejne doświadczenie.

nic ci z wegier nie przyjdzie jezeli nie zatrzymala ciebie tam policja,a co do slowacji to tez musisz wpisac numer rej. ale na takim swistku co sie go odrywa i musisz go zachowac

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone